Nuotr.: Fiba.basketball
Nuotr. Fiba.basketball

Atėnų AEK komandos savininkas Makis Aggelopoulos dar kartą pareiškė, kad pirmenybę teikia ne Eurolygai, o FIBA Čempionų lygai.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
22,1
Pataiko: 22,1
Taiklumas: 52,8%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Manny Harris

Šįkart Graikijos klubo vadovas pasisakė prieš Eurolygos nutarimą su vienuolika komandų pasirašyti 10-ies metų kontraktus.

„Tokio pasiūlymo tikrai nepriimčiau. Mano pasirinkimą lemia turnyro struktūra. Lygoms sudaryti kontraktus su klubais yra klaida, kadangi turime 650 komandų, tūkstančius žaidėjų, sirgalius ir prezidentus nuo Uralo kalnų iki Portugalijos. Dalyvavimas turnyre turėtų būti nulemtas sportiniais principais, o ne privilegijomis.

Tikrasis Eurolygos tikslas yra nacionalinių čempionatų panaikinimas, kad ji galėtų savo rungtynes per televiziją rodyti savaitgaliais. Tačiau nacionalinės lygos yra galingos. Jeigu „Panathinaikos“ pasitrauks iš Eurolygos, tuomet žlugs Pirėjo „Olympiakos“, – Graikijos laikraščiui „Documento“ pasakojo Aggelopoulos.

10 metų kontraktus su Eurolyga turi Kauno „Žalgiris“, Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „AX Armani Exchange“, Tel Avivo „Maccabi“, Vitorijos „Baskonia“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

Šį sezoną AEK triumfavo Čempionų lygoje, kuomet finale patiesė Monako „Basket“ krepšininkus.

Komentarai:
As
Eurolyga nori padaryt krepsini Europoje bizniu kuris nesa pelna o ne degina savininku pinigus. Krepsinis per mazai populiarus kad tai butu galima padaryt nesuteikiant klubams jokio stabilumo.

AEK savininkas panasu nemato tame bedos.
2018-05-26
+5
Atsakyti
lkl
nu duos 10m. kontrakta,bet jeigu ka istiks dideles financines bedos,tai nei nepraejus tiems 10m. ismes kaip muses is sriubos.ir paims kitas turtingesnes komandas.ne veltui money league.
2018-05-26
+3
Atsakyti
Ateityje gali taip nukikti, kad bus NBA modelis ir Žalgiris kaip pvz. žais tik eurolygoje. Šalių čiampionatai bus tik vietinės reikšmės ir be aukščiausiolygio žaidėjų. Amerikoje yra ir be NBA tų lygų ,,, eurolyga eina sėkmingo modelio link. Turint savo klubus sudarant sutartis su jais ir dalinantis pelnu.., tas senas modelis sportiniu principu žaiuriai atgyvenęs ir nestabilus. Čia bent kiek išmanančiam viskas kaip ant delno..
2018-05-26
-5
Atsakyti
djgaffer
Dėl 10 m.kontrakto jis teisus.Geriau būtų,jei komandos sportiniu principu patektų.Tada nacionaliniai čempionatai taptų dar labiau atkaklesni ir įdomesni.Bet jei EL jam pasiūlytų tokią sutartį,tai keturiom nubėgtų pasirašyti.Nelabai turi šansų ten patekti,tai ir kalba taip.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-26
+6
Atsakyti
labasasvarna
Niekas tau ir nesiulys lol
2018-05-26
+3
Atsakyti
:)
O kas tau i duotu :) Ir Graikijoi klubu savininkai kaskokie biskuti keistoki.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-26
+1
Atsakyti
na visu pirma niekas jam to kontrakto net nesiulys artimiausiu metu todel senelis ir kliedi apie krepsini nuo uralo iki portugalijos.kas is to kad valstybiu daug,o lygis kaimo?koks krepsinis portugalijoj ar uz sibiro?kiek zmoniu ten susirenka i salytes?o del el tikslu jis visiskai teisus,el apie tai nekalba,bet kaip pelno siekiantis subjektas noretu kad didziausi klubai lostu tik el.
2018-05-26
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.