Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
  • Rokas Jokubaitis vienas pelnė daugiau taškų nei abu Ballų broliai kartu sudėjus
  • Jis sako norėjęs pasivaržyti su LaMelo Ballu ir pirmą kartą rungtynėse įdėjo iš viršaus
  • Jokubaitis šį sezoną debiutuoja Mezon NKL pirmenybėse ir žaidžia po 24 min. per rungtynes
  • Jo tėtis – buvęs LKL žaidėjas Aivaras Jokubaitis

Rokas Jokubaitis įsiveržė į svetimą vakarėlį ir pasiglemžė didžiąją dalį jo dėmesio. Kauno „Žalgirio-2“ įžaidėjas buvo neabejotinai geriausias krepšininkas per brolių Ballų debiutines rungtynes Lietuvoje, o pagyrimus jam žarstė ir fanai visame pasaulyje, ir mačą stebėję žurnalistai iš užsienio.

Foto galerija

Septyniolikmetis krepšininkas per 32 minutes pelnė 31 tašką, pataikydamas 10/16 dvitaškių ir 3/8 tritaškių. Jis ant savo pečių tempė iš 16-17 metų krepšininkų sudarytą komandą, besivaržiusią su LKL žaidžiančia Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda.

Ir nors jaunieji žalgiriečiai mačą pralaimėjo 80:90, Jokubaitis dėl to pernelyg krimstis tikrai neturėtų.

„Norėjau išbandyti jėgas, ypač su LaMelo, – po dvikovos prisipažino „Žalgirio-2“ įžaidėjas. – Jis paliko gerą įspūdį. Fanai po LaMelo perdavimų užkeldavo emocijas, tai norėjosi parodyti kažką įspūdingiau.“

Tas įspūdingiau tai buvo dėjimas mačo pabaigoje, kuris, anot paties krepšininko, jam buvo pirmasis, atliktas per rungtynes.

Jokubaitis pademonstravo užtikrintą puolimą, siųsdamas kamuolius į krepšį tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš baudos aikštelės, tiek iš tolimesnių distancijų. Taip jis vienas pats surinko daugiau taškų nei abu garsieji broliai kartu sudėjus.

16-metis LaMelo laikomas vienu talentingiausių savo pozicijos krepšininkų JAV, o tai jis patvirtino pirmose rungtynėse Lietuvoje pelnydamas 10 taškų ir atlikdamas 9 rezultatyvius perdavimus. Kai kurie iš jų įsiminė ir R. Jokubaičiui.

„Išties įspūdingi perdavimai. Ypač paliko įspūdį perdavimas greitoje atakoje per nugarą“, – sakė Jokubaitis.

„Matosi, kad abu broliai susižaidę, – tęsė jaunasis krepšininkas. – Gal labiau žiūri į puolimą, gynyboje truputį patingėdavo, bet jeigu jie stengsis, manau tikrai susižais su „Vytauto“ komanda ir turėtų būti gerai.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
30
Atkovoti kamuoliai
13
Tritaškiai
33%
2/6

Rungtynės iš Prienų buvo matomos visame pasaulyje. Jas tiesiogiai transliavo feisbuke, o žiūrovų skaičius vienu metu viršijo 130 tūkst. Šiuo metu dvikovos įrašas peržiūrėtas jau 2,2 mln. kartų

„Žalgirio-2“ komanda buvo sudaryta iš Mezon-NKL pirmenybėse žaidžiančių krepšininkų. R. Jokubaitis yra pagrindinis Kauno klubo atakų organizatorius ir antrose pagal pajėgumą šalies pirmenybėse aikštėje praleidžia vidutiniškai po 24 minutes, pelno po 9,4 taško, atlieka po 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 2,6 kamuolio.

Į „Žalgirio“ sistemą jis persikėlė šią vasarą, o prieš tai treniravosi Klaipėdoje. Čia jis atsidūrė paauglystėje persikėlęs iš Mažeikių, kuriuose gimė ir užaugo.

Jokubaičio tėtis yra buvęs LKL žaidėjas Aivaras Jokubaitis.

„Jis manęs nenustebino, žinau, kad gali taip žaisti, – apie savo auklėtinio žaidimą kalbėjo „Žalgirio-2“ vyriausiasis treneris Tomas Masiulis. – NKL žaidžia pirmą sezoną, bet valdo komandą, jo rankose dažnai yra kamuolys ir nuo Roko daug kas priklauso. Žinau, kad jis ir toliau stengsis bei nesustos.“

Antradienį Prienuose R. Jokubaitis apie save pranešė tiems, kurie apie jį dar nebuvo girdėję, o dėl solidaus jaunojo įžaidėjo pasirodymo aikčiojo ir mačą stebėję ESPN žurnalistai.

„Nebūčiau nustebęs, jeigu 17-metis „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis ateityje taptų geriausiu NBA žaidėju iš šiandien rungtyniavusių krepšininkų. Super aukštas meistriškumo lygis ir uoslė žaidimui. Jis tampa vis geresnis kas kartą, kai jį pamatau“, – rašė jaunuosius talentus vertinantis Mike’as Schmitzas.

„Man patinka šis „Žalgirio“ vaikis – Rokas Jokubaitis. Tikrai talentingas ir subrendęs gynėjas, kuris, atrodo, priima vien tik teisingus sprendimus. Mačiau jį vakar treniruotėje ir dabar rungtynėse. Jam tik 17 metų“, – įspūdžiais „Twitter“ tinkle dalijosi kitas ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas.

Aikštėje ryškūs buvo ir kiti Mezon NKL žaidėjai. Martynas Arlauskas pelnė 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, Erikas Venskus surinko 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, o iš Molėtų „Ežerūno“ pasiskolintas Arnas Adomavičius surinko 12 taškų.

Komentarai:
Gariunu Abibas>Byron
Klounas,baik čia juokint liaudi!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+1
Atsakyti
Linas
I NBA patenka del ugio:))) Daugiau galima neskaityt.Tu Byron išmanai krepsini,kaip karvė daile...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-3
Atsakyti
Byron
Jei tave labai tenkina, kad geriausias Lietuvos PG yra geroje europos komandoje vos pagalbinis įžaidėjas nuo suolo, tai tebūnie. Aš tai manau, kad tai yra apgailėtinas vaikų trenerių darbas. Niekas nesugeba paruošti įžaidėjų. Per 20 metų nei vieno Lietuvoje gynėjo nebuvo paruošta nba žaidimui!!! Ar nematote, kad visi nba lietuviai yra tik C ir PF. O jie visi į nba patenka ne dėl savo didelio talento, bet tik dėl ūgio. Amerikoje kažkodėl labai retas yra aukštas krepšininkas. Dauguma centrų yra užsiniečiai: Gasoliai, Adams, Gortat ir t.t.

Vienintelis Kuzminskas pasidžiaugė metukus nba bent jau SF, bet su jo tokiu žaidimu neįmanoma užsikabinti nba lygoje. Amerikoje tūkstančiai krepšininkų galinčių turėti bent 6 taškų vidurkį. Bet kokį NBDL lygos komandos lyderį įmeskite į nba komandą, duokite jwm 15 minučių kiek gaudavo Kuzia ir tikrai turės nemažesnį 6 pts vidurkį.

Aš asmeniškai noriu suaukti laikų, kai nūsų treneriai pradės ruošti gynėjus ir galės jais konkuruoti su amerikiečiais. Man juokinga to Masiulio pasisakymai, kad jis nori tik pozicinį krepšinį žaisti. Pažiūrėkite į nba geriausias komandas: visi stengiasi atakuoti per 8 pirmas sekundes. Tai yra krepšinio ateitis. Per tas kelias sekundes mūsų medžiai centrai net pusės aikštės neperbėga, kai gynėjai jau būna pelnę taškus. Būtent dėl to ir sunku bus mūsų auginamiems centrams patekti į nba. Juk atgal nebegrįš krepšinis į lėta žaidimą. Toks kaip Kuzminskas dabar privalo žaisti PF. Būti labai greitas, staigus ir tritaškius taikliai mėtyti.

Na žodžiu, grįžtant prie Jokubaičio, tai jūs džiaugiatės, kad jis galės geroje eurolygos komandoje būti gynėju nuo suolo, o aš tik apgailestauju, kad nebus jis nba, nes nėra atletiškas ir staigus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-8
Atsakyti
Faktas to Byron
O Kardasian geresnis uz Jakubaiti? Nes ji Twiteri turi daug,balvonu:) Gal i Vytauta?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-10
Atsakyti
jonceblemba bybius čiulpia
jonceblemba,durneli,o man pačiulpt nenori?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+4
Atsakyti
15min
zalgirio vyru ispudis vienas ballu gali kilti iki nba antrasis - vargiai
2018-01-10
-1
Atsakyti
basketnews
Tai ka neturi ka daugiau rasyt naujo straipsniu visa diena tik ballai ir jokubaitis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+12
Atsakyti
antanasIs mordos jis toks maumas biski--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Teks tau ieskot grazesnio kuriam bb ciulpti ane?
2018-01-10
-3
Atsakyti
ByronNiekuom nenuatebino tas Jokubaitis. Geriausiu atveju pasieks Lekavičiaus geresnį lygį....


Duok dieve. Nezinau ar domiesi krepsiniu bet Lekavicius dabar yra geriausias lietuvis PG, losiantis EL grande.

Jeigu tu Jokubaiti matai pasiekianti geresni lygi uz Lekaviciu tai jau dabar labai gerai ji vertini.

Beje po to sakinio tu tik sh mali... Kartais atrodai protingesnis jei patyli. Prisimink tai.
2018-01-10
-10
Atsakyti
to Byron
"Egzperte", tu toks klounas kad nesuvoki kaip nusisneki. Nors matant tavo daugely metu cia kliedesius nenuostabu kad bandai vaidinti protinga, bet esi bukas kaip bato aulas.
2018-01-10
+10
Atsakyti
Byron
Niekuom nenuatebino tas Jokubaitis. Geriausiu atveju pasieks Lekavičiaus geresnį lygį, nes visgi yra aukštesnis ir gal dar paaugs kelia cm. Bet nematau jo nba. Kodėl nereikia sureikšminti jo 31 pts? Nes jis jo komandoje vos du žaidėjai buvo galintys žaisti. Dėl to ir išmetė net 24 metimus. Pataikymas geras buvo vien dėl to, nes jo gynėjas Lamelo tuo metu ties vidurio linija vaikščiojo ir laukė paso ;))) To irgi nereikia labai sureikšminti. Įpratęs žaisti mokykloje nesiginant, bet nba skautai vertina skilus, o ne rezultatus. O pagal greitį, staigumą iš vietos, aikštės matymą, driblingą ir metimą abiejomis rankomis, kūno koordinacija ore - Lamelo smarkiai lenkia pagak tai Jokubaitį. Be to, yra dar 2 dalykai. Lamelo visą laiką dar tik žaidęs mokyklinėse varžybose, o Jokubaitis NKL lygoje su vyrais profesionalais žaidžia. Antras dalykas, Lamelo visais metais jaunis už Jokubaitį. Dabar įsivaizduokite Lamelo visus žaistų su vyrais ir jį rimtai treneriruotų gynybos. Įsivaizuojate koks bus didelis skirtumas po metų lyginant su dabartiniu Jokubaičiu?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-2
Atsakyti
to antanas
jei is veido tau jis atrodo kaip maumas, tai kaip lamelo atrodo?tA TAI IS VIS
2018-01-10
+3
Atsakyti
Lavashas Bolas
Balai zaide su vyrais komandoje pries paauglius. Jokubaitis gi pats paauglys, zaide su paaugliais komandoje pries vyru priesininku komanda, kurioje tik vienas paauglys buvo. Kam subkiau zaisti sakyt ir nereik. Saunuoliai musu jaunimas, bent po viena stipru zaideja kiekvienoje kartoje kad uzaugintu treneriai zalgirio ir tai jai butu geras rezultatas. Dabar akyliau seksiu Jokubaicio pasirodyma, jeigu taip ir toliau, sis vaikis kita sezona gali zengti ir ant eurolygos parketo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-6
Atsakyti
djgaffer
Galimas tik pasikartoti,kad auga dar vienas rimtas krepšininkas Lietuvos rinktinei.Užtikrintas žaidimas,geras aikštės matymas,metimą taip pat puikų turi.Jokubaitis jau dabar atkreipė dėmesį ir nors tai tik draugiškos rungtynės,bet nauda tikrai didžiulė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+6
Atsakyti
to tuco
tai auginkit ir toliau :D prie ko cia Rytas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-5
Atsakyti
Tuco
Va taip dirba Zalgirio mokykla. Auga dar viena busima zvaigzde. O dabar palyginkite su laikrascio parodijos darbais kai jaunimas visiskai neugdomas, o visokie normantai jau yra suzlugdtyti moraliskai.
2018-01-10
-5
Atsakyti
antanas
Is mordos jis toks maumas biski

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+1
Atsakyti
Nors ir buvo tiek nepatenkintu del sito iskelto "cirko" su Ball Bros ir ju tevelio nupirkto turnyro jiems pasirodyti, bet jau dabar matosi akivaizdi nauda musu talentams. Nereikia kalbeti, kad Prienai zaide pries "ant popieriaus" siplnesne komanda, kad jie is NKL ar whatever. I visa sita turnyra reikia ziureti kaip i tobula proga pasirodyti musu talentams pries kameras ir atvert dar daugiau galimybiu jiems eit i prieki ir galbut lengvesniu keliu pasiekt NBA. Tad nekreipkit demesio kaip zaidzia Broliai ir nepykit, kad "aisku tikras zalgiris juos nunestu +50" svarbiausia mes ir kaip jaunimas pasirodys. Dabar geriausi turetu labiau zaisti sau ir parodyti kokiam lygyje jau yra budami 16-17 metu. #LtuTalents
2018-01-10
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Prienų-Birštono Vytautas
Kauno Žalgiris-2
50%
38/76
Metimai iš žaidimo
44%
32/73
36
Atkovoti kamuoliai
37
31
Rezultatyvūs perdavimai
9
15
Perimti kamuoliai
7
124
Naudingumas
75
23%
7/30
Tritaškiai
33%
6/18

Rungtynių žaidėjai

Regimantas  Miniotas
20 PTS
9/17 FG
0/0 FT
Rokas  Jokubaitis
31 PTS
13/24 FG
2/2 FT
Regimantas  Miniotas
13 REB
11 DREB
2 OREB
Erikas  Venskus
10 REB
8 DREB
2 OREB
LaMelo  Ball
9 AS
6 TO
21 MIN
Martynas  Arlauskas
3 AS
3 TO
27 MIN
Regimantas  Miniotas
30 EFF
64% 2P%
33% 3P%
Rokas  Jokubaitis
22 EFF
63% 2P%
38% 3P%