Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Besiruošdama FIBA 2019 Europos moterų krepšinio čempionato atrankos langui, Lietuvos moterų rinktinė trečiadienį Kaune sužaidė kontrolines rungtynes su Rygos TTT komanda ir laimėjo 87:57.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė Kamilė Nacickaitė, surinkusi 18 taškų (4/6 trit.). Eglė Šulčiūtė įmetė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus, Laura Svarytė pridėjo 12 taškų.

„Visiškai nežiūrėjome į rezultatą, vykdėme savo užduotis gynyboje ir puolime. Pagal klaidų skaičių jaučiasi, kad mūsų varžovės padarė tik 7 ir jos treniruojasi nuo rugsėjo mėnesio kartu, kai mes padarėme virš 20 ir esame kartu tik dvi dienas, tai labai svarbu susižaisti. Reikia užtvirtinti tai, ką norime daryti tiek puolime, tiek gynyboje ir eiti link finišo tiesiosios“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Krepšininkės jau rytoj ryte išvyks į Albaniją, kur šeštadienį lauks mačas su šios šalies nacionaline rinktine. Trečiadienį Vengrijoje mūsiškės pradės antrąjį varžybų ratą ir sieks revanšuotis varžovėms, kurioms namie buvo pralaimėta.

„Turime pasimokyti iš savo klaidų prieš vengres, kai žaidėme namuose. Dirbame treniruotėse ir analizuojame, ką galime padaryti geriau. Mums visoms reikia geriau susižaisti, kadangi visos atvažiavome iš skirtingų klubų. Svarbiausia asmeninė gynyba, gynyba du prieš du, pagalba viena kitai, ir žinoma, viena kitos supratimas. Atmosfera komandoje gera, visada malonu sugrįžti į rinktinę. Visos norime kovoti ir siekti pergalių“, – teigė komandos kapitonė Gintarė Petronytė.

Prieš prasidedant rungtynėms buvo apdovanota geriausia Lietuvos 2017 metų moterų krepšininkė Kamilė Nacickaitė. Jai apdovanojimą įteikė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir degalinių tinklo EMSI atstovai Jurgita Buterlevičienė ir Deividas Daujotis.

Lietuvos rinktinė pralaimėjo pirmąsias dvejas atrankos rungtynes, 70:73 vengrėms ir 62:64 rusėms.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

39%
66,0
Pelno taškų: 66,0
Taiklumas: 38,8%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 70
Blogiausias pasiekimas: 62
Daugiausia pelno: Gintarė Petronytė