Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta
  • „Dzūkijos“ puolėjas Anatolijus Kaširovas išsamiai aprašė savo įspūdį apie Ballus ir rungtynes su jais
  • Jį nustebino, kad į rungtynes Prienuose, nepaisant aukštų bilietų kainų, renkasi daug žmonių
  • Kaširovas sako gerbiąs LaVarą Ballą, kuris, pasak jo, „diriguoja visai situacijai“
  • Jis sako matąs kur kas didesnį LaMelo talentą, o LiAngelo pavadino „žaidėju be pozicijos“

Alytaus „Dzūkija“ antradienį vykusiose „Big Baller Brand“ turnyro rungtynėse 142:147 pralaimėjo Prienų–Birštono „Vytauto“ komandai, o šios ekipos aukštaūgis Anatolijus Kaširovas įspūdžiais apie šią dvikovą ir Ballų situaciją Lietuvoje pasidalijo su skaitytojais Rusijoje.

LaMelo Ball

LaMelo  Ball
LaMelo  Ball
MIN: 11.87
PTS: 6.5 (45.45%)
REB: 1.5
AS: 1
ST: 1.5
BS: 0.5
TO: 0.5
GM: 2

Kaširovas pildo internetinį dienorašti tinklalapyje „dwashaga.ru“ ir jame išsamiai aprašė įvykius Prienuose. Dalijamės įdomiausiomis teksto dalimis.

„Mes buvome vienintelė LKL komanda, kuri žaidė su „Vytautu“ draugiškas rungtynes BBB turnyre. Turėjome atkarpą be rungtynių, todėl ją reikėjo kažkaip užpildyti, dėl to visiškai suprantu šį sprendimą iš trenerių ir valdžios pusės. Kitos „Vytauto“ varžovės šiame turnyre buvo jaunimo komandos, besirengiančios Eurolygos atrankos turnyrui, ir antrosios lygos ekipos. Jei trumpai, tai šou. Beje, bilietai kainuoja net brangiau nei į „Žalgirio“ rungtynes. Į mūsų rungtynes su „Vytautu“ jų kaina siekė 13 eurų, kiek žinau. 

Kas labiausiai nustebino, kad susidomėjimas yra toks didelis, kad tribūnos praktiškai visada yra užpildytos. Tiesą pasakius, to nesitikėjau, nes tai mažas miestelis, kuriame gyvena tik apie 10 tūkst. žmonių (sudėjus Prienus ir Birštoną).

Klubas šioje situacijoje irgi tik laimi, jie turi naujų rėmėjų, parduoda daug brolių marškinėlių. Taigi iš viso šito reikalo išėjo gana įdomi istorija. Labai gaila, kad žmonės tai įgyvendino Lietuvoje, o ne, tarkime Rusijoje, Superlygoje.

LaVaras kuria šou ir iš to užsidirba pinigus. Tik nemaniau, kad jis yra TAIP garsiai kalbantis. Per rungtynes jį puikiai girdėjome, o jo spaudos konferenciją po mačo žiūrėjau su dideliu malonumu, juokiausi. Gerbiu jį. Nežinau, kaip baigsis visa ši istorija, bet tai, kokį jis sukuria informacijos srautą, yra galinga. Jis pirmą kartą buvo trenerio asistento vaidmenyje, bet iš tiesų jis reguliuoja visą procesą.

LaVaras sugebėjo iš rungtynių padaryti klounadą, kadangi rungtynės baigėsi rezultatu 147:142, bet jis pasiekė savo. Jie žaidė vos su 3 žaidėjais gynyboje, o kiti du stovėjo nuošalėje. Dėl to toks ir rezultatas. Bandėme žaisti pernelyg akademiškai, nebuvome tam pasirengę. Lengvai pelnėme taškus, bet jie tai padarydavo dar lengviau. Sprendžiant iš rungtynių peržiūrų skaičiaus feisbuke, žmonėms šou irgi patiko. Daug taškų ir gražių momentų.

Pasikartosiu – LaVaras pasiekė, ko norėjo. Jo vaikinukai tikrai turi talento, ypatingai jaunesnysis, Tačiau kalbu tik apie puolimą, nes gynybos tose rungtynėse tiesiog nebuvo. Dėl to negaliu ir nenoriu teisti.

Jaunesnysis gali tapti stipresniu žaidėju, ypač žinant, kad jam tik 16 metų. Jo rankos (metant) labai švelnios, puikiai mato aikštę. Visgi susidariau nuomonę, kad jis ne visada nori perduoti kamuolį (galbūt tai tėčio nurodymas). Jeigu jis iš savo žaidimo panaikintų kai kurias nesąmones ir nustotų švaistyti tritaškius nuo vienos kojos, būtų nepamainomas.

Vyresnysis, natūralu, dabar yra stipresnis visuose žaidimo komponentuose. Tačiau jis neturi greičio, kad būtų geras pirmas arba antras numeris, ir ūgio, kad būtų trečias numeris. Toks žaidėjas be pozicijos. 

Bet vėlgi, visa tai aš sprendžiu iš vienų rungtynių, kuriose nebuvo gynybos, kurios nieko nereiškė, ir kuriose nebuvo jokios atsakomybės dėl rezultato. Reikėjo sukurti šou, o ir mūsų komandoje žaidė daugiau jaunimo. Visgi Ballai kartu pelnė 80 taškų. Įspūdinga ne tas žodis.“

Komentarai:
silute tu tikrai pokstininkas
taigi, rusai taip gerbia savo sporta, kad sunku rasti koki neapsirijusi dopingu. Gerulis tu, jei dirbt, tai atidirbti visur. Trolis saunuolis.
2018-01-29
+9
Atsakyti
Name
Atviras neprovokuojamas onanizmas-ne kitaip...net ne šou.
2018-01-25
+26
Atsakyti
Asi
Silute, tylek vatnike.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
-3
Atsakyti
silute
Rusijoi tai butu neimanoma padaryti jie uz kelis centus nepakeistu savo klubo prioritetu del kaskokiu klaunu ,,,rusai gerbe save ir savo sporto sakas ko negalima dabar jau pasakyti apie Lietuva.
2018-01-25
+8
Atsakyti
..
Siaip vytauto zaidejams dar geriau, vis tiek nieko sezone nebelaimes o cia bapkes gaus tas pacias tik stengtis nebereikia, visas sezonas for fun realybes sou. Atsipalaiduokit ir maziau imkit i galva. Darytu toki sou su kokiu Zalgiriu Eurolygoj tada jo, dabar Prienai is to uzdirbs pinigu ir vis tiek nieko nepraras nes nieko nebutu iskovoja si sezona. Laimi visi.
2018-01-25
-1
Atsakyti
Anonimas
Be Bollu komanda geriau tikrai nezaide. 4 W per 18 turu isstenet sugebejo.
2018-01-25
+5
Atsakyti
To sou
O koks zaidejam skirtumas ? Pinigus uz sezona vistiek visi gaus ,o ir vargu ar butu net ir bbl daug pasieke

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+36
Atsakyti
deivux
Lietuviai niekad nesupranta tikro show....jus pasiziurekit LKL zvaigzdiu dienas kai rengdavo...jau tokia nuobodybe,kad baisu......neveltoj atsisake,nes kam idomu ziureti kaip zaidejai kaip jankunas meto is vidutinio ar koks milaknis tritaskius meta....ziauru
2018-01-25
+1
Atsakyti
sou
durniu laivas o ne sou, kaip jaustis noprmaliems komandos zaidejams - kai sezonas tampa nieko vertas ?
2018-01-25
+7
Atsakyti
djgaffer
Juk draugiškos rungtynės,tai kur ten ta gynyba.Šou daromas puikiai ir reikia tuo mėgautis bei imti pavyzdį,kaip reikia viską daryti.Naudotis tik proga reikia.Būtų oficialios rungtynės,tai būtų galima kabinėtis,o čia tik draugiškos.Tai tegul Ballai daro šou,o mums lieka tik mėgautis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
-15
Atsakyti
Pakaruoklių tautu nemoka atsipalaiduoti ir linksmintis. Visur įžvelgia tik maksimalizmą. Nemoka gintis , blogus sprendimus priima. Kam tai įdomu? Tėvas Balas linksmina publika, žiūrovai patenkinti, šou vyksta. Babkės gaminamos. Bet pakaruokliai ir depresantai visvien niurzga nes tokie genai.
2018-01-25
-20
Atsakyti
Nu va, nors vienas adekvatus, mąstantis krepšininkas. Ne taip kaip visokie Delininkaičiai, Urbonai, Dimšos, Leonavičiai ir kiti seno kirpimo perdylos.
2018-01-25
+18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.