Kšištofas Lavrinovičius Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Donatas Sabeckis Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nickas Zeisloftas Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Laurynas Birutis Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Kšištofas Lavrinovičius Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Donatas Sabeckis Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nickas Zeisloftas Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Laurynas Birutis Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas

Šeštadienio popietę į Lietuvos krepšinio lygos pusfinalį įstos likusios dvi poros, kuriose galima tikėtis visiškai skirtingų rezultatų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
23
Atkovoti kamuoliai
7
Tritaškiai
50%
2/4

Reguliaraus sezono nugalėtojai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai susidurs su už 50 kilometrų įsikūrusio Kėdainių miesto reprezentacine komanda „Nevėžiu“, o Panevėžio „Lietkabelis“ kovos su kita šiaurės Lietuvoje esančia „Šiaulių“ ekipa.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ supažindina su šiomis ketvirtfinalio poromis.

Nuotr. Fotodiena.lt

Neįprastu tvarkaraščiu vyksianti ketvirtfinalio serija tarp Kauno „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ gerokai užtruks, tačiau ne dėl to, jog akistatoje prireiks ketverių ar penkerių rungtynių.

„Žalgiris“ šiandien sužais pirmąsias rungtynes su „Nevėžiu“, o tuomet pradės ruoštis Eurolygos finaliniam ketvertui ir tik po kovų Belgrade pratęs seriją su Kėdainių ekipa.

Jeigu prireiks, tuomet gegužės 24-ąją dieną vyks penktosios serijos rungtynės tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“. Tą pačią dieną kauniečiai žais tik antrąsias serijos rungtynes, o jau kitą dieną, gegužės 25-ąją, ir trečiąsias.  

„Žalgiris“ šį sezoną visus keturis kartus įveikė „Nevėžį“, o laimėjimai Kėdainiuose (77:66 ir 79:73) buvo kur kas sudėtingesni nei Kaune (94:68 ir 91:72).

Žalgiriečiai LKL reguliarųjį sezoną baigė 8 laimėjimų serija, o pastarąjį kartą vietinėje lygoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai suklupo Šiauliuose.

Kauniečiai dar prieš reguliaraus sezono pabaigą buvo užsitikrinę pirmąją vietą, todėl kiekvienose iš paskutinių trejų rungtynių suteikė poilsio vis kitiems trims krepšininkams, o jaunimui davė daugiau žaidybinio laiko.

„Nevėžis“ balandžio mėnesį laimėjo keturias dvikovas iš eilės ir taip užsitikrino vietą atkrintamosiose, tačiau paskutinėse dvejose rungtynėse neprilygo LKL lyderiams „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“, todėl liko aštuntoje vietoje.

Sezono pabaigoje Kėdainių ekipa turėjo susitaikyti su skaudžiu praradimu – nugaros skausmus pajutęs Tadas Sedekerskis išvyko gydytis į Ispaniją. Jis LKL rinko po 9,3 taško ir atkovojo po 4,4 kamuolio.

Dėl to komandoje liko vos devyni krepšininkai, tad treneriui Ramūnui Cvirkai dėl treniruočių teko pasikviesti NKL žaidusį puolėją Roką Stankevičių. Visgi 23-ejų metų 200 cm ūgio krepšininkas LKL žaisti negalės.

Ketvirtfinalyje „Žalgiris“ tikrai nejuokaus ir savo svarbių žaidėjų ant suolo nepaliks. „Nevėžis“ pirmajai serijos dvikovai turėjo 10 dienų pasiruošti, antrajai akistatai ruošis net 12 dienų, tačiau net ir tokiomis palankiomis aplinkybėmis Kėdainių klubas turi menkas galimybes pasiekti nors vieną pergalę.

„BasketNews.lt“ prognozė: „Žalgiris“ 3 – 0 „Nevėžis“

Nuotr. Fotodiena.lt

Panevėžio „Lietkabelio“ ir „Šiaulių“ serija kelia daugiausiai intrigos tiek sirgaliams, tiek ir lažybininkams.

Reguliariajame sezone komandos liko greta viena kitos – Panevėžio klubas užėmė ketvirtąją vietą, o „Šiauliai“ liko penkti. Šias komandas skyrė keturios pergalės.

„Lietkabelis“ tik paskutinėse rungtynėse nusileido „Šiauliams“, kuomet išvykoje neprilygo 65:87. Tokio rezultato nereikėtų sureikšminti – kaip po rungtynių teigė Antanas Sireika, „Lietkabelis“ tiesiog nesistengė laimėti. Kitas tarpusavio dvikovas laimėjo panevėžiečiai, o mažiausias skirtumas tarp komandų buvo 10 taškų.

„Lietkabelis“ yra itin patyrusi komanda, kurios krepšininkų amžiaus vidurkis yra 28,4 m. Tuo metu „Šiaulių“ žaidėjų amžiaus vidurkis yra 24,8 m.

Šiaulių ekipoje ryškesnės LKL atkrintamųjų patirties turi tik Vytautas Šarakauskas ir Arminas Urbutis. Tuo metu Laurynas Birutis ir Kristupas Žemaitis prieš metus rungtyniavo Prienų–Birštono „Vytaute“ ir LKL ketvirtfinalyje žaidė trejas rungtynes su tuo pačiu „Lietkabeliu“, tačiau jų vaidmuo buvo epizodinis, o ir komanda nepasiekė nė vienos pergalės.

Šiauliečiai šį sezoną žaidė kelias svarbias rungtynes BBL ir visose sušlubavo. Pusfinalyje „Pieno žvaigždėms“ buvo nusileista 84:91 ir 64:68, o kovoje dėl trečiosios vietos Sireikos auklėtiniai pirmąjį mačą prieš Tartu „Ulikool“ laimėjo 88:86, tačiau namuose nusileido 70:78 ir tenkinosi ketvirtąja vieta.

„Lietkabelio“ krepšininkai turi nepalyginamai daugiau patirties. Vien praėjusį sezoną klubas LKL žengė iki finalo, o iš tos komandos sudėties iki šiol klube liko trys ketvirtadaliai krepšininkų.

„Šiaulių“ komanda turi naudingiausią LKL reguliaraus sezono krepšininką Lauryną Birutį, tačiau jo laukia itin sudėtinga užduotis gynyboje – sustabdyti brolius Lavrinovičius, kurie gali pataikyti iš įvairių distancijų ir aukštaūgį išvilios iš baudos aikštelės.

Tačiau „Lietkabelis“ – ne tik labiau patyrusi komanda. Tai ir stipresnė komanda. „Šiaulių“ triumfas serijoje tikrai nenustebintų, tačiau „Lietkabelis“ tiesiog turi daugiau galimybių žengti į pusfinalį.

„BasketNews.lt“ prognozė: „Lietkabelis 3 – 2 „Šiauliai“

Komentarai:
Anonimas
3-2 Nevėžis žalgiris, 3-0 šiauliai lietkabelis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Šiaulių Šiauliai
60%
40/67
Metimai iš žaidimo
39%
24/62
36
Atkovoti kamuoliai
34
20
Rezultatyvūs perdavimai
24
5
Perimti kamuoliai
9
115
Naudingumas
94
66%
29/44
Dvitaškiai
37%
14/38

Rungtynių žaidėjai

Kšištofas  Lavrinovičius
18 PTS
6/8 FG
2/2 FT
Laurynas  Birutis
22 PTS
7/14 FG
8/10 FT
Zanis  Peiners
7 REB
5 DREB
2 OREB
Donatas  Sabeckis
8 REB
7 DREB
1 OREB
Lorenzo  Williams
7 AS
2 TO
26 MIN
Donatas  Sabeckis
13 AS
3 TO
30 MIN
Zanis  Peiners
23 EFF
80% 2P%
50% 3P%
Laurynas  Birutis
23 EFF
50% 2P%
- 3P%