Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Ioannis Sfairopoulos Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Georgios Printezis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Ioannis Sfairopoulos Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Georgios Printezis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis

„Eilinė diena“, – žygiuodamas link rūbinės po pergalės komandos draugams juokais kartojo Antanas Kavaliauskas. Tai, žinoma, buvo aukštaūgio ironija. „Žalgiriui“ šio ketvirtadienio vakaras istorijoje bus iškaltas ypatingomis raidėmis. Ypatingai neeilinis vakaras tai buvo ir komandos kapitonui.

Foto galerija

Paulius Jankūnas su žaliai-baltais marškinėliais iš viso iki šiol praleido 14 metų, per kuriuos kaunietis puolėjas matė šilto ir šalto. Visgi tai, kas šį vakarą buvo užtvirtinta Nemuno saloje, jo eroje Kaune yra sunkiai prilygstama.

„Ypač smagu su „Žalgiriu“ čia patekti, kai daug praėjome ir gero ir blogo, – po rungtynių rūbinėje kalbėjo Jankūnas. – Eilinį kartą sakau, ką 3-4 metus daro klubas ir treneriai, yra fantastika, rezultatas dabar matomas. Tiesiog nerealu, man, kaip kauniečiui, su savo komanda patekti į ketvertą… Žaidžiau, žaidžiau ir sulaukiau.“

14 metų. Prieš tai komandos puolėjas ne kartą prasitarė tikintis vizija patekti į finalo ketvertą, tačiau tai pavyko padaryti tik po 14 metų.

Jankūnas „Žalgiryje buvo ir tais 2004-aisiais, kai kauniečiams kelią į Eurolygos finalo ketvertą užkirto fantastiškas Derricko Sharpo metimas. Šįkart jokių panašių sensacijų neįvyko. 

„Niekas Kaune taip nenusipelnė būti finalo ketverte kaip Paulius. Kaunas labai didžiuojasi Pauliumi Jankūnu“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

„Smagu, labai smagu. Tai yra istorija, „Žalgiris“ po daugelio metų čia pateko. Visi esame laimingi“, – sakė pats Jankūnas.

Šįkart „Olympiakos“, skirtingai nei antradienį, dar mėgino kišti pagalius į „Žalgirio“ pergalės ratus, ketvirtajame kėlinyje desperatiškai vis mėginant sumažinti atsilikimą.

Tiesa, „Žalgirio“ gretose visi iki vieno buvo pasiruošė užkirsti tokiam scenarijui kelią. Taip pat ir Jankūnas, per 17 minučių pelnęs 8 taškus (1/2 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud. met.).

Keturiolikos metų senumo košmaras nekartojo – finalo ketverto bilietas iš „Žalgirio“ kišenės stebuklingai išplėštas nebuvo.

„Niekas nenorėjo atgal vykti į Atėnus. Kelios papildomos poilsio dienos kai kuriuos iš jų galbūt būtų pastačiusios ant kojų. Norėjome seriją baigti čia. Matėte atmosferą, kai neprasidėjus rungtynėms triukšmas buvo kurtinantis.

Nereikia specialaus nusiteikimo. Tai – lemiamos sezono rungtynės. Tai tos rungtynės, kurias laimi arba viskas“, – sakė komandos kapitonas.

Komentarai:
ZALGIRIS !!!
2018-04-27
-7
Atsakyti
Jankūnas man savo ilgaamžiškumu ir ištikimybę primena Dirk Nowitzki abu savo klubų ikonos dievai. Nowitzki ilgai ėjo link NBA žiedų ir padarė tad galbūt ir Jankūnui tai pavyks? Senis Jankūnas bet parako dar turi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-27
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
54%
31/57
Metimai iš žaidimo
45%
25/55
32
Atkovoti kamuoliai
29
18
Rezultatyvūs perdavimai
20
5
Perimti kamuoliai
4
1
Blokuoti metimai
3
28
Pražangos
29

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Pangos
21 PTS
6/11 FG
7/7 FT
Vassilis  Spanoulis
19 PTS
5/12 FG
7/7 FT
Edgaras  Ulanovas
9 REB
6 DREB
3 OREB
Pirėjo Olympiakos
Keli žaidėjai
6 REB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Vassilis  Spanoulis
6 AS
5 TO
30 MIN
Edgaras  Ulanovas
27 EFF
50% 2P%
75% 3P%
Janis  Strelnieks
22 EFF
75% 2P%
40% 3P%