Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nuotr. fotodiena.lt/J. Elinskas

Nors daugumai „Betsafe-LKL“ komandų sezonas baigėsi tik visai neseniai, kai kurios ekipos jau pradėjo braižyti naujo sezono gaires – vienos jų turi tik pirmuosius žaidėjus, o kitos jau didžiuojasi surinkusios kone visą komandą.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
7,7
Pataiko: 7,7
Taiklumas: 34,8%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Nicholas Joseph Zeisloft

Neabejotina pirmūnė tarp jau eliminuotų komandų yra „Šiaulių“ ekipa. 

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, sutartis kitam sezonui su komanda turi visi šio sezono sudėties žaidėjai, išskyrus Lauryną Birutį, Vytautą Šarakauską ir Akeemą Wrightą.

Kontrakto su klubu neturi ir traumų kamuotas Ignas Vaitkus, tačiau su juo jau pasiektas žodinis susitarimas, todėl puolėjas turėtų likti „Šiauliuose“.

Sezoną baigus, kontrakto su „Šiauliais“ neturėjo ir amerikietis snaiperis Nickas Zeisloftas, tačiau taikliarankis jau pasiekė susitarimą su klubu ir kitą sezoną turėtų toliau žaisti Lietuvoje.

„Šiaulių“ marškinėlius ir toliau vilkės tokie žaidėjai kaip Donatas Sabeckis, Arminas Urbutis, Rytis Pipiras ir Kristupas Žemaitis.

Saulės mieste turėtų likti ir Evaldas Šaulys. Tiesa, pastarojo, kaip ir praėjusią vasarą, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, vėl siekia Klaipėdos „Neptūnas“.

Komandai toliau vadovaus Antanas Sireika.

Ne vieną žaidėją su kontraktu kitam sezonui turi ir į atkrintamąsias šįkart neįšokusi Alytaus „Dzūkija“. Dzūkai dar nepradėjo komplektuoti komandos kitam sezonui, tačiau nuo ankstesnių metų sutartis turi Paulius Danisevičius, Gediminas Žalalis ir Mindaugas Sušinskas. Visi šie žaidėjai Alytuje šį sezoną nebuvo epizodiniai, dzūkų organizacija juos turėtų pasilikti.

Taip pat į komandą vasaros pabaigoje gali grįžti ir Dominykas Domarkas bei Jegoras Gontarevas, kurie sezono metu buvo skolinami kitoms komandoms. Jų sutartys galioja ir kitam sezonui, todėl klubas spręs, ką daryti su šiais dviem žaidėjais.

Komandą kone iš pagrindų tradiciškai burti vasarą teks ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, kadangi nėra jokių garantijų, kad Aukštaitijoje toliau rungtyniaus bent vienas šio sezono lyderių.

„Pieno žvaigždės“ turi sutartis su Ignu Fiodorovu, Tomu Lekūnu ir Tomu Galecku. Pastarieji du „Betsafe-LKL“ kovose komandai šį sezoną davė naudos, todėl jų išsaugojimas Pasvalio ekipai jau yra šioks toks postūmis į priekį.

Kol kas anksti kalbėti ir apie Utenos „Juventus“ kito sezono kontūrus, kadangi Žydrūno Urbono vadovaujamoje organizacijoje kol kas matome tik du žaidėjus. Tiesa, tie du yra išties solidūs – Dovis Bičkauskis ir amerikietis Kenny Gainesas.

Šoklusis 24-erių metų amerikietis šį sezoną žėrinčia statistika pasigirti negalėjo – vietiniame fronte rinkta vidutiniškai po 8,2 taško ir 2,2 atkovoto kamuolio vidurkiai. Tiesa, „Betsafe-LKL“ čempionate jis spėjo sužaisti viso labo devynerias rungtynes, o sezoną dėl traumos baigė jau kovo mėnesį.

Vis dėlto tai, ką uteniškiai spėjo pamatyti, juos įtikino – su Gainesu sutartis pratęsta kitam sezonui. 

Laimėjimu galima laikyti ir besitęsiančią sutartį su Bičkauskiu. Tik prieš dvejus metus „Betsafe-LKL“ debiutavęs 24-erių atakų organizatorius sezono finiše sugebėjo tinkamai atstoti iš rikiuotės kritusį Anthony Irelandą ir fiksavo po 10,3 pelnomo taško bei 4,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Iki praėjusio sezono Bičkauskis visą karjerą žaidė tik NKL čempionate, o šįmet pagal naudingumą jis buvo 12 žaidėjas pagrindiniame šalies čempionate. Vidutiniokų piniginei įkandami patikimi atakų organizatoriai lietuviai ant žemės nesimėto, o Bičkauskis tebėra progresuojantis krepšininkas.

Kol minėtos komandos mąsto apie kito sezono kontūrus, Kėdainius ir Prienus kol kas gaubia nežinia.

„Nevėžis“ kol kas neturi nė vieno krepšininko su garantuotu kontraktu kitam sezonui, o detalesnės informacijos tinklalapiui „BasketNews.lt“ nepateikė ir klubo direktorius Vaidotas Avižius.

Nors pastarasis patikino, jog pirmosios birželio dienos yra pernelyg ankstyvas metas aptarinėti komplektacijos klausimus, tačiau ne paslaptis, kad pirmiausiai „Nevėžis“ turi susitvarkyti su finansine situacija.

Ateitis neaiški ir Prienų–Birštono „Vytauto“ komandoje, kuri vis dar turi teorinių vilčių išlikti pajėgiausiame šalies divizione. Akivaizdu, kad komandos komplektacija Prienuose prasidės tuomet, kai taps aišku, kur „Vytautas“ varžysis kitą sezoną.

Komentarai:
Darius
Reiks abonimentą būtinai nusipirkt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
-1
Atsakyti
Darius
Super!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+6
Atsakyti
Juvei tai Cizauskas tiktu palei jo duomenis Biskauski galetu keisti ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
-9
Atsakyti
Tarp kitko
Du įperkami LKL klubams lietuviai įžaidėjai yra Vytenis Čižauskas ir Jokūbas Gintvainis jei jo sutartis jau pasibaigė su Ispanijos komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+7
Atsakyti
Taip Zukauskas labai pasistenge bet didziausi nuopelnai kad Sireika grizo i siaulius nes jis moka visa komadine dvasia pakelti , aisku ir zaidejai patys nori irodyt tai belekia tik paplot ;) o del C tai manau ras tikrai jauna perspektyvu centra nes i siaulius visas jaunimas nores eit ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
Atsakyti
djgaffer
Nu Šiauliai tikrai kitąmet bus ne ką silpnesni.Pagrindas išlaikytas,treneris lieka,tai dėl ketvertuko laisvai turėtų kovoti.Svarbiausia bus gerą C susirasti,nes čia skylė atsivers po Biručio išėjimo.O Šarakauskas jau veteranas.Bet svarbiausia,kad pagrindas lieka.Puikus Žukausko darbas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+5
Atsakyti
Siauliu klubas kitamet bus top 3!!!
2018-06-02
+18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.