Nuotr.: Fotodiena/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena/M.Baranauskas

Vasarą pelningą sutartį su Beiruto „First Sports“ ekipa sudaręs Vytautas Šulskis egzotiškoje šalyje praleido vos keturis mėnesius. 29-erių lietuvis gruodžio pabaigoje sugrįžo į gimtinę bei sukirto rankomis su permainų drebinamu Klaipėdos „Neptūnu“.

Kaip teigė pats puolėjas, sprendimą grįžti nulėmė dvi priežastys: pirmagimio besilaukianti žmona bei garantijų neturėjimas Libane. Šulskio širdies draugė – krepšininkė Gabrielė Gutkauskaitė. Praėjusį sezoną Kauno „Hoptrans-Sirenų“ komandai atstovavusi gynėja būtent dėl nėštumo metams sustabdė karjerą.

Šulskis su Libano klubu buvo sudaręs garantuotą keturių mėnesių kontraktą, o šiam pasibaigus, ekipa pasiūlė sutartį pratesinėti kas mėnesį.

„Klubo naujas pasiūlymas manęs netenkino, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Šulskis. – Atlyginimas buvo šiek tiek mažesnis už pirmąjį, tačiau motyvas ne tame – nežinomybė ir garantijų neturėjimas manęs netenkino.

Šeimyninė padėtis yra tokia, kad mano žmona yra nėščia ir balandžio mėnesį gimdys. „Neptūno“ pasiūlymas buvo tikrai malonus, nes galėsiu dalyvauti tiek gimdyme, tiek visame procese.“

Libano krepšinio lygoje yra trijų legionierių limitas, tad į Šulskio vietą bet kada galėjo būti pakviestas kitas užsienietis. Kaip teigė pats puolėjas, dabar yra pats tinkamiausias metas keisti komandą, nes vėliau tai padaryti būtų kur kas sudėtingiau.

Šulskis buvo vienintelis europietis bei vienintelis baltaodis užsienietis Artimuosiuose Rytuose besirandančios valstybės krepšinio lygoje. Puolėjas per 11 sužaistų mačų vidutiniškai rinko po 14,4 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio, atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 14,2 naudingumo balo.

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
24,2
Pataiko: 24,2
Taiklumas: 56,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 33
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Juan Palacios

„Statistika buvo geresnė, tačiau paskutines dvejas rungtynes sužaidžiau prasčiau ir ji nukrito. Mačų nežaidžiama daug, tai vienos kitos prastesnės rungtynes kerta per statistiką, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo krepšininkas. – Krepšinis Libane nustebino tuo, kad labai paremtas fizine jėga. Teisėjų lygis nėra pats aukščiausias, o jie aikštelėje dar leidžia stumdytis ir daužytis. Užsieniečiai, buvę mano komandos draugais Lietuvoje, sakydavo, kad LKL propaguojamas fizinis krepšinis. Visgi, Libane jis yra žymiai kietesnis.“

Nuotr. facebook

Nors atletas išskiria gražią šalį bei gerus ir nuoširdžius žmones, tačiau jis džiaugiasi, kad grįžęs rungtyniauti į Lietuvą vėl galės mėgautis krepšiniu. Tą buvo sudėtinga daryti individualiu žaidimu paremtoje Libano krepšinio lygoje.

„Esu komandinio tipo žaidėjas, tad labai didelio malonumo žaisti Libane nebuvo, – teigė Šulskis. – Šioje šalyje krepšinis labai stipriai paremtas individualiu žaidimu. Per prievartą nežaidžiau, tačiau žaidimo stilius šioje lygoje nebuvo malonus širdžiai. Niekada negali nubraukti tokio varianto, tačiau didelio noro sugrįžti į šią lygą neturėčiau.“

Prie to stipriai prisideda ir organizacinė betvarkė. Krepšininkas atskleidė, kad Libane, dar likus mėnesiui iki čempionato starto, nebuvo aiški nei tiksli pirmųjų rungtynių data, nei pirmenybių tvarkaraštis.

Panašiai yra ir su atkrintamosiomis varžybomis. Nors jos įprastai prasideda kovo mėnesį, tačiau šiuo metu vis dar nėra aiškus nei atkrintamųjų varžybų formatas, nei kiek komandų į jas pateks.

„Įpratus prie aiškaus tvarkaraščio ir žinojimo, kaip kas vyksta, Libane buvo keista. Tokia nežinomybė nėra maloni, – sakė krepšininkas. – Visgi klube organizaciniai dalykai buvo tvarkingi. „First Sports“ ekipa yra viena geriausių lygoje pagal lygį, tad neliko jokių įsiskolinimų. Atmosfera komandoje buvo puiki, žaidėjai labai šiltai mane priėmė.“

Šulskio Klaipėdoje laukia pakankamai rimtas išbandymas. Nors uostamiesčio ekipa Lietuvos krepšinio lygoje yra iškovojusi 7 pergales paeiliui bei žygiuoja antroje turnyrinės lentelės vietoje, o FIBA Čempionų lygoje su 6 pergalėmis užima trečiąją vietą grupėje, tačiau per pastarąsias tris savaites ekipą paliko net trys pagrindiniai komandos krepšininkai.

Iš „Neptūno“ į „Lietuvos rytą“ persikėlė Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūas, tuo metu Juano Palacioso kontraktą išpirko Stambulo „Bešiktaš“. Tai buvo trys naudingiausi „Neptūno“ žaidėjai.

„Neateisiu į ekipą kaip kažkoks gelbėtojas, kuris ją išgelbės. Tiesiog stengsiuosi padėti tiems, kurie ekipoje jau yra. Netekęs lyderių „Neptūnas“ vis tiek yra stiprus, – sakė krepšininkas. – Noriu vėl mėgautis krepšiniu ir padėti komandai siekti pergalių. Galbūt pavyks užkamšyti spragas, kurios atsirado išėjus trims pagrindiniams žaidėjams. Atvykęs tikrai nemėginsiu atstoti nė vieno iš išvykusių žaidėjų. Darysiu tai, ką darau visada: žaisiu agresyviai bei įdėsiu daug energijos.“

Naujoje ekipoje Šulskis galės debiutuoti jau šį ketvirtadienį, kuomet klaipėdiečiai namuose susikaus su Šiaulių „Šiauliais“.

Komentarai:
Klaipeda
Geresnus uz butkeviciu puolime tad geras ejimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
+2
Atsakyti
Mldc Maksvytis
Baisiai delioja sudeti - traiškys Vilniaus Drata
2018-01-02
+21
Atsakyti
Kamasolis
Vienu metu galvojau, kad bus pakviestas i rinktine.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.