Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo ekipa nesutiko pasipriešinimo Eurolygos atrankos turnyre Kaune. Vilniaus komanda šventė visas keturias pergales, varžovus įveikdama vid. 24 taškų skirtumu. 

Šį sezoną metami tritaškiai

23%
5,0
Pataiko: 5,0
Taiklumas: 23,4%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 8
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Deividas Sirvydis

Finale sutriuškinę Romos krepšinio talentus Arvydo Gronskio auklėtiniai įgijo teisę žaisti Eurolygos finalinio ketverto turnyre, kuris bus surengtas gegužės 17–20 dienomis Belgrade.

Po lemiamų rungtynių Kaune oficiali sostinės klubo svetainė „bcvilnius.lt“ pakalbino „Lietuvos ryto“ ekipos vairininką, kuris dėkojo savo žaidėjams už įdėtas pastangas ir linkėjo nesustoti tobulėti.

– Ar nustebino, kad pergalė turnyre buvo pasiekta taip lengvai?
– Nenorėčiau sutikti, kad lengvai. Vaikinai įdėjo daug pastangų ir labai gerai dirbo gynyboje. Tai įrodo, kad per ketverias rungtynes mes vidutiniškai praleisdavome po maždaug 60 taškų. Sunkus darbas duoda vaisius ir galbūt atrodo, kad buvo lengvos rungtynės, tačiau žaidėjai išsikrovė tikrai daugiau nei šimtu procentų.

– Papasakokite, kokių naujų dalykų sužinojote per turnyrą apie savo krepšininkus ir pačią komandą?
– Tiesą pasakius, nustebino visi. Kiekvienas individualiai kaip asmenybė, ir visi – kaip komanda. Pusė ekipos žaidžia Regionų krepšinio lygoje, o likusi dalis – NKL. Taip, mes turėjome bendrų treniruočių, kartu dirbome vasarą, todėl krepšininkai jau buvo susipažinę su sistema. Bet kaip jie greitai susilipdė į kolektyvą ir į komandą... Man kiti treneriai net parodydavo, kaip žaidėjai vieningai pašokdavo nuo suoliuko po sėkmingo epizodo aikštėje. Arba, kai krepšininkas nugriūdavo kovodamas dėl kamuolio ir visi pribėgdavo, jį pakeldavo. Tai labiausiai ir džiugino – kiekvienas pamiršo savo individualius pasirodymus ir darė tai, kas geriausia komandai.

– Turnyro MVP tapo Deividas Sirvydis, į simbolinį penketą taip pat pateko ir Blaževičius. Ką galite pasakyti apie jų žaidimą?
– Mes labiausiai ir tikėjomės, kad Deividas bus mūsų lyderiu, taip pat, kad sublizgės Marekas, Jonas. Galėčiau vardinti visus, nes jų dėka taip sėkmingai žaidė Sirvydis. Labai padėjo ir mūsų legionierius Šarūnas Valunta. Reikėtų išvardinti visus 12 žaidėjų, nes kiekvienas įnešė savo indėlį. Nugriuvimas kovoje dėl kamuolio ar rankos padavimas – mažos smulkmenos, bet jos yra labai svarbios ir tai davė rezultatą. 

Taip pat norėčiau labai padėkoti Vilniaus, Biržų ir Kupiškio krepšinio mokykloms, kurių treneriai atliko nuostabų darbą. 

– Ar esate patenkintas žaidimu ir rezultatu?
– Manau, kad taip. Po visų keturių mačų jausdavau malonumą, nes žaidėjai aikštėje dirbdavo 120 procentų. Po turnyro apėmė malonus nuovargis ir džiaugsmas dėl jaunų vaikinų. 

– Ką pasakėte žaidėjams kalboje po triumfo? 
– Sakiau, kad jie yra šaunuoliai ir padarė didelį darbą. Svarbiausia, kad nesustotų ir toliau progresuotų bei kiltų į viršų.

– Kaip šventėte laimėjimą?
– Nuėjome anksčiau miegoti (šypsosi – aut. past.).

– Galbūt jau galvojate apie finalinio ketverto turnyrą Belgrade?
– Ne, dar viskas nauja ir nieko nemąstome. Turime porą mėnesių, o žaidėjų dar laukia daug rungtynių NKL, RKL lygose, savo krepšinio mokyklose. Dar nieko nesvarstėme. 

Atrankos turnyre triumfavusi „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda bus pagerbta trečiadienį, vyrų ekipos rungtynių metu su Turino „Fiat“. 

Komentarai:
tikras lietuvis
Ne ta komanda laimejo,oi ne ta...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-22
+4
Atsakyti
to Elektros
nieks stebuklu ir nelaukia, svarbu kad krepsino mokykla lietuviska kaip tokia, vis dar gyva,o mokykla visose amziaus grupese jei isaus neblogiau nei serbai ispanai ar dar kokie naujesni grazu, o kiek iseina i aukstesni lygi, Valanciuno karta perziurekit
2018-01-22
+2
Atsakyti
to antanas
tas plikas jau dabar geresnis uz kita pliki Kurcio sugerova
2018-01-22
-1
Atsakyti
Elektros
Graži pergalė bet jokais būdais negalima pradėti aukštinti ar išskirtinis jų. Didelis dar klausimas kiek iš jų susies savo gyvenimą su profesionaliu krepšininko gyvenimu ir ar bus nors vienas nors stiprus vidutiniokas eurolygos? Į Sirvydi dedama daug vilčių

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-22
+1
Atsakyti
antanas
Kas cia per plikas gaidys?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.