Nuotr.: RKL
Nuotr. RKL

Pastaruoju metu Regionų krepšinio lygoje (RKL) vyksta intriguojančios atkrintamųjų kovos, tačiau prožektorių šviesos pirmadienį netikėtai nukrypo į B divizione rungtyniaujančią Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ komandą.

Šį sezoną metami tritaškiai

17%
4,0
Pataiko: 4,0
Taiklumas: 17,4%
Vieta lygoje: 26
Geriausias pasiekimas: 4
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Gediminas Mokšeckas

Tiesa, ta šviesa vilniečiams garbės nepridės.

Pirmose atkrintamųjų serijos rungtynėse jaunieji vilniečiai svečiuose 72:112 buvo sutraiškyti Tauragės „Fortūnos-Agavos“ ekipos. Vis dėlto antrose rungtynėse vilniečiai parodė nagus ir iki pat paskutinių akimirkų turėjo visus šansus išplėšti trečiąsias rungtynes, mat šioje serijoje triumfuos komanda, laimėjusi dukart. Visgi vilniečių veiksmai sekmadienį gerokai nustebino jų rungtynes susirinkusius pažiūrėti krepšinio mėgėjus.

Paskutinėmis rungtynių akimirkomis „Lietuvos rytas-2“ puolime pradėjo priiminėti ne visai logiškus sprendimus, o nuo lemiamų tauragiškių taškų šeimininkai apskritai net nesigynė.

Galiausiai „Lietuvos ryto-2“ krepšininkai dar turėjo užtektinai laiko paskutinei atakai, tačiau ji net nebuvo organizuojama – sostinės atstovai sąmoningai nekovojo dėl pergalės. Dvikovą vilniečiai pralaimėjo rezultatu 84:85.

Internete po rungtynių pasirodžiusiame vaizdo įraše girdimos apstulbusių sirgalių reakcijos. Ši sostinei atstovaujanti RKL komanda yra žemiausia „Lietuvos ryto“ piramidės grandis, tačiau panašu, kad dar labiau apstulbę buvo aukščiausi organizacijos vadai.

„Tokių dalykų mūsų organizacija netoleruoja, – griežtai tinklalapiui „BasketNews.lt“ atkirto „Lietuvos ryto“ direktoriaus pavaduotojas Martynas Purlys. – Matome, kaip absoliučiai yra paminti visi sportiniai principai, kuriuos klubas visuomet skiepija jaunimui. Juk turėsime ir savo jaunimo komandą pagrindiniame Eurolygos turnyre… Tokie dalykai mūsų klube yra netoleruotini. Bus priimti atitinkami sprendimai.“

Tie sprendimai jau yra aiškūs – darbo „Lietuvos ryte“ neteks ne tik jaunimo komandos treneris Edvinas Justa, bet ir jos vadovas Vytenis Tupčiauskas. Akivaizdu, kad su treneriu Justa „Lietuvos ryto“ jaunimo sistema siejo savo ateitį, specialistas taip pat turėjo talkinti ir Arvydui Gronskiui pavasarį vyksiančiame Eurolygos jaunimo turnyre Belgrade.

Justa taip pat yra ir Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) vyriausiasis treneris. 

Edvinas Justa
Edvinas Justa
Nuotr. Lietuvos krepšinio federacija

„Lietuvos ryto“ organizacijoje šis skandalas sukėlė tikrą audrą, o šiandien būtent šio gaisro neutralizavimui buvo kviečiamas neeilinis klubo dalininkų posėdis.

„Tai buvo padaryta visiškai be klubo žinios, – oficialiame klubo pranešime cituojamas „Lietuvos ryto“ viceprezidentas Linas Kleiza. – Šis poelgis kertasi su klubo vertybėmis bei įsitikinimais. Mūsų jaunimas turi būti mokomas aikštelėje kautis šimtu procentų ir visada siekti pergalės.“

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ nepavyko susisiekti su vilniečių komandos treneriu Justa, tačiau situaciją savaip paaiškino ekipos vadovas Tupčiauskas.

„Pats asmeniškai nebuvau tose rungtynėse, nes turėjau svarbų renginį. Žinau, kad tie vaikai sekmadienį žaidė dvejas rungtynes per dieną, vos su valandos pertrauka. Jie žaidė penkerias rungtynes per savaitę. Viskas tiesiog sukrito į vieną atkarpą“, – pasakojo Tupčiauskas.

Pastarasis omenyje turi Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) kovas. Tą pačią dieną Vilniuje taip pat Justos treniruojama Vilniaus krepšinio mokyklos komanda susitiko su Jonavos bendraamžiais. Tokių, kurie per dieną žaidė du susitikimus buvo devyni.

„Kalbėjome su RKL varžybų direktoriumi Sauliumi Samulevičiumi dėl rungtynių atidėjimo, bet susitarti nepavyko“, – aiškino Tupčiauskas.

Ar tai reiškia, kad „Lietuvos ryto“ dubleriai taip savotiškai pasirinko kovas MKL fronte nei žaidimą RKL atkrintamosiose? Tupčiauskas į šį klausimą atsakė dviprasmiškai.

„Moksleiviai žaidžia dviem frontais. Jie tiesiog nebepatempia“, – sakė komandos vadovas.

Akivaizdu, kad „Lietuvos ryto“ organizacijos nuomonę dėstęs Purlys turi kardinaliai kitą poziciją.

„Mūsų aplinkoje apskritai niekada net nebuvo kalbos, kuris turnyras gali būti reikšmingesnis. Klubo vertybės yra tokios, kad visos rungtynės yra svarbios, o ypač tokios, kuriose jaunimas gali susidurti su vyrais“, – dėstė Purlys.

Situacijos vaizdo įrašas:

Komentarai:
Tėtis
Kokia gėda visam Lietuvos krepšniui
2018-03-20
+5
Atsakyti
VKL
Is VKM irgi ji mesti bana deti 2-4 metam neleisti nieko treniruoti
2018-03-19
-6
Atsakyti
Vadas
Neįsivaizduoju kaip galima pateisint tokį trenerio elgesį. Gerai čia kažkas sakė, jei jau taip saugai vaikus nuo krūvių, tai kam tada žaist? Imk techninį pralaimėjimą ir sakyk, sorry, mano žaidėjai pervargę, aš jų nevaikysiu. Dabar čia kažkaip gaunasi, kad 38min atlakstyt nepavargę, o va jau galiaką niekaip... dar kai pagalvojo, kad neduok die! dar vienas rungtynes reikės žaist.. išvis turbūt pusę komandos pas psichologus dabar sėdi, negali patikėt, kad nereiks vis dėlto tų rungtynių žaist :D
2018-03-19
+9
Atsakyti
zedas
tokius trenerius propaguoja federacija, radvila kisha tokius neuzaugas sulindusius jam i sikna. taip pat ir su zaidejais rinktinese. puse pagal ismatavimus paima, puse pagal simpatijas.
2018-03-19
+13
Atsakyti
Blacker
Gera cia pliucha laikrascio mankurtams.
2018-03-19
+7
Atsakyti
Algirdukas Balandukas ačiū
Nr 15 tu ląstas ir grybas nesuprantu kaip tave už rinktinę paeme :(
2018-03-19
-4
Atsakyti
Tetis
Kaip gali toks treniruoti vaikus lauk is vkm

Licenzijos atemimas visam laikui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
-2
Atsakyti
Geda
Lauk is kasio kur federacija

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
+7
Atsakyti
Benas
VKM turėtu savo ruoštu irgi trenerį atleisti. Ar sprto mokykla toliaruoja tokius dalykus. !!! ???
2018-03-19
+4
Atsakyti
aa`
tie kurie sako, kad nemato tragedijos, tai jusu poziuris nezinau ant kiek kvailas..kas tos 2 varzybos? sudas ir niekas. nepazaidiza? tegul leidzia tiem kas pazais. yra pilna norinciu zaisti ir galinciu pazaisti ir 4 rungtynes paeiliui. matyt cs skubejo palost, tai kam cia vargintis..pilna megeju lygu, kur zmones po darbu eina lost per kelias komandas ir per savaite turi 4 ir daugiau varzybu, losia po 30+ min..taip kad ispizdejimas kazkoks.
2018-03-19
-12
Atsakyti
Nesipykit lietuviai
o as pute dejau ant ryto.
2018-03-19
-5
Atsakyti
Tadas
Vyt lauk toki trenerį ir uždrausti,bet kokį vadovavimą komandoms. Gėda sau ir vsam lietuvos krepšiniui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
-4
Atsakyti
touch down
greiciausiai treneris arba jo draugeliai pastate nemazai bapkiu ir tiek ziniu. lkf nedelsiant turi atimt licenzija is sito trenerio jeigu jis is viso tokia turi. kodel jis neleido lost visa graju tiems 3 zaidejams kuriems tai buvo pirmos rungtynes per diena? aplamai jeigu komanda pirmavo tuo momentu tai gal nebuvo tokie ir pavarge? jei jau taip sunku suzaist tas dvi rungtynes tai gal isvis net ju nepradet ir pasiimt technini pralaimejima geriau. tokius trenerius kuo toliau nuo krepsinio be galimybes sugrizti.
2018-03-19
-3
Atsakyti
pataikes_tritaski
Na ir siaip Tupciauskui matyt nera ko liudeti, nes taip ar taip ji proteguoja Kvederavicius (geras Simasiaus draugas ir siaip savivaldybes pinigu grobstytojas liberalas), kuris beje lygtais Tupciauskas ir prastume i Vilniaus krepsinio mokyklos direktoriaus posta. Tad cia kaip ir visada Lietuvoje makles, makles ir pazystamu stumimas i pareigas. Sita vatnika Tupciauska irgi reiektu mesti is visu valdymo ppziciju krepsinyje, nuo tokiu sovietiniu siuksliu kencia visa sistema.
2018-03-19
+2
Atsakyti
My
#kartuMesMankurtai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
-7
Atsakyti
reikia
kuo greiciau gelbeti ryto vaikus, ir atsaukti komanda is Eurolygos finalinio turnyro. Ten juk irgi dvi varzybas per diena teks zaist. Arba kitas variantas. Reikia vaziuot zaisti, susikrauti persvara ir paskutinej minutej demonstratyviai pralosti.Ir taip parodyt Eurolygai, kad rytas neleis tyciotis is vilnieciu, bei kelti pavoju vaiku sveikatai ir gyvybei. Nuskambetu ryto vardas per visa Europa...
2018-03-19
+4
Atsakyti
B tribuna
#KartuMesMankurtai
2018-03-19
-14
Atsakyti
pataikes_tritaski
gerai kad dar nufilmavo, rodos treneris lepie zaidejams (bent is video girdisi) kad duotu imest Taurages komandai. Ne nu toki sudina fizruka reikia baninti su viskam. Patys zaidejai net nesuprato kas cia buvo.
2018-03-19
-1
Atsakyti
Nepamineta
Kad Taurage laimejo 1 tasku, taigi nesiginta ir leista imesti pirmaujant 1 tasku. O paskutine ataka nedaryta atsiliekant 1 tasku. Irase matyti, kad ir kai kurie tauragiskiai skescioja rankomis.

Jeigu jau norejo pralaimeti, galejo ir itikinamiau
2018-03-19
-6
Atsakyti
pataikes_tritaski
Idomu ka i tai pasakytu 16metis Kobe Bryant, ar Lebron James, ar Kevin Garnet ir aibe kitu krepsininku, kurie i NBA zenge budami 17-18 metu :DD Nu nejuokinkit cia tie kurie sako kad sitie paaugliai negaletu dvieju rungtyniu is eiles sulosti, o jei nesugeba tai nera ka ir veikti tokiems sportininkams tokiame lygyje, geriau tada iskart pasakyti kad negaistu savo laiko nereikalingam uzsiemimui kuriam jie neturiu nei gabumu, nei duomenu, nei jegu, nei elementaraus fizinio pasiruosimo. Geriau jau tegul eina mokytis, arba siaip kokio kito amato isgyti. Nes panasu kad krepsinis ne jiems ir nieko jie nepasieks jame, jei jau taip nuvargo suzaide dvejas rungtynes, beje tos pirmos buvo moksleiviu lygoje, tai ten tikrai lygis tokiai komandai zemas ir nera labai sunkus. Zodziu gerai kad klubas imasi veiskmu ir atleidzia toki fizruka, gerai butu kad isvis neleistu jam dirbti rimto trenerio darbo. Na ir LKF be abejo turi ismesti ji is jaunuciu rinktines trenerio pareigu, nepateisinama kad toks fizrukas treniruotu LT rinktine.
2018-03-19
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.