Lauryno Samėno metimas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Maksimo Kornijenkos metimas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Dovis Bičkauskis Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Antano Sireikos emocijos Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Rungtynių startas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Lauryno Samėno metimas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Maksimo Kornijenkos metimas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Dovis Bičkauskis Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Antano Sireikos emocijos Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Rungtynių startas Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas

Didžiausiu sezono siurprizu tapusi jaunoji „Šiaulių“ komandą reguliarųjį sezoną baigė pralaimėjimu Utenoje.

Foto galerija

Dvikovos pabaigoje šiauliečiai turėjo keletą progų ištraukti pratęsimą, tačiau Antano Sireikos auklėtinių metimai skriejo pro šalį. Kaip rungtynių teigė pats strategas, jo kariauna dar nėra subrendusi, kad nulemtų tokių įtemptų mačų baigtį.

Naudingiausiu lygos krepšininku esantis Laurynas Birutis šiandien pelnė 14 taškų bei atkovojo 9 kamuolius. Sireika po dvikovos gailėjosi, kad per mažai išnaudojo savo jaunąjį centrą, tačiau patikino, kad Birutis negali visada tempti komandos.

„Kai aikštėje nebuvo Kupšo, reikėjo daugiau išnaudoti Lauryną (Birutį), – apie pralaimėjimo priežastis kalbėjo Sireika. – Žinoma, jis nėra robotas, ne visada gali sužaisti taip, kad trauktų komandą. Birutis yra didžiulė paspirtis ir nauda komandai, tačiau aš kaip jausdamas su kolegomis kalbėjau prieš rungtynes, kad jaunieji žaidėjai dar nėra subrendę, kad nulemtų rungtynių baigtį. Jie gali įnešti energijos, gali nuvarginti varžovą. Visgi įtemptos dvikovos pabaigą turi nulemti vienas ar du žaidėjai, o mums būtent tokio krepšininko šiandien ir pritrūko. Utenos ekipoje tokiu tapo Dovis Bičkauskis.“

Apie rungtynes: „Nelabai smagu reguliarųjį sezoną pabaigti pralaimėjimu, bet „malonu“, kad pralaimėjome draugams – mano buvusiai komandai. Ne bet kam, o tokiems artimiems draugams, tikrai negaila. Žinoma, juokauju.

Pas mus nebuvo tokios koncentracijos, o „Juventus“ šaunuoliai, gerai kovėsi ir, sakyčiau, pelnytai laimėjo. Nugalėtoją galėjo lemti vienas metimas ar klaida.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
24
Atkovoti kamuoliai
7
Perimti kamuoliai
2

Kaip minėjau anksčiau, blogos rungtynės visada artina prie pergalės, ir atvirkščiai. Jei visada laimi, anksčiu ar vėliau pralaimėsi. Reikia tikėtis, kad dabar priartėsime prie pergalės.“

Apie buvusį auklėtinį Dovį Bičkauskį: „Dovis tapo agresyvus, nebijo imtis iniciatyvos, aš jo nebeatpažįstu. Tai yra meistriškumo įrodymas. Kada aš būsiu geras? Kada apie mane daug kalbės? Tuomet, kada išdrįsiu atakuoti iš sudėtingų padėčių. Mūsiškiams dar daug ko reikia pasimokyti.

Apie pasiruošimą ketvirtfinalio serijai: „Galvoju, kad sezono pabaigoje reikia išspręsti tokius dalykus, kaip susitvarkysime su vienu ar kitu jų žaidėju. Negalime griauti savo žaidimo ir sakyti, kad kažką darysime visai kitaip. Bandėme žaisti penkiais dideliais žaidėjais, galbūt tą panaudosime ketvirtfinalyje. Tačiau, aš nemanau, kad reikia susiplanuoti viską iš anksto, kad prieš varžovus žaisime būtent taip ir taip. Turime prisitaikyti ir būti pasiruošę bet kam. Svarbu, kad komanda būtų geroje kondicijoje ir psichologinėje būsenoje.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Utenos Juventus
Šiaulių Šiauliai
45%
30/66
Metimai iš žaidimo
51%
35/68
34
Atkovoti kamuoliai
35
18
Rezultatyvūs perdavimai
24
9
Perimti kamuoliai
10
106
Naudingumas
95
52%
22/42
Dvitaškiai
60%
25/42

Rungtynių žaidėjai

Dovis  Bičkauskis
20 PTS
7/15 FG
3/3 FT
Arminas  Urbutis
24 PTS
9/13 FG
5/6 FT
Maxym  Korniyenko
9 REB
5 DREB
4 OREB
Laurynas  Birutis
9 REB
5 DREB
4 OREB
Dovis  Bičkauskis
6 AS
2 TO
34 MIN
Donatas  Sabeckis
8 AS
4 TO
30 MIN
Mindaugas  Kupšas
24 EFF
88% 2P%
- 3P%
Arminas  Urbutis
26 EFF
73% 2P%
50% 3P%