Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Fantastiškas Šakių „Vyčio“ sezonas nebuvo vainikuotas čempionų titulu, bet jis baigėsi pergale. Mažajame Mezon NKL finale Aurimo Jasilionio auklėtiniai 90:76 nugalėjo Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ ir antrus metus iš eilės iškovojo bronzos medalius.

Foto galerija

Taip „Vytis“ atsitiesė po skaudžios nesėkmės pusfinalyje, kuri nutraukė 22 pergalių seriją ir užkirto galimybę kautis dėl čempionų titulo.

„Smagu, kad vyrai susikaupė po to kartėlio, kurį patyrėme vakar, ir parodė, kad jie tikrai yra verti to, ką šiandien pasiėmė, – po dvikovos sakė A. Jasilionis. – Prieš rungtynes buvo akcentuojama, kad turime ateiti ir pasiimti to, kas mums priklauso.“

Pirmąją vietą Mezon NKL reguliariajame sezone iškovojęs „Vytis“ iškovojo 36 pergales iš 39 galimų, vėliau dominavo ir ketvirtfinalyje, trejas rungtynes laimėdami vidutine 31,7 taško persvara, tačiau pusfinalyje atsimušė į „Žalgirio-2“ sieną – 77:82.

„Buvo labai sunku, nes per vienas rungtynes visas darbas nuėjo šuniui ant uodegos, – sakė naudingiausias „Vyčio“ žaidėjas Gytis Radzevičius. – Nebuvo lengva, bet pasikalbėjome su vyrais, treneris nuteikė ir ėjome neturėdami ką prarasti.

Smagu sezoną pabaigti pergale, kad ir kaip bebūtų. Aišku, tikslai buvo aukščiausi, bet bronza šiai dienai džiugina. Žiūrint į viso sezono perspektyvą – tikrai ne, bet smagu laimėti tą bronzą.“

Šis laimėjimas suteikė „Vyčiui“ galimybę siekti vietos LKL pirmenybėse. Pagal LKF patvirtintus nuostatus, jeigu NKL finale žaidžia dvi dublerių komandos, kelialapis į aukštesnę lygą atitenka trečiąją vietą užėmusiai komandai.

Anot G. Radzevičiaus, šis tikslas prieš mažojo finalo dvikovą motyvavo papildomai.

„Prieš sezoną klubo vadovai kėlė tikslą patekti į LKL. Kai pralaimėjome „Žalgiriui-2“, galvojome, kad tą šansą praradome, bet taisyklių dėka tas tikslas išliko. Tai ir buvo pagrindinė motyvacija šiandien kovoti“, – sakė G. Radzevičius.

Paskutiniame sezono mače jis pelnė 21 tašką ir atkovojo 9 kamuolius, o visą sezoną fiksavo 16,1 taško ir 6,5 atkovotų kamuolių vidurkius. Ar tokie rodikliai reiškia, kad ir pačiam G. Radzevičiui laikas į LKL?

„Norėčiau to, nes jaučiu, kad NKL jau pasiekiau savo lygį, – atsakė G. Radzevičius. – Prieš sezoną irgi buvo tikslas žengti į LKL. Ar tai bus su „Vyčio“ komanda, ar su kita komanda, žiūrėsime vasarą.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Šakių Vytis
Marijampolės Sūduva-Mantinga
46%
31/68
Metimai iš žaidimo
46%
28/61
40
Atkovoti kamuoliai
36
21
Rezultatyvūs perdavimai
17
12
Perimti kamuoliai
7
53%
18/34
Dvitaškiai
57%
21/37
38%
13/34
Tritaškiai
29%
7/24

Rungtynių žaidėjai

Edvinas  Jezukevičius
21 PTS
7/9 FG
4/4 FT
Žygimantas  Šimonis
18 PTS
6/11 FG
2/2 FT
Gytis  Radzevičius
9 REB
8 DREB
1 OREB
Rokas  Stankevičius
8 REB
8 DREB
0 OREB
Paulius  Beliavičius
7 AS
1 TO
26 MIN
Ernestas  Ežerskis
5 AS
2 TO
20 MIN
Edvinas  Jezukevičius
28 EFF
100% 2P%
60% 3P%
Žygimantas  Šimonis
24 EFF
40% 2P%
67% 3P%