Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjui DeMarcusui Cousinsui šis sezonas baigtas. Praėjusios nakties rungtynėse su Hjustono „Rockets“ jis patyrė Achilo sausgyslės traumą, skelbia ESPN.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
32
Dvitaškiai
48%
10/21
Blokuoti metimai
5

Šią prognozę dar turi patvirtinti magnetinio rezonanso tyrimai, tačiau neabejojama, kad jie nepakeis pirminės diagnozės.

Traumą Cousinsas patyrė iki mačo pabaigos likus žaisti vos 12 sekundžių, kai bandė atkovoti kamuolį po savo paties netaiklaus baudos metimo. Tuomet jis parkrito ant parketo ir susiėmė už kairiosios pėdos.

Aikštę Cousinsas paliko tik padedamas komandos draugų.

„Jaučiuosi tragiškai dėl jo, – po dvikovos kalbėjo „Pelicans“ strategas Alvinas Gentry. – Jis mums tiek padėjo, jis taip tobulėjo, tiek aikštėje, tiek už jos ribų, buvo tiesiog nuostabus. Nesinori, kad tai patirtų žmogus, kuris stengėsi tapti geresnis.“

Prieš patirdamas traumą, Cousinsas buvo spėjęs surinkti trigubą dublį – 15 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Šį sezoną jis vidutiniškai pelnydavo po 25,2 taško, atkovodavo po 12,9 kamuolio ir atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Pelicans“ 115:113 įveikė „Rockets“ ir laimėjo septintą kartą per paskutinius 8 mačus, taip su 27-21 rezultatu pakildami į šeštąją Vakarų konferencijos vietą.

„Mes kaip tik pradėjome suprasti, kaip reikia žaisti. Kaip tik radome žaidimą, – sakė „Pelicans“ puolėjas Anthony Davisas. – Tai sunkiausia dalis. Tiesiog turime tęsti darbus. Turime rasti būdus iškovoti pergalę.“ 

Tiek Davisas, tiek Cousinsas buvo išrinkti į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Cousinsas po šio sezono taps laisvuoju agentu.

Komentarai:
Spectre
Tikrai pelicanu zaidimas sugrius. 100%
2018-01-28
-6
Atsakyti
Spectre
kasioguru grynas asilas. Vienam com rasai kad cousinsas vienas geriausiu aukstaugiu, kitam com rasai kad tik pagalbinis. Apsispresk kvaily
2018-01-28
+7
Atsakyti
RM to kasioguru
Ka tu cia pezi nesamones "visazini", cousinsas yra geriausias c siuo metu lygoj, su davisu si sezona jau isizaide kaip reikiant , ypac pastaruoju metu , o tu dristi sakyt kad jokios naudos komandai neduoda ir dar klimata gadina, ankstesnese komandose gal ir taip , bet cia viskas kitaip , matosi kad pata stengesi prisitaikyti ir gerbia savo komandos draugus o ypac su davisu gerai sutaria , manau kad pasijus rezultatuose pelikanu, teks davisui vel tempt komanda ant savo peciu , tikiuosiu nesulus nuo tokiu kruviu iki PO.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-27
+5
Atsakyti
kasioguru
visazinis nevisazinis, bet nesistengiu rasyt tipo kazka i tema, jei tos temos visai neraukiu. kadangi NBA raukiu zymiai daugiau uz tave (ir cia ne siaip kazkoks gyrimasis, bet faktas kaip ant delno), galiu pasakyt, kad nors Pelicansu daug neziuriu, jie yra turbut viena labiausiai nuvilianciu komandu visoj lygoj. turi absoliuciai geriausia aukstaugiu dueta, turi bent 2 tikrai solidzius izaidejus, kelis gerus metikus, bet kaip grybauja, taip grybauja. gynybos ten 0, tik Suns daugiau prasileidzia. ir deja dalis to yra Cousinsas ir chemijos nebuvimas komandoj. nieko jis nepasikeite. netinka ten jie su Davisu kartu. ir nesubyres Pelicans, nebent patys nusprest tankint, kaip ta daro pvz Mavs. iki Cousinso jie buvo vidutiniokai, ir jam atejus isliko lygiai tokie pat. ten ir liks. o tu parasei taip, lyg trauma butu gaves Davisas.
2018-01-27
Atsakyti
tesliukas netesliukas bet buvo ziauriai geras
temperamentas pyktis ir predator savybes ji vede, sie metai negailestinigi top nba zaidejams... nuo praeitu metu daug pinigu i lyga ir i zaidejus sukista, o vieninteliai zaidejai patiria spaudima fizini, jai tik kunas atlaikytu tai gal butu pateisinama..... Bet kai tokie rodikliai galimybe subyreti per sekunde tik dideja su kevienomis rungtynemis, neveltui lebre (nesu jo fanas) stojo pries zvaigzdiu isnaudojima aiksteje ir neduodant poilsio vien tik del fanu, nors prisimenu viena plakata kai fanas sukore ilga kelia ir sumokejo viso GAL 400dolcu kad tik pamatyti ta lebrika o jis poilsiavo ir nelose.. tai spreskit patys verta uz tokius pinigus ar ne? manau verta... gyveni tik karta ir tokia atkarpa turi tik karta, tam zaidejai ir apmokami tokiais pinigais... be fanu nebutu tokios NBA...
2018-01-27
+5
Atsakyti
djgaffer
Negaliu atsistebėt kasioguru tavo kabinėjimosi prie mano komentarų ir noro pasirodyt visažiniu. :-) Cousinsar yra ryškus antras žmogus po AD ir vienas lyderių.Nors ir durno charkterio,bet pelikanuose jis daugiau padėdavo komandai,nei ją pražudydavo.Ne taip,kaip Sakramente.Net komandai daugiau žaisdavo,pradėjo ir trigubus dublius rinkt taip paaukodamas savo taškų vidurkį.Anksčiau tau dažnai pritardavau,ne durnas esi,bet pastaruoju metu į lankas nuklydai.Tau tavo nuomonė svarbiausia,o visų kitų š verta.Nu gyvenk toliau savo pasaulėlyje,kur tavo pačio nuomonė tau yra aukščiau kitų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-27
-3
Atsakyti
kasioguru
eilini karta negaliu nesureguot i djgafferio nusisnekejimus. :) koks dar lyderis? lyderis ten yra 1 ir labai aiskus - tai Davisas. Cousinsas su Holiday yra jo pagalbiniai. o jei dar dazniau varzybas paziuretum, tai matytum, kad Cousinsas nepaisant savo geru statsu neretai sumauna varzybas per savo durna charakteri ir nora pavaidint didvyri. Pelicans tikrai nesugrius be jo, sita as tau galiu garantuot, neismaneli.
2018-01-27
+2
Atsakyti
D-Mo
Nu ka, Pelikanai gali kaip tik susigrazinti motiejuna
2018-01-27
-1
Atsakyti
djgaffer
Bet tai žaidėjui čia žiauru yra.Dabar nežais Visų žvaigždžių rungtynėse,praleis ir PO,į kuriuos greičiausiai komanda pateks.Pats Cousinsas dar niekada nėra žaidęs PO ir šiemet pagaliau galėjo tai padaryti,bet vėl juose nebus.O vasarą gal kitur persikels,tai gal ir paskutines rungtynes sužaidė už Pelicans.Psichologiškai tai čia žiaurus smūgis.Dabar dar neaišku,ar visa komanda nesubyrės po lyderio netekties.Žiauru tikrai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-27
-4
Atsakyti
to dalu
Kad zalgirio zaidejai lankosi geju klubuose nereiskia ,kad jie gejai...galbut jie tiesiog sumaisio klubus ar netycia pateko ten....
2018-01-27
+5
Atsakyti
Anonimas
KOKS tesliukas :D cia visiskai nemate gyvai gali tik tai sakyti :D belekaip jie visi ten kudi yra :D cia tas pats kas statymu puslapi lavonai apie tenisa sneka nieko nezinantis jog tsonga storas boksioras ir pn o gyvai nemate ne karto, pamatytu iskart sakytu koks kudas :D
2018-01-27
-2
Atsakyti
Juons
Bus sunku atsistatyt. Nera jis atletas. Toks bis tesliukas. O tuek daug laiko bespirtuos normaliai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-27
Atsakyti
to dalu
pagali tai tik tu siknoj jauti kierkviena diena pydare jabanas
2018-01-27
-3
Atsakyti
dalu
Zalgiri taip dulkinamas europoje,,8 kartus kitu saliu kasiorai isrurino zlagiri,kad jau sunku pasakyti,kad tai karma...tai greiciau tiesiog zalgirio zaidejai gejai ir jiem patinka uzpakali jausti pagali
2018-01-27
+3
Atsakyti
Anonimas
nors patys gavo karma uz tai ketvirdtadieni eurolygoje
2018-01-27
-2
Atsakyti
Anonimas
Neptuno zalgirio ir kitu komandu fanai sakytu jog karma cia :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-27
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
New Orleans Pelicans
Houston Rockets
54%
44/82
Metimai iš žaidimo
46%
36/78
50
Atkovoti kamuoliai
41
36
Rezultatyvūs perdavimai
22
8
Perimti kamuoliai
10
41%
11/27
Tritaškiai
33%
12/36
76%
16/21
Baudų metimai
83%
29/35

Rungtynių žaidėjai

Anthony  Davis
27 PTS
10/22 FG
7/8 FT
Chris  Paul
38 PTS
11/19 FG
12/12 FT
DeMarcus  Cousins
13 REB
12 DREB
1 OREB
Clint  Capela
10 REB
8 DREB
2 OREB
DeMarcus  Cousins
11 AS
5 TO
30 MIN
James  Harden
11 AS
4 TO
34 MIN
Anthony  Davis
32 EFF
48% 2P%
0% 3P%
Chris  Paul
36 EFF
50% 2P%
80% 3P%