Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo iškelti tikslai įvairioms Lietuvos krepšinio rinktinėms, paskirtas naujas Lietuvos merginų jaunimo (U20) vyr. treneris bei pristatytos moterų krepšinio vystymo galimybės.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
10,0
Pataiko: 10,0
Taiklumas: 38,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Gediminas Orelikas

Dėl asmeninių priežasčių Lietuvos merginų jaunimo rinktinei šią vasarą vadovauti negalės Linas Šalkus, todėl posėdžio metu buvo svarstoma trenerio Egidijaus Ženevičiaus kandidatūra, kuriai vykdomojo komiteto nariai pritarė vienbalsiai.

Susirinkimo metu buvo iškelti tikslai įvairaus amžiaus Lietuvos krepšinio rinktinėms. Nacionalinei vyrų rinktinei iškeltas tikslas patekti į 2019 metų Pasaulio taurės varžybas, o moterų ekipai – į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą.

Lietuvos jaunimo (U20) ir jaunių (U18) vaikinų rinktinei Europos čempionatuose iškeltas uždavinys užimti 1-8 vietas, o merginų – 1-3 vietas. Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų rinktinei iškeltas uždavinys Europos čempionate užimti 1-8 vietas, o merginų 5-12 vietas. Šis čemponatas rugpjūčio 17-25 dienomis vyks Kaune.

Daug diskusijų sulaukė klausimas dėl moterų ir merginų krepšinio vystymo Lietuvoje. Susirinkimo metu savo viziją pristatė Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė ir LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

„Šis klausimas buvo vienas svarbiausių šiame susirinkime. Išklausius abu pranešimus buvo priimtas sprendimas, kad kovo 13 dieną Lietuvos moterų krepšinio lyga turi pristatyti konkretų pasiūlymą, kaip turėtų būti vystomas moterų krepšinis ir vykdomas Lietuvos čempionatas. Lietuvos krepšinio federacija jau pateikė tokį pasiūlymą ir kraštutiniu atveju yra pasiruošusi vykdyti aukščiausio diviziono čempionatą.

Taip pat daug pozityvių ir gerų minčių išsakė LKL prezidentas Remigijus Milašius ir manau jog rasime geriausią sprendimą dėl moterų krepšinio“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Kitas Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo kposėdis vyks kovo 13 dieną.

Komentarai:
to Tadas
prie ko cia cempas LT?? tai jai cempas Lt tai uzteks pasiruosimo keliu savaiciu pries cempa,taip keliam mergaiciu ,merginu ir moteru lygi krepsinyje. kita sezona LMKL kazint kiek liks komandu? :D
2018-02-07
+2
Atsakyti
Paska
Auginam "čempionus" kuriems tikslai būti aštuntuke keliami! Juokinga ir graudu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-06
-10
Atsakyti
Tadas
Kodel uz borto? net cempas bus lietuvoje U16 panu
2018-02-06
-3
Atsakyti
Jonas
Vienas pastebejimas, vaikinams atsaranda lesu ir turnyru (U16 Turkijoj) o merginos vel uz borto.
2018-02-06
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.