Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Beno Udrihas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Beno Udrihas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Kauno „Žalgiris“ šiandien pradeda LKL pusfinalio seriją su Panevėžio „Lietkabeliu“, kurioje bandys išnaudoti savo jėgos ir atletiškumo persvarą, sako kauniečių skautas Evaldas Beržininkaitis.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
24
Atkovoti kamuoliai
7
Blokuoti metimai
2

Vienas „Žalgirio“ trenerių Panevėžio komandoje išskyrė daugumą krepšininkų bei įvardino jų stipriąsias puses.

„Lietkabelis“ – labai patyrusi komanda. Ne pirmi metai visi kalba apie jų fizinę formą, kaip veteranai atlaikys krūvį, bet, kaip matome, vyresni žaidėjai puikiai atstovi ir visas serijas, ir visą sezoną. Visi laukia, kol jie pavargs, bet tai nenutinka.

Jie patyrę, žino, kaip užsiimti pozicijas, kur prilaikyti, kur koją užminti. „Lietkabelis“ taip pat turi daug metikų – tie patys Lavrinovičiai mėgsta atakuoti iš toli, taip pat gynėjai Peiners, Aukštikalnis, Mavra, Williamsas. Gynėjų grandis irgi yra pavojinga.

Prie veteranų prisideda ir neblogas jaunimas, ypač ketvirtoje pozicijoje žaidžiantys Tarolis ir Skučas, kurie duoda daug energijos, eina kovoti dėl kamuolių, daužosi, lupasi. Ypatingai Skučas, ką jau ne kartą matėme. „Lietkabelis“ tikrai nėra tik pozicinį ir ramų krepšinį rodanti komanda“, – išsamiai apie būsimą Kauno klubo varžovę „Žalgirio“ radijui pasakojo Beržininkaitis.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ žaidimą, treneris išskyrė būtinybę naudotis savo privalumais. „Be abejo, bandysime ieškoti pranašumų, o vienas iš jų, kad mes esame atletiškesnė komanda bei turime daugiau jėgų“, – sakė Beržininkaitis.

Trenerio išskirti broliai Lavrinovičiai LKL ketvirtfinalyje su „Šiauliais“ sunkiai sulaikė vidurio puolėją 213 cm ūgio Lauryną Birutį, kuris vidutiniškai pelnė po 17 taškų ir atkovojo po 6 kamuolius. Anot skauto, greiti aukštaūgiai Lavrinovičiams yra neparankūs.

„Birutis yra vienas iš tų priekinės linijos žaidėjų, kuris visų pirma yra aukštas, bet pagal savo ūgį ir labai mobilus, gana greitomis kojomis, greitai juda aikštėje. Savaime suprantama, kad Lavrinovičiams prieš jį suspėti buvo sunku.

Antanas Kavaliauskas ir Birutis yra kiek kitokio stiliaus. Antanas yra daugiau centruojantis, bet neturi tiek mobilumo. Aišku, Brandonas Daviesas yra labai gerai bėgantis, be to, į vidurio puolėjo poziciją galime pastatyti ir Paulių Jankūną. Su Panevėžiu neseniai ir žaidėme (gegužės 2-ąją). Matėme, kas buvo blogai, bandysime pasitaisyti“, – prieš dvikovą kalbėjo Beržininkaitis.

Pirmoji pusfinalio dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ startuos šiandien 18.50 val. Kaune. Serija vyks iki 3 pergalių.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Panevėžio Lietkabelis
57%
32/56
Metimai iš žaidimo
35%
21/60
36
Atkovoti kamuoliai
33
17
Rezultatyvūs perdavimai
12
7
Perimti kamuoliai
5
17%
2/12
Tritaškiai
23%
5/22
68%
30/44
Dvitaškiai
42%
16/38

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
14 PTS
5/6 FG
4/4 FT
Zanis  Peiners
22 PTS
6/11 FG
8/10 FT
Brandon  Davies
7 REB
5 DREB
2 OREB
Donatas  Tarolis
7 REB
2 DREB
5 OREB
Kevin  Pangos
6 AS
0 TO
21 MIN
Dominik  Mavra
3 AS
4 TO
21 MIN
Brandon  Davies
24 EFF
83% 2P%
- 3P%
Zanis  Peiners
22 EFF
50% 2P%
67% 3P%