Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamąsias stebintis Filadelfijos „76ers“ legenda Julius Ervingas mano, jog jo buvusios komandos varžovės Bostono „Celtics“ talentas Jaysonas Tatumas labiau primena pirmąjį šaukimą, o ne „76ers“ pasirinktas Markelle'as Fultzas. 

Markelle Fultz

Markelle  Fultz
Markelle  Fultz
MIN: 16.23
PTS: 6.18 (41.26%)
REB: 2.76
AS: 3.41
ST: 0.76
BS: 0.24
TO: 0.94
GM: 17

Trečiuoju šaukimu „Celtics“ ekipos pakviestas Tatumas pirmajame Rytų konferencijos pusfinalio mače pelnė 28 taškus, antrajame – 21. Tuo metu jo bendraamžis Fultzas trenerio sprendimu nė viename iš šių susitikimų net nepakilo nuo suolo.

„Jis tikriausiai turėjo būti pirmas šaukimas biržoje“, – savo mintimis dalijosi Ervingas.

„Aišku, viskas priklauso nuo to, kaip pritampi. Filadelfija pasirinko Fultzą. Tai yra jo pirmieji metai, bet manau, jog jis ir kitą sezoną bus naujokas, panašiai kaip Benas Simmonsas, dėl kamuojamų traumų“, – tęsė jis.

Į tokius „76ers“ legendos pasisakymus sureagavo ir Fultzas, kuris pareiškė savo vertę įrodęs iki atėjimo į NBA, ką ir įvertino „76ers“.

„Aš įrodžiau NCAA, kodėl turėčiau būti pirmas šaukimas, ir jie mane pasirinko pirmą, – pareiškė Filadelfijos klubo talentas. – Dabar esu čia ir viskas, ką galiu padaryti, yra tobulėti ir toliau judėti į priekį.“

Tatumas ir Fultzas veikiausiai visada bus gretinami šalia vienas kito dėl įvykių prieš pat NBA naujokų biržą, kuomet „76ers“ iškeitė trečiąjį šaukimą ir pirmojo rato ateities šaukimą į „Celtics“ priklausiusią teisę rinktis pirmai. 

Tuomet Filadelfijos ekipa pasirinko 19-metį Fultzą, vienus metus žaidusį Vašingtono universitete, o „Celtics“ – 20-metį Tatumą, vieną sezoną atstovavusį Djuko universitetui. 

Markelle Fultz

Markelle  Fultz
Komanda: Philadelphia 76ers
Pozicija: PG
Amžius: 19
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: JAV

Peties traumos pakirstas Fultzas reguliariajame sezone sužaidė tik 14 rungtynių, o jo metimo technika sukėlė dideles abejones. Jis vidutiniškai per 18 minutes pelnė po 7,1 taško, atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 3,1 kamuolio. 

Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje įžaidėjas pasirodė trejose rungtynėse, per kurias iš viso pelnė vos penkis taškus. „76ers“ strategas Brettas Brownas savo jaunąjį auklėtinį nuo suolo nepakėlė jau ketvirtajame mače paeiliui, o kalbėdamas apie tai teigė, jog jis ketina remtis tais žaidėjais, kurie padėjo komandai prasibrauti į atkrintamąsias.

Tuo metu Tatumo situacija „Celtics“ gretose – absoliučiai priešinga. Lengvojo krašto puolėjas reguliariajame sezone sužaidė 80 rungtynių, per kurias ant parketo praleisdavo po 30,5 minutės, rinkdavo po 13,9 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.

Per aštuonerias atkrintamųjų rungtynes jis žaidė po 34 minutes, pelnė po 17 taškų, atkovojo po 5 kamuolius ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

„Tatumas buvo nuostabus, – liaupsų „Celtics“ talentui negailėjo Ervingas. – Kuomet tu gauni tokį žaidėją, kuris gali pakelti žaidimo lygį atkrintamųjų varžybų metu, tuomet supranti, jog jis yra ypatingas. Po universiteto dažniausiai sunku yra kilstelti žaidimo lygį ir dėl to tik keletas žaidėjų gali tai padaryti.“

Tatumas – vienas labiausiai išsiskiriančių NBA naujokų, pretenduojančių į metų pirmamečio apdovanojimą. Visgi kol kas realiausiu pretendentu laimėti yra laikomas „76ers“ gynėjas Benas Simmonsas, kuriam didžiausią konkurenciją sudaro Jutos „Jazz“ atletas Donovanas Mitchellas. 

Palaikymą Simmonsui išreiškė ir Ervingas, nepaisant kylančių diskusijų ar pirmąjį sezoną dėl traumos praleidęs „76ers“ įžaidėjas tebėra naujokas.

„Tiesiog mėgaujuosi stebėdamas Simmonso žaidimą. Jis – ypatingas žaidėjas, dėl to nėra jokių abejonių. Manau, kad jis dar tą įtvirtins atkrintamosiose“, – sakė Ervingas.

Komentarai:
lengva kalbet po laiko. Tada gal ir D.Mitchel buvo vertesnis pirmo saukimo nei Fultz..
2018-05-04
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

75%
17,6
Pataiko: 17,6
Taiklumas: 75,3%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 41
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Joel Embiid