Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Mezon NKL finalinio ketverto metu Jonavoje paskelbti ir apdovanoti geriausi pirmenybių sezono krepšininkai.

Šį sezoną metami tritaškiai

39%
10,4
Pataiko: 10,4
Taiklumas: 38,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Paulius Beliavičius

Naudingiausiu reguliaraus sezono žaidėju pripažintas Šakių „Vyčio“ puolėjas Gytis Radzevičius. Krepšininkas reguliariame sezone vidutiniškai pelnydavo po 15,4 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio ir surinkdavo po 20,4 naudingumo balo.

Radzevičius laimėjo ir labiausiai patobulėjusio krepšininko apdovanojimą. Jis praėjusį sezoną pelnydavo po 12,2 taško, atkovodavo po 4,7 kamuolio ir surinkdavo po 14,3 naudingumo balo. Puolėjas šį sezoną vidutiniškai žaidžia tiek pat minučių, kiek ir praėjusį sezoną, tačiau šiemet jo pelnomų taškų vidurkis padidėjo 3,2 taško, atkovotų kamuolių – dviem taškais, o naudingumo balų skaičius – net 6,1.

Radzevičiaus komandos Šakių „Vyčio“ vairininkas Aurimas Jasilionis buvo pripažintas geriausiu sezono treneriu. Jo vadovaujama komanda reguliariame sezone laimėjo 36 iš 39 rungtynių ir užėmė pirmąją vietą.

„Man tai reiškia labai daug, – apie du asmeninius prizus ir vietą simboliniame penkete sakė G. Radzevičius. – Visą vasarą sportavau, visą sezoną sportavau. Tai kaip įvertinimas. Aišku, labiausiai norėjosi laimėti lygą, bet šie prizai yra paskatinimas tobulėti ir siekti savo tikslų.“

Kur jis jaučiasi labiausiai žengęs į priekį?

„Atsirado geresnis krepšinio suvokimas, anksčiau to nebuvo, – atsakė 22 metų 197 cm ūgio puolėjas. – Kažkiek įgavau patirties žaisdamas, sustiprėjau fiziškai, atsirado daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Manyčiau, visur bent po žingsnelį pridėjau.“

Geriausio jaunojo krepšininko apdovanojimą laimėjo Kauno „Žalgirio-2“ komandos talentingasis įžaidėjas Rokas Jokubaitis. 17-os metų 190 cm ūgio atakų organizatorius su komanda pateko į Mezon NKL finalą, o pirmenybėse vidutiniškai pelnė po 9,8 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio, atliko po 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 12,2 naudingumo balo.

Geriausiai besiginančiu lygos krepšininku pripažintas „Šilutės“ atstovas Justas Nausėdas. 25-erių metų 196 cm ūgio puolėjas vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų, atkovodavo po 5 kamuolius, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,5 kamuolio.

Tuo metu geriausiu Mezon NKL sezono teisėju paskelbtas Darius Šomka.

Mezon NKL 2017-2018 m. sezono starto penketas:

Calebas Oetjenas, „Šilutė“

„Šilutės“ komandos legionierius iš JAV Calebas Oetjenas lygoje užėmė trečiąją vietą pagal rezultatyvių perdavimų skaičių. Įžaidėjas vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo po 12,4 taško, atkovodavo po 3 kamuolius, atlikdavo po 4,9 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 13,6 naudingumo balo.

Aurimas Urbonas, Mažeikių „Ereliai“

Dviem trigubais dubliais per vieną savaitgalį pasižymėjęs 25-erių metų 198 cm ūgio Aurimas Urbonas buvo vienas universaliausių lygos krepšininkų. Gynėjas vidutiniškai per 33 minutes pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 6,6 kamuolio, atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,2 kamuolio ir surinkdavo po 16,1 naudingumo balo.

Gytis Radzevičius, Šakių „Vytis“

Naudingiausiu reguliaraus sezono krepšininku ir labiausiai patobulėjusiu žaidėju paskelbtas G. Radzevičius pateko ir į geriausiųjų penketuką. Šį sezoną G. Radzevičius vidutiniškai per 26 minutes įmetė po 16,1 taško, atkovojo po 6,5 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko po 20,8 naudingumo balo, o jo vedama komanda laimėjo Mezon NKL bronzos medalius.

Rokas Stankevičius, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Tapti labiausiai patobulėjusiu žaidėju pretendavęs Marijampolės puolėjas Rokas Stankevičius pateko į geriausių lygos krepšininkų penketuką. Jis šį sezoną pelnydavo po 14 taškų ir atkovodavo po 4,5 kamuolio. 

23-ejų metų dvimetrinis puolėjas per 27 minutes vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, atkovodavo po 4,6 kamuolio, atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 14,7 naudingumo balo.

Antanas Udras, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Pagrindinis „Sūduvos-Mantingos“ vidurio puolėjas šį sezoną vidutiniškai per 26 minutes pelnydavo po 16,7 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio, blokuodavo po 1,1 metimo ir surinkdavo po 21,5 naudingumo balo. Dėl ligos A. Udras negalėjo Marijampolės komandai padėti finaliniame ketverte.

Komentarai:
Starto penkete
Ne vieno finalo dalyvio, wow
2018-04-14
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rokas Jokubaitis

Rokas  Jokubaitis
Rokas  Jokubaitis
MIN: 24.76
PTS: 9.8 (54.85%)
REB: 2.8
AS: 4.62
ST: 1.11
BS: 0.04
TO: 2.51
GM: 45