Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos varžybose Atėnų „Panathinaikos“ klubą yra nugalėję keturis kartus, bet visas šias pergales prieš Graikijos milžiną kauniečiai iškovojo savo aikštėje. Žalgiriečiai svečiuose Atėnų ekipai pralaimėjo visus devynis kartus.

Šiandien „Žalgiris“ bandys nutraukti šią nesėkmių seriją. Lengva nebus – Kauno komandai nepadės lyderis Paulius Jankūnas, kuris liko namie gydytis smulkių traumų. Iš viso tarpusavyje Lietuvos ir Graikijos čempionai Eurolygoje kausis 20-tą kartą: 15:4 pirmauja Atėnų ekipa.

„Panathinaikos“, kuriam atstovauja buvęs žalgirietis Lukas Lekavičius, ir „Žalgirio“ bei dar tris 20-ojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt, taip pat „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Abu klubai Eurolygoje žengia koja kojon – laimėjo 12 dvikovų iš 19. Tokį pat santykį turi Madrido „Real“. Šio trys ekipos dalijasi 4-6 vietas. Pirmojo rato „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ akistatoje pergalę išpėšė Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai – 80:74. Tuomet kauniečiams daugiausia taškų – 17 – pelnė Jankūnas.

Žalgiriečiai dabar Eurolygoje laimėjo 7 iš 9 pastarųjų rungtynių. Atėnų krepšininkai šiek tiek stabtelėjo – iškovojo 2 pergales per paskutines 5 dvikovas. Jie abu pastaruosius mačus pralaimėjo vienoms pajėgiausių turnyro komandų – Stambulo „Fenerbahce“ ir Maskvos CSKA.

„Panathinaikos“ arkliukas – gynyba. Graikijos klubas praleidžia tik 75,2 taško („Žalgiris“ – 80,5) ir šioje statistikos kategorijoje užima trečiąją vietą. Xavi Pascualio auklėtiniai rečiau klysta, jie taip pat kauniečius lenkia ir pagal perimtus, blokuotus kamuolius.

Foto galerija

Tiesa, „Žalgirio“ krepšininkai žaidžia rezultatyviau, geriau kovoja dėl kamuolių, atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų, tiksliau meta ir dvitaškius, ir tritaškius, ir baudas. „Panathinaikos“ žaidėjai nuo baudų metimų linijos atakuoja prasčiausiai iš visų (68,1 proc.). Žalgiriečiai pataiko 79 proc. baudų.

Atėnų komanda daug geriau rungtyniauja namie nei svečiuose. Savo aikštėje ji laimėjo 9 dvikovas iš 10, o varžovų tvirtovėse – tik 3 iš 9.

Šio sezono akivaizdus „Panathinaikos“ lyderis – įžaidėjas Nickas Calathes. Jis pelno 13,9 taško, atlieka net 8,4 perdavimo (1 vieta Eurolygoje), sugriebia 3,6 kamuolio, 1,8 perima, renka 18,8 naudingumo balo. Silpnoji jo vieta – tritaškiai (26,8 proc.). L. Lekavičius per 13,5 minutės įmeta 4,4 tško, atlieka 1,8 perdavimo, tritaškius meta 50 proc. taiklumu.

„Panathinaikos“ krepšininkams labai svarbūs tolimi metimai. Jie staigiai kontratakuoja. Dažnai visi penki aikštėje esantys žaidėjai keičiasi ginamaisiais“, – apie oponentus kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jasikevičius.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 25 d.

21.00 val. „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

21.30 val. „Unicaja“ – „Baskonia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

23.15 val. „Unicaja“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

sausio 26 d.

19.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Olympiakos“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

21.30 val. „AX Armani Exchange“ – „Maccabi“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

23.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Olympiakos“  („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Komentarai:
as apakes
Straipsnio pavadinimas,tai nesamoniu nesamone,kas ji parase arba isvis nenutuokia apie krepsini arba tai padare tycia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+2
Atsakyti
audrius
per kur rodys varzybas?
2018-01-25
-5
Atsakyti
Kaip sakoma viltis durniu motina arba viltis miršta paskutinė

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+7
Atsakyti
bukim biedni bet teisingi
su jankunu tai butu beveik neimanoma o be jo tai isvis be sansu
2018-01-25
+4
Atsakyti
Anonimas
PAO šį sezoną namuose pralaimėjo tik CSKA praeito turo varžybose. Paskutines abejes varžybas PAO pralaimėjo bus labai pikti ir motyvuoti laimėt, tuo labiau, kad Kaune gavo. Nežais P. Jankūnas, o jo įtaką komandai visi žino. Žalgiris OAKA arenoje dar nėra laimėjęs niekada, bet kuomet važiavo kovot su Fenerbache be E. Ulanovo irgi daugelis nesitikėjo, kad laimės, bet laimėjo. Todėl palinkėsiu, kad tas pirmas kartas būtų šiandien, kuris Žalgirį labai priartintų prie atkrintamųjų. O jei ir nelaimėtų netragedija svarbu nepralaimėt daugiau kaip 5 taškais, nes sezono gale gali turėt tiek pat pergalių.
2018-01-25
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Atėnų Panathinaikos
Kauno Žalgiris
42%
28/67
Metimai iš žaidimo
51%
31/61
36
Atkovoti kamuoliai
34
16
Rezultatyvūs perdavimai
21
7
Perimti kamuoliai
7
27
Pražangos
29
14
Prarasti kamuoliai
14

Rungtynių žaidėjai

Nick  Calathes
14 PTS
3/13 FG
7/8 FT
Antanas  Kavaliauskas
21 PTS
9/13 FG
3/5 FT
Atėnų Panathinaikos
Keli žaidėjai
8 REB
Aaron  White
8 REB
7 DREB
1 OREB
Nick  Calathes
9 AS
3 TO
30 MIN
Kevin  Pangos
8 AS
5 TO
35 MIN
Ian  Vougioukas
19 EFF
80% 2P%
- 3P%
Aaron  White
24 EFF
50% 2P%
50% 3P%