Pirmą kartą per penkmetį nepasižymėjęs Jankūnas: „Trūko agresyvumo“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ žurnalistas Pirėjuje (Graikija)
2018-04-21 00:09
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Paulius Jankūnas pirmą kartą nuo 2013 metų Eurolygos rungtynėse nepelnė nė taško, o jo indėlio puolime nesulaukęs Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną suklupo kovoje su Pirėjo „Olympiakos“ komanda, kuri išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą.

Šį sezoną metami tritaškiai

42%
7,1
Pataiko: 7,1
Taiklumas: 42,4%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis

Komandos kapitonas per 23 minutes neatliko nė vieno metimo ir taškų nepelnė. Tai buvo pirmosios tuščios Jankūno rungtynės nuo 2013 m. sausio mėnesio, kuomet buvo žaista su Berlyno ALBA.

„Kaip ir tikėjomės, varžovai į rungtynes išėjo su dviguba energija, daug agresyvesni. Vėliau pavyko išlyginti energiją ir kovingumą, bet ketvirtojo kėlinio pradžioje jie įmetė tris sunkius tritaškius, o tai „Olympiakos“ leido lengviau pasijusti. Truputį trūko agresyvumo ir gynybos, reikėjo kitur protingiau sužaisti“, – kalbėjo Jankūnas.

Serija bus pratęsta Kaune, o trečiosios rungtynės vyks artėjantį antradienį. Ketvirtasis mačas taip pat bus surengtas „Žalgirio“ arenoje.

– Ketvirtajame kėlinyje varžovai ėmė keistis ginamaisiais, turbūt to nepavyko pralaužti.
– Žinojome, kad jų komandoje nežaidžia aukštaūgis (Milutinovas), tad tam ruošėmės. Kažkur buvo bėda, kad ne iki galo išnaudojome susikurtas situacijas, kuomet turėjome pranašumų.

– Buvo techninių ir nesportinių pražangų. Kaip atrodė teisėjavimas?
– Buvo kieta kova. Tiek mes, tiek ir jie žaidžia kietą, kontaktinį krepšinį. Atkrintamosios, didelė įtampa, didelės emocijos, viskas susideda.

– Iš Graikijos išsivežate vieną pergalę. Kaip galima tai įvertinti?
– Be abejo, smagu, kad iškovojome vieną pergalę. Seriją tęsiasi toliau ir nieko daugiau negalvojame. Grįžtame namo ir turime žaisti dar kiečiau nei šiandien tai darė „Olympiakos“. Turime juos pasitikti su pilna arena fanų ir su dideliu intensyvumu.

Išsamus Jankūno komentaras:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
djgaffer
Tikrai keista,kodėl Jankūnas nesugebėjo nė vieno metimo išmesti.Progų juk turėjo,bet kažko dvejojo.Netikiu,kad įtampa kaustė,per daug patyręs žaidėjas.Nuovargis gal atsiliepė,vistik dvi rungtynės per tris dienas.Kaune aktyvesnis tikrai bus.Svarbu,kad viena pergalė jau yra ir planas minimum įvykdytas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-21
+16
Atsakyti
Megejas
Klausimas Jankiui kaip bunant kapinu nemesti nei karto i krepsi??? O puikiam vakarui tai turbut delto kad, ant kaimyno stajako sedejai visu rungtyniu metu
2018-04-21
-3
Atsakyti
Puikus vakaras
Su Pergale visus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-21
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.