Nuotr.: V. Skroblas
Nuotr. V. Skroblas

Penktąją vietą reguliariajame „Betsafe-LKL“ čempionate užėmę „Šiauliai“ prieš šeštadienį prasidedančias atkrintamųjų varžybų kovas savo arenoje sužaidė draugiškas rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šį sezoną metamos baudos

75%
12,8
Pataiko: 12,8
Taiklumas: 75,5%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Laurynas Birutis

Po atkaklios kovos pergalę išsivežė „Nevėžis“ – 90:89 (22:18, 21:13, 16:31, 31:27).

Pirmoje mačo pusėje iniciatyva priklausė Kėdainių ekipai, kuri pasinaudojo gausiomis eksperimentavusių šeimininkų klaidomis, o taip pat ir laimėjo kovą po lenta. Ilsėtis komandos išėjo „Nevėžiui“ pirmaujant dviženkle persvara – 43:31.

Po pertraukos „Šiauliai“ spurtavo ir kone pusę kėlinio neleido varžovams pelnyti taškų. Po 14:0 laimėtos atkarpos šeimininkai išsiveržė į priekį, o vėliau pirmavo 5 taškais (53:48).

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje juoda apranga vilkėjusių šiauliečių pranašumas išaugo iki 9 taškų (87:78), tačiau per likusį laiką šeimininkai pelnė vos 2 taškus. Tuo metu puikiai iš toli šaudę ir 9 tolimus metimus pataikę „Nevėžio“ krepšininkai netruko panaikinti deficitą.

Likus žaisti pusę minutės, „Šiauliai“ pirmavo dviejų taškų pranašumu (89:87) bei turėjo kamuolį savo rankose, bet Evaldo Šaulio metimas tikslo nepasiekė, tuo metu „Nevėžio“ kapitonas Gintautas Matulis iš toli šovė tiksliai, išvesdamas savo komandą į priekį  90:89.

Po minutės pertraukėlės per likusias 3 sekundes išplėšti „Šiaulių“ pergalę galėjo Laurynas Birutis, bet vidurio puolėjo metimas skriejo pro šalį.

Kėdainių komandoje 17 taškų surinko Rokas Stankevičius, kuris šį sezoną vilkėjo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ marškinėlius. 23-ejų metų 200 cm ūgio puolėjas LKL žaisti negalės, tad jis tik treniruojasi su Kėdainių ekipa.

„Šiauliai“: Šarūnas Beniušis 18, Laurynas Birutis 15, Evaldas Šaulys 14, Akeemas Wrightas 8, Nickas Zeisloftas ir Arminas Urbutis po 7, Karolis Lukošiūnas 6, Kristupas Žemaitis (15 rez. perd.) ir Rytis Pipiras – po 4.

„Nevėžis“: Justas Tamulis 19, Rokas Stankevičius 17, Gabrielius Maldūnas 14.

Komentarai:
Anonimas
Žemaitis 15 rez ;O
2018-05-08
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.