Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Kai per pirmas „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynes Panevėžio „Lietkabelis“ 26 taškais atitrūko nuo „Šiaulių“, vargu ar kas besitikėjo intrigos.

Antanas Sireika, „Šiaulių“ treneris, atrodo, jau praradęs viltį į aikštę išleido Karolį Lukošiūną. Šį sezoną NKL žaidęs 20-metis „Šiaulių“ marškinėlius apsivilko vos per trečias „Betsafe–LKL“ rungtynes.

Snaiperis prametė pirmą savo tritaškį, tačiau neprarado pasitikėjimo – netrukus per dvi atakas metė dar du tolimus metimus ir abu jie skrodė „Cido“ arenos tinklelį.

Po akimirkos Lukošiūnas dar vienu tritaškiu nubaudė „Lietkabelį“ ir sugrąžino intrigą ketvirtfinalio serijos pradžioje. Vis dėlto pergalę iškovojo panevėžiečiai.

Dar labiau Sireika nustebino per antras serijos rungtynes Šiauliuose. Bet kuris treneris NKL žaidusį krepšininką būtų palikęs suolelio gale, bet „Šiaulių“ strategas jau antrajame kėlinyje įleido Lukošiūną į kovos įkarštį – rungtynes snaiperis baigė pataikęs abu tritaškius.

„Treneris tikrai moka dirbti su jaunimu, duoda visiems šansą ir nebijo leisti, – įsitikinęs Evaldas Šaulys, dar vienas nelaukto trenerio pasitikėjimo sulaukęs „Šiaulių“ žaidėjas. – Nesvarbu, ar tu 20-metis, o tai yra žūtbūtinės atkrintamųjų rungtynės. Tavimi pasitikima, suteikiamas šansas, tas yra svarbu. Ko trūksta įprastai jaunam žaidėjui, tai laiko aikštelėje. Treneris Sireika to suteikia. Jei jis matys, kad tu stengiesi ir darai gerai, jis tikrai leis žaisti ir netrukdys.“

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
22,2
Pataiko: 22,2
Taiklumas: 52,6%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 32
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Laurynas Birutis

Tokie Sireikos žingsniai išmušė „Lietkabelį“ iš vėžių. Antrose serijos rungtynėse sužibėjo 25-erių Šaulys – šį sezoną žaidęs po 16 minučių ir rinkęs po 6,2 taško jis pasirodė starto penkete, pelnė 24 taškus, atkovojo 8 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 34 naudingumo balus.

Jo žaidimas tapo lemiamu faktoriumi, „Šiauliai“ pranoko „Lietkabelį“ 94:84 ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

Nuotr. Fotodiena.lt

„Treneris pasitikėjo, išleido į startinį penketą, nesinorėjo jo nuvilti. Įkrito pirmi mano metimai, o po to, atrodo, pradėjo sektis viskas. Tik prieš rungtynes sužinojau, kad žaisiu starto penkete, tas nustebino, o toliau jau stengiausi daryti savo darbą kaip ir kiekvienose rungtynėse. Šįkart susiklostė taip, kad pirmus metimus įmetęs pajutau žaidimą, todėl ėjosi ir kiti dalykai.

Varžovai akcentuoja gynybą prieš tuos, ant kurių mūsų žaidimas buvo pastatytas visą sezoną. Mums tai yra paranku, nes mūsų klube juk gali sužaisti bet kas. Turbūt visas „Lietkabelio“ dėmesys yra skirtas pagrindiniams žaidėjams, o tai tikrai palengviną darbą tokiems kaip aš, nes mums skiriamas mažesnis dėmesys. Pastarajame mače pavyko tuo pasinaudoti“ – kalbėjo Šaulys.

„Sireika ruošia dar vieną žaidėją Lietuvos rinktinei – Šaulį“, – po rungtynių antradienį sakė pagarbą varžovui atidavęs Darjušas Lavrinovičius. 

Pats treneris spaudos konferencijoje taip pat gyrė savo auklėtinį ir džiaugėsi tuo, jog šis pagaliau pateisino savo pavardę, o tai tapo staigmena Panevėžio ekipai.

„Sakiau jam, kada tu pateisinsi savo pavardę? Mūsų simbolis juk yra strėlę ištempęs berniukas, o tavo pavardė tokia. Dabar džiaugiuosi. Evaldas – labai darbštus žmogus, atsidavė ir buvo daug agresyvesnis. Toks, kaip aš ir noriu. Sakiau jam, kad nesilygintų į D. Sabeckį ir darytų kitą darbą – mestų taškus. Paklausė žmogus, puiku, pasirodo, kad komandoje gali būti ir kiti taškų pelnytojai“, – dėstė Sireika.

Treneriui antrosiose serijos rungtynėse ypatingai patiko šiauliečių kovingumas. Šeiminininkai dominavo po krepšiais bei kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 38:29 net 15 kamuolių sugriebdami puolime. Šaulys aiškino, jog „Šiauliams“ pavyko pasinaudoti savo didžiausiais pranašumais – energija ir dideliu noru laimėti. Snaiperis tiki, kad būtent pergalių alkis gali leisti jo komandai pateikti serijoje staigmeną.

„Namuose žaidėme su visai kita energija, o mums to labai trūko, kuomet žaidėme pirmąsias atkrintamųjų rungtynes Panevėžyje. Galbūt tuomet buvo kažkoks jauduliukas. Dabar viskas buvo geriau, parodėme daugiau noro. Jo mums tikrai netrūksta: atkovoti kamuoliai, papildomi šansai... Viskas iš to noro laimėti, išlyginti seriją, tęsti toliau kovas ir bandyti toliau kabintis.

Energija ir noras laimėti – didžiausi mūsų pranašumai. Esame jaunatviškesni ir alkanesni. Aišku, gynyboje yra daug ką taisyti. „Lietkabelis“ yra patyrusi komanda, turinti daug brandžių žaidėjų, bet eini į aikštelė ir negalvoji, kas yra favoritai, o kas ne favoritai. Eini, kovoji ir viskas. Darai savo darbą ir tiek. Viską įrodinėjame aikštelėje“, – dėstė E. Šaulys.

Nuotr. Fotodiena.lt

Savo darbą aikštelėje šios serijos metu sėkmingai atlieka ir dar vienas jaunasis „Šiaulių“ krepšininkas Karolis Lukošiūnas. Šį sezoną NKL pirmenybėse praleidęs ir tik balandžio pabaigoje prie klubo prisijungęs dvidešimtmetis per abu serijos mačus pataikė 5 tritaškius iš 6 ir tapo svarbiu pergalės faktoriumi antrose rungtynėse.

Per keturis „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaistus mačus vidutiniškai po 6,8 taško renkantis snaiperis taip pat naudojosi progomis, kurias suteikė didesnis varžovų dėmesys Biručio ir Sabeckio tandemui. Kalbėdamas apie pergalę K. Lukošiūnas pastebėjo didelį 6 taškus pelniusio ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikusio Kristupo Žemaičio indėlį, o savo sėkmingo žaidimo priežastimi įvardino trenerį.

„Gindamiesi prieš Sabeckį ir Birutį varžovai vieni kitiems padeda. Mūsų lyderiai tuomet nepasimeta ir puikiai numeta kamuolius man ar kitiems metikams Evaldui ir Nickui Zeisloftui. Mes gauname gerų progų išmesti kamuolį ir pataikome. Šioje serijoje gerai atrodo ir Žemaitis. Mūsų pergalė antrosiose rungtynėse yra didelis jo nuopelnas.

Mes truputį pakeitėme gynybos sistemą, daug keitėmės, tai išmušė „Lietkabelį“ iš vėžių. Žaidėme su visiškai kitokia energija ir tai davė vaisių. Ne paslaptis, kad man pačiam padeda trenerio pasitikėjimas. Jis sako, kad jei esi laisvas – mesk. Tas trenerio pasitikėjimas tikrai jaučiamas. Jo indėlis yra labai svarbus mūsų visų augimui“, – Sireikai už suteikiamus šansus dėkojo Lukošiūnas

Šansų Sireika suteikia visiems. Pirmajame serijos mače ant parketo išbėgo 12, o antrosiose – 11 krepšininkų. Šaulys pabrėžia, jog tokia didelė rotacija yra tiek nuostabus šansas jaunimui, tiek galvos galvosūkis Panevėžio komandai, kuriai ilgas šiauliečių atsarginių suolelis šioje serijoje gali pateikti dar ne vieną staigmeną.

Nuotr. Fotodiena.lt

„Rezervas yra. Manau, kad dar daug ką turime parodyti. Iššauti gali visi, o laimėjome net kai nesulošė Nickas, Donatas ir visą sezoną MVP titulus rinkęs Laurynas. Grįžtame į Panevėžį ir bandysime ten pasiimti pergalę“, – kovingai šeštadienio rungtynėms nusiteikęs Šaulys, kuriam pritarė ir išaugusį „Šiaulių“ apetitą patvirtinęs Lukošiūnas.

„Dar turime, kuo nustebinti. Spinduliuojame jaunyste ir noru, todėl dar parodysime jiems. Komanda nori reabilituotis, o penkta vieta tikrai nėra sezono tikslas. Dabar norisi patekti į pusfinalį“, – teigė Lukošiūnas.

Daugiau staigmenų pažada ir apie savo taktinius sumanymus kol kas kalbėti nenorintis Sireika: „Vyksta taktiniai žaidimai. Čia yra serija, kiekvienos rungtynės turi būti kitokios, kiekvienose rungtynėse turi būti kažkoks netikėtumas. Taip mes ir bandome kažką padaryti“.

Trečiosios šios serijos rungtynės Panevėžyje bus žaidžiamos gegužės 19 dieną, šeštadienį, 18.15 val.

Jau dabar aišku, kad serija dar sugrįš į Šiaulius – ketvirtos rungtynės bus žaidžiamos gegužės 22 d., antradienį, 18.30 val.

Komentarai:
Gediminas
Šaulys geras jaunuolis dvim penkių metų :)))
2018-05-17
-1
Atsakyti
djgaffer
Geriausias turbūt treneris mūsų jaunimui.Niekad nebijo rizikuoti,pasitiki jaunimu,duoda daug laiko.Ot,kad dauguma trenerių taip darytų,tai ne vienas geras krepšininkas išaugtų.Bet,džiugu,kad bent vienas treneris nebijo leisti jaunų žaidėjų svarbiais momentais.Jau šis tas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-17
+2
Atsakyti
adsu
uztad 2003 kaip pasiseke :)
2018-05-17
Atsakyti
Donatas
Jo bepigu su tuo jaunimu beleka leist i aikste. Uzlos - sakysi va atradau zaideja, neuzlos - sakysi nu va jaunas dar reik daugiau minuciu jam. Atsakomybes nulis, taip sau ir zaidzia ramiai be itampos.
2018-05-17
-3
Atsakyti
Ads
Antanas labai geras treneris..

Tik labai gaila kad 2004 olimpinese nepasiseke:/

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-17
-3
Atsakyti
asgaf
Dziugu, kad Siauliai atsigauna, Sireika saunus treneris, is jaunimo sulipde tikra komanda, kuri tikiuosi prasibraus tarp 4 stipriausiu lkl komandu.
2018-05-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Evaldas Šaulys

Evaldas  Šaulys
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: SF
Amžius: 25
Ūgis: 190 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva