Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (1-0) jaunimo komanda Eurolygos atrankos turnyrą Kaune pradėjo užtikrinta pergale. Lyderių trijulė pelnė 54 taškus, o jų traukiamas „Lietuvos rytas“ B grupės mače 85:56 (27:17, 25:8, 14:20, 19:11) susitvarkė su praėjusių metų atrankos turnyro vicečempione Paryžiaus CFBB (0-1).

Foto galerija

„Lietuvos ryto“ jaunuoliai jau penkioliktąją rungtynių minutę turėjo susikrovę 21 taško pranašumą (38:17), kuris iki ketvirčio pabaigos padidėjo iki 27 taškų (52:25). Antroje mačo pusėje Arvydo Gronskio auklėtiniai išlaikė triuškinamą pranašumą bei šventė lengvą pergalę.

„Neblogai gynėmės ir varžovus įvėlėme į mums parankų žaidimą, kad jie 5-6 atakose net negalėjo atlikti metimo. Dabar reikia pažiūrėti, kaip žaidžia būsimieji varžovai, ką jie akcentuoja“, – apie mačą pasakojo treneris Arvydas Gronskis.

Nugalėtojams po 19 taškų pelnė Marekas Blaževičius (12 atk. kam.) ir Simas Jarumbauskas (9 atk. kam.), 16 taškų pridėjo Deividas Sirvydis. Pastarasis šią savaitę sudarė ilgalaikę sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“, o jaunimo komandos treneris Gronskis jį mato pagrindinėje ekipoje.

„Jis dar jaunas, jau įėjęs į mūsų jaunimo sistemą. Tikrai džiugu, kad tas vaikis užaugs pas mus ir tikimės, kad žais pagrindinėje „Lietuvos ryto“ komandoje bei bus jos ramstis“, – teigė Gronskis. 

Tarp bendraamžių pernelyg neišsiskyrė prieš kelis metus vienu perspektyviausių savo kartos krepšininkų vadintas įžaidėjas Domantas Vilys, kuris pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Gronskis neslėpė, kad jis norėtų spartesnio Vilio tobulėjimo.

„Viskas keičiasi. Anksčiau jis varžovus įveikdavo savo greičiu, o dabar jo bendraamžiai jį pasivijo. Sąžiningai kalbant, norėčiau ir aš didesnio jo progreso, tačiau jie yra vaikai ir keičiasi. Norėtume, kad viskas įvyktų greitai, bet yra kaip yra. Vis dar tikiu, kad Domantas gali kilti“, – savo nuomonę išsakė Gronskis.

B grupėje taip pat žaidžia Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos CSKA. Su pastarosiomis vilniečiai žais rytoj.

„Lietuvos rytas“: Marekas Blaževičius (12 atk. kam.) ir Simas Jarumbauskas (9 atk. kam.) po 19, Deividas Sirvydis 16 (5/5 dvit.), Jonas Paukštė 10 (5 atk. kam., 5 bl.).

CFBB: Yohanas Choupas 12 (7 kl.), Timothe Crusolas 10, Mathiasas Dossou-Yovo 9.

Komentarai:
Anonimas
Kaip jie dar gali laimet lavonai, matesi kad grybai visi kai su prienais zaide. Nebent ten dar didesni lavonai, nors abejoju kad pasaulyje yra tokiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-19
-13
Atsakyti
lkl
saunuoliai.is marek blazevic turetu geras centriukas isaugti,jam dar tik 16m. o zaidzia pastoviai, stabiliai gerai.
2018-01-19
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Simas  Jarumbauskas
19 PTS
8/10 FG
2/3 FT
PTS
/ FG
/ FT
Marek  Blaževič
12 REB
7 DREB
5 OREB
REB
DREB
OREB
Vilniaus Lietuvos rytas-2
Keli žaidėjai
3 AS
AS
TO
0 MIN
Marek  Blaževič
34 EFF
67% 2P%
0% 3P%
EFF
- 2P%
- 3P%