Nuotr.: M.Pocius
Nuotr. M.Pocius

Daugiau nei keturis mėnesius be krepšinio praleidusio Igno Vaitkaus sugrįžimas į aikštelę buvo labai trumpas. Pagaliau išbėgęs į aikštelę Baltijos krepšinio lygos mažajame finale, jis buvo vienas iš „Šiaulių“ lyderių ir pergalingose rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, tačiau jų nebaigė dėl atsinaujinusios kojos traumos. 

Po rungtynių atlikus tyrimus, preliminari diagnozė buvo negailestinga – vėl patirtas penkto padikaulio stresinis lūžis, o po kelių dienų atliktas magnetinio rezonanso tyrimas ją tik patvirtino. 

Nusprendus atlikti operaciją, antradienį Kaune Vaitkaus kojos kaulas buvo sutvirtintas viena metaline plokštele bei 6 sraigtais, kurie apsaugos krepšininką nuo tokio pobūdžio traumos pasikartojimo. Taip pat iš kojos kulno buvo paimtas papildomas kaulo gabaliukas, kurį medikai pridėjo lūžio vietoje, siekiant pagreitinti gijimą.

„Ramu, nes žinau, kad operacija atlikta sėkmingai ir viskas bus tvarkoje. Belieka laukti, kol į aikštelę sugrįšiu pilna jėga“, – optimistiškai buvo nusiteikęs Vaitkus.

Planuojama, kad į treniruočių procesą krepšininkas sugrįžti galės po 6 savaičių. Keturias iš jų koja bus laikoma įtvare, vėliau, suformavus specialų ortopedinį padą, jau bus galima kulną priminti.

Šiame „Betsafe-LKL“ sezone Vaitkus „Šiaulių“ gretose sužaidė 9 rungtynes ir vidutiniškai rinko po 7,6 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, bei atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo, aikštelėje praleisdamas po beveik 22 minutes.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
7,6
Pataiko: 7,6
Taiklumas: 34,2%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Nicholas Joseph Zeisloft