Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Iki „Akvilės“ moterų krepšinio lygos finalinio ketverto likus kiek daugiau nei savaitei pirmenybių čempionė Alytaus „RKL-GUT.LT“ aktyviai ruošiasi svarbiausioms rungtynėms, kuriose Kristinos Grižienės auklėtinės sieks apginti nugalėtojų titulą.

Balandžio 21-ąją dieną „Akvilės“ lygos finalinio ketverto Kaune pusfinalyje „RKL-GUT.LT“ priims šeimininkų „LSU-Kauno“ iššūkį. Kitame pusfinalyje susikaus Vilniaus BC „Tiketa“ ir Kauno KTU.

„Laiko yra, bet jis labai greitai bėga ir mes jau ruošiamės finaliniam ketvertui, – svetainei „akvileslyga.lt“ sakė Alytaus komandos trenerė Kristina Grižienė. – Mes nenutraukėme pasiruošimo po ketvirtfinalio, taip pat ruošiamės ir lemiamam etapui. Bandome, bandome, bandome.

Pirmiausia reikia psichologiškai pasiruošti finaliniam ketvertui, o tuomet ir taktiškai. Komandos yra žinomos, su visomis buvome susitikusios ir viena kitą žinome, tad bandome taktiškai reguliuoti žaidimą.“

Alytiškės į lemiamas kovas stos stipriausios sudėties, kadangi LMKL ir „Akvilės“ lygoje žaidžiančios Karolina Kazočiūnaitė bei Kristina Masionytė aukščiausioje lygoje jau baigė savo sezonus. „Jos prisijungs ir visu pajėgumu mums padės“, – džiaugėsi „RKL-GUT.LT“ trenerė.

K. Grižienė nenorėjo išskirti vienos krepšininkės iš „LSU-Kauno“ komandos. Anot jos, būsima pusfinalio varžovė žaidžia komandinį krepšinį, o pastaruoju metu galingai žaidžia Kornelija Balčiūnaitė. Pastaroji ketvirtfinalio serijoje su Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ rinko po 20 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Reguliariame sezone abejose šių komandų rungtynėse triumfavo Alytaus ekipa.

„Turėjome du susitikimus su „LSU-Kaunu“, kuriuose mums kaip ir viskas pavyko, bet laikas keičia žaidimą, taktiką ir, be abejo, kiekviena žaidėja visada gali pasirodyti ir geriau, ir prasčiau. Todėl mes tiesiogiai negalime pasakyti, ar „LSU-Kauno“ komandoje svarbiausia yra Kornelija Balčiūnaitė, ar Ugnė Avižienytė, ar kažkuri kita krepšininkė. Jos žaidžia komandiškai, bet, matyt, Balčiūnaitė yra geros formos. Bandysime žaidimą organizuoti taip, kad jai nepavyktų tiek daug taškų pelnyti.

Dvikovose su „LSU-Kaunu“ mūsų komandai daugiausiai taškų primesdavo Ieva Stankevičiūtė, bet tai galbūt buvo tiesiog žaidybinis momentas – ji išmetė daugiau metimų ir daugiau taškų surinko. Labai neakcentuojame vienas ar kitos žaidėjos. Taip ir mūsų komandoje gali išauti tai viena, tai kita krepšininkė“, – pasakojo trenerė.

Anot K. Grižienės, „RKL-GUT.LT“ finaliniame ketverte sieks antrąjį sezoną paeiliui laimėti pirmąją vietą.

„Be abejo, visų tikslas yra vienas – kovoti ir laimėti. Žiūrime ten, kur yra aukščiausia pakyla. Bet visko būna. Žingsnelis po žingsnelio ir tuomet pamatysime, kaip pavyko“ – apie tikslus kalbėjo trenerė.

Finalinis „Akvilės“ moterų krepšinio lygos ketvertas vyks balandžio 21-22 dienomis Kaune, Sabonio krepšinio centro sporto salėje (Pašilės g. 41, Kaunas).

 

 

Pirmajame pusfinalyje balandžio 21 dieną 13.30 val. tarpusavyje susikaus „RKL-GUT.LT“ ir „LSU-Kaunas“, o antrajame pusfinalyje tą pačią dieną 15.30 val. kovos „Tiketa“ ir KTU.

Finalai vyks balandžio 22 dieną. 13.30 val. prasidės mažasis finalas dėl trečiosios vietos, o 15.45 val. įvyks didysis finalas dėl pirmosios vietos.

„Akvilės“ lygos nugalėtojoms atiteks 2000 eurų vertės „Nike“ čekis, skirtas šios įmonės produkcijos prekėms. Antrosios vietos laimėtos gaus 1,5 tūkst. vertės „Nike“ čekį“, o mažojo finalo nugalėtoja laimės 1 tūkst. eurų „Nike“ čekį.

Finalinio ketverto metu žiūrovus linksmins Kauno „Žalgirio“ šokėjos, o renginį ves ekstravagantiškasis Vytautas Mikaitis. Per finalo ilgąją pertrauką pasirodys „GAMERS“ šokių studijos šokėjos. Žiūrovų taip pat lauks žaidimai ir prizai.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.