Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandos krepšininkių rankose – istorinis trofėjus. Manto Šerniaus vadovaujama ekipa sausakimšoje Druskininkų arenoje vykusiame Lietuvos moterų krepšinio taurės (LMKT) finale 71:67 (12:11, 18:22, 23:20, 18:14) palaužė pastaruosius dvejus metus šią taurę į viršų kėlusią Marijampolės „Sūduvą“.

Naudingiausia finalo žaidėja buvo pripažinta Ieva Šimkutė, kuri per 23 minutes pelnė 18 taškų (6/8 dvitaškiai, 6/7 baudos), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus. Jai atiteko papuošalų parduotuvės „Kamėja“ įsteigtas prizas.

Sėkmingai rungtynes pradėjusios „Hoptrans-Sirenos“ pirmųjų dviejų minučių atkarpą laimėjo 7:0, bet antroje ketvirčio pusėje „Sūduva“ pakilo į kovą ir sumažino atsilikimą iki minimalaus – 11:12.

Prasidėjus ketvirtajame kėliniui, rezultatas buvo lygus – 53:53, bet tuomet I. Šimkutė surinko aštuonis taškus paeiliui, M. Šerniaus auklėtinės spurtavo 12:2 ir įgijo dviženklę persvarą – 65:55.

Danielle McCray pataikius dvitaškį, likus žaisti pusantros minutės, „Sūduva“ dar buvo priartėjusi per keturis taškus – 64:68, tačiau garliaviškės puolime vienos atakos metu savo metimus kartojo net trissyk, kol galiausiai tašką rungtynėse padėjo dvitaškį su pražanga pelniusi I. Šimkutė – 71:64.

„Hoptrans-Sirenų“ lyderė ir Arina Bilotserkivska LMKT finale triumfavo antrus metus iš eilės – pernai jos šį trofėjų iškovojo atstovaudamos „Sūduvai“.

Kauno rajono klubas pusfinalyje įveikė Vilniaus „Kibirkšties“ barjerą, o „Sūduva“ – Klaipėdos „Fortūnos“.

„Sūduva“: Lina Mikelevičienė 19, Kateryna Dobrikova 13, Neringa Skadaitė 10.

„Hoptrans-Sirenos“: Ieva Šimkutė 18, Dovilė Saurazaitė 17, Gabija Šegždaitė 10.

Komentarai:
Labarbar
Kaip gali populiarinti moteru krepsini, jei visu pirma pas velnia bele kur vyksta finalas ir dar plius apie toki rengini pranesama jau post factum. Graudi lietuvos moteru krepsinio realybe. Sveikinimai didziausi Kaunietem!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
0%
vieta
Metimai iš žaidimo
0%
vieta
0,00
Atkovoti kamuoliai
0,00
0,00
Rezultatyvūs perdavimai
0,00
0,00
Perimti kamuoliai
0,00