Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Ramūnui Cvirkai ir Kėdainių „Nevėžiui“ LKL sezonas baigėsi, tačiau paskutinioji jo diena buvo įtemptesnė nei kas nors galėjo įsivaizduoti. Dar ryte klubo krepšininkai pareiškė, kad gali boikotuoti vakaro dvikovą su Kauno „Žalgiriu“.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
10
Naudingumas
17
Rezultatyvūs perdavimai
9
Tritaškiai
100%
2/2

Visgi po popietinio susitikimo su klubo vadovais, žaidėjai nusprendė vykti į Kauną, kur 69:84 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir baigė pasirodymą šį sezoną. „Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją laimėjo 3-0.

Po dvikovos „Nevėžio“ treneris Cvirka tikino nieko nežinojęs apie krepšininkų grasinimą.

„Prieš rungtynes stengiuosi nuo visko atsiriboti, neskaitau interneto. Tik prieš rungtynes žaidėjų paklausiau vieno klausimo: ar jie pasiruošę. Atsakė, kad pasiruošę, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo Cvirka. – Ko man gilintis? Esu toks pat darbuotojas kaip ir jie. O kas buvo ar nebuvo, nesigilinau.“

„Nevėžio“ žaidėjai siekė įsitikinti, kad nepraras paskutinių dviejų šio sezono atlyginimų. Iš klubo direktoriaus jie gavo pažadą, kad vieną algą gaus pirmadienį, o kitą – birželio pabaigoje.

Kėdainiečiai dvikovoje su „Žalgiriu“ varžovus paleido antrojo kėlinio pabaigoje, kai Beno Udriho tritaškis pradėjo spurtą 15:4, po kurio šeimininkų persvara išaugo iki 48:34.

„Lyg ir buvome žaidime, išskyrus antrojo kėlinio pabaigoje, kai atsipalaidavome, negrįžome į gynybą ir per minutę „Žalgiris“ pabėgo 10:0, – sakė Cvirka. – Bet šiaip „Žalgiris“ laimėjo iniciatyvą, stengėsi pabėgti, mes stengėmės neduoti pabėgti.“

Šarūnas Jasikevičius leido pasireikšti visiems dvylikai žaidėjų, visi jie pelnė taškus, tačiau jaunimo pasirodymu treneris neliko patenkintas.

„Nemanau, kad pavyko nusiteikti 100 proc., – kalbėjo Jasikevičius. – Akcentas buvo lyderių neperžaisti, šitas kažkiek gavosi. Norėjosi, kad jaunimas daugiau pažaistų, bet žaidžia tie, kurie nusipelnė ir šiuo klausimu esu labai nusivylęs, nes galvoju, kad turi jaunimas duoti daugiau. Ypač iš energijos pusės. Reikia sugrįžti ir padirbėti, užsikurti, nes pusfinalyje laukia rimtas varžovas.“

„Žalgiris“ antradienį pradeda LKL pusfinalio seriją su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda, su kuria pernai kovojo LKL finale.

Komentarai:
antanas
Ko jis rekia?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-26
-1
Atsakyti
djgaffer
Valinskas daug geriau žaidė,nei Kėdainiuose.Aktyvus buvo,gynyboje neblogai darbavosi.Sajus ir gan neblogai sužaidė,bent jau antru išėjimu.Masiulis silpniausiai atrodė.Tai paėmus,per vidurį galima vertinti jų pasirodymą.Turėtų tikrai labiau stengtis ir čia su Šaru reikia sutikti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-26
-4
Atsakyti
kašioras
aš vietoj trenerio neimciau nė vieno iš jaunimo:nei sajaus,nei masiulio,nei valinsko,nei arlausko.visų jų žaidimo lygis per žemas žalgiriui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
-3
Atsakyti
Labarbar
Itariu sezonui pasibaigus bus 67 - 18

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
+3
Atsakyti
Labarbar
Zalgiris si sezona pergaliu pralaimejimu balanse gerai atrodo 60 - 18 siai dienai
2018-05-25
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Kėdainių Nevėžis
45%
31/69
Metimai iš žaidimo
41%
23/56
38
Atkovoti kamuoliai
35
24
Rezultatyvūs perdavimai
11
8
Perimti kamuoliai
3
104
Naudingumas
70
6
Prarasti kamuoliai
12

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
13 PTS
4/6 FG
5/6 FT
Gintautas  Matulis
21 PTS
7/9 FG
5/8 FT
Paulius  Valinskas
5 REB
4 DREB
1 OREB
Alexander  Zakharov
7 REB
4 DREB
3 OREB
Beno  Udrih
9 AS
0 TO
19 MIN
Margiris  Normantas
5 AS
4 TO
30 MIN
Beno  Udrih
17 EFF
29% 2P%
100% 3P%
Gintautas  Matulis
25 EFF
83% 2P%
67% 3P%