Nuotr.: A.Čiža
Nuotr. A.Čiža

Molėtų „Ežerūnas“ ir Tauragės krepšinio klubas pasitinka lemiamą Mezon NKL dieną – penktose aštuntfinalio serijos rungtynėse Molėtuose paaiškės, kuri komanda žengs į ketvirtfinalį.

Šį sezoną pelnomi taškai

44%
76,7
Pelno taškų: 76,7
Taiklumas: 44,3%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 92
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Paulius Morkeliūnas

Ši serija užtruko ilgiausiai tarp visų aštuntfinalio porų. Tauragės komanda jau pirmajame mače triumfavo svečiuose ir perėmė namų aikštės pranašumą, o antrose rungtynėse laimėjo namuose ir buvo per žingsnį nuo ketvirtfinalio.

Visgi molėtiškiai nepalūžo. Jie po atkaklios kovos trečiajame mače savo aikštėje triumfavo 75:74, o ketvirtose rungtynėse stojo į dar vieną žūtbūtinį mūšį, kurį Tauragėje laimėjo 83:81.

Serijos rezultatas tapo 2-2, o ketvirtadienį 18 valandą įvyks lemiamas mūšis Molėtuose, po kurio paaiškės, kas ketvirtfinalyje susikaus su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

„Mūsų komandos yra vienodo lygio, mes ir reguliariame sezone taip pat atkakliai žaidėme, ir pratęsime kovėmės. Dėl to viską nulemia sėkmės faktorius. Šios dienos rungtynės turbūt ir vėl bus taškas į tašką, o nugalėtojas išsispręs lemiamu metu“, – svetainei „nklyga.lt“ prieš penktąjį susitikimą sakė Tauragės komandos treneris Edvardas Žemgulis.

Nors dvikova vyks Molėtuose, tačiau tauragiškiai to nesureikšmina – jiems šio varžovo aikštėje pavyko laimėti ir reguliariame sezone, ir pirmoje aštuntfinalio akistatoje.

„Svarbiausia pademonstruoti savo žaidimą ir būti nusiteikus psichologiškai. Tai – pagrindiniai dalykai, o toliau, manau, daug kas priklauso nuo sėkmės faktoriaus. Nemanau, kad mūsų žaidėjai yra pavargę. Mums tiesiog trečiose rungtynėse pritrūko sėkmės ir pralaimėjome dėl vieno metimo, o tuomet jie atvažiavo pas mus nebeturėdami kur trauktis ir laimėjo“, – kalbėjo Žemgulis.

Ketvirtajame serijos susitikime Tauragės komanda turėjo rimtą nuostolį – antrajame ketvirtyje galvą susitrenkė vienas lyderių Rytis Pipiras. Puolėjui svaigo galva, buvo baiminamasi dėl smegenų sutrenkimo, todėl krepšininkas daugiau į aikštę išleistas nebuvo. Visgi Pipiras jau yra pasiruošęs kovai ir Tauragės krepšinio klubas į rungtynes stos pajėgiausios sudėties.

Tuo metu „Ežerūno“ vyriausiasis treneris Gintautas Vileita pripažino, kad jaunoji jo vadovaujama komanda atkrintamąsias pradėjo su per mažu kiekiu kovingumo. Dėl to buvo patirtas pralaimėjimas namuose, tačiau kitais mačais jis buvo patenkintas.

„Mūsų komanda yra jauna, todėl kiekvienos atkrintamųjų rungtynės yra nauja patirtis. Gerai, kad jie iš to mokosi. Pirmose rungtynėse atkrintamųjų varžybų kovingumo visai nebuvo. Antrajame mače kovingumo jau buvo, bet pabaigoje pritrūko patirties.

Pastarosiose dvejose rungtynėse vyrai tikrai gerai sužaidė. Aišku, dar yra jaunatviškų klaidų, bet tai yra natūralu, kitaip nė negali būti. Jie iš to mokosi. Po pirmojo mačo susidėliojome gynybos sistemas, išaiškinome, bet dar ir dabar darome klaidų. Kiekviena komanda turi silpnesnių vietų ir po kiekvienų rungtynių bandome jas užglaistyti, daryti papildymus“, – aiškino „Ežerūno“ specialistas Vileita.

Molėtų ekipos treneris neabejoja, kad jo komanda žino, kaip sužaisti paskutines serijos rungtynės. Visgi daug kas priklausys ir nuo to, kaip jo vadovaujami jaunieji krepšininkai pasirodys lemiamu momentu.

„Mes viską žinome, ką turime atlikti. Klausimas lieka tik tas, kaip elgsimės įtampos ir nuovargio momentu. Ar klysime ir viską užmiršime, ar žaisime pavieniui. Nors ir nuo pavienių veiksmų irgi daug kas priklauso – reikia imtis iniciatyvos, bet kartais būna teisingi sprendimai, o kartais tai daroma su mintimi, kad bus, kaip bus.

Jeigu to išvengtume, visas 40 minučių išlaikytume koncentraciją ir nedarytume kvailų sprendimų, tai mums turėtų būti labai geros rungtynės. Bus labai įdomu ir tai, ką savo žaidime pakeis Tauragės komanda. Jie savo rankose turi patirtį. Mes galbūt turime daugiau jėgų, nes jaunimas greičiau atsistato“, – konstatavo Vileita.

Paskutinės Mezon NKL aštuntfinalio rungtynės – ketvirtadienį 18 val. Molėtuose.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Molėtų Ežerūnas
Tauragės krepšinio klubas
45%
6 vieta
Metimai iš žaidimo
44%
10 vieta
37,77
5 vieta
Atkovoti kamuoliai
37,70
6 vieta
17,79
6 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
15,77
11 vieta
6,74
12 vieta
Perimti kamuoliai
8,70
6 vieta

Komandų lyderiai

Karolis  Lukošiūnas
17,0 PTS
52% 2P%
40% 3P%
Paulius  Morkeliūnas
14,7 PTS
47% 2P%
29% 3P%
Ignas  Lukošius
8,4 REB
5,6 DREB
2,7 OREB
Paulius  Morkeliūnas
6,3 REB
3,7 DREB
2,7 OREB
Marius  Pociukonis
3,4 AS
1,6 TO
25 MIN
Aivaras  Kvedaravičius
2,9 AS
2,0 TO
28 MIN