Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Po karčios pirmosios pusės Mindaugas Girdžiūnas iššovė labiausiai, kada Vilniaus „Lietuvos rytui“ to reikėjo. Trečiųjų LKL pusfinalio rungtynių trečiajame kėlinyje Klaipėdos „Neptūnui“ besikėsinant vėl susigrąžinti dviženklę persvarą, įžaidėjas tokius uostamiesčio klubo norus pavertė niekais.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
22
Dvitaškiai
73%
8/11
Atkovoti kamuoliai
4

Klaipėdietis smeigė du tritaškius paeiliui, iš viso surinko devynis taškus ir inicijavo „Lietuvos ryto“ spurtą 11:2, po kurio „Siemens“ arenos šeimininkai paėmė iniciatyvą į savo rankas, o nuaidėjus finalinei sirenai, šventė antrąją pergalę 74:67.

„Tiesiog įmečiau keletą metimų, pajutau žaidimo ritmą, kadangi pradžia buvo nekokia, o po to ir lengviau, kai pajauti tą ritmą, lengviau įsižaisti. Smagu, kad šiandien pavyko sužaisti, – apie puikią individualią atkarpą atsiliepė Girdžiūnas.

Mačą starto penkete pradėjęs 29-erių atletas rungtynėse startavo dviem klaidomis ir netaikliu metimu, o tokiu vaizdu neapsikentęs Rimas Kurtinaitis savo auklėtinį ant suolo sužaidus vos kiek daugiau nei dvi minutes. 

„Lietuvos rytas“ tuomet savo kraityje per keturių minučių atkarpą turėjo tik du taškus ir vėl buvo priverstas vytis „Neptūną“.

„Planas buvo žaisti su didele energija, dideliu intensyvumu naudojant didesnę rotaciją, tiesiog bandyti tas rungtynes perlaužti, kantriai iki paskutinių minučių, manau, tas ir pavyko. Su savo intensyvumu tas rungtynes šiaip ne taip perlaužėme“, – komentavo Girdžiūnas.

Kiek pačiam yra sunkiau žaisti prieš komandą, kurios treneris Kazys Maksvytis nuodugniai žino apie patį?

„Kažko (išskirtinio) nejaučiu, bet, aišku, jiems yra paprasčiau ruoštis gynyboje prieš mane, žino mano stipresnes, silpnesnes vietas“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ atstovas.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
86,8
Pelno taškų: 86,8
Taiklumas: 49,0%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 113
Blogiausias pasiekimas: 65
Daugiausia pelno: Rokas Giedraitis

Klaipėdos ekipos pranašumą šioje situacijoje prieš Girdžiūną įžvelgė ir Kurtinaitis, tačiau, pasak jo, tai krepšininkas turėtų panaudoti kaip motyvacinį faktorių.

„Neptūnas“ jį pažįsta ir Mindaugas turėtų būti piktesnis tuo klausimu. Nepakanka sporte būti geru žmogumi, reikia būti naglu. Reikia būti įžūliam, jam to niekas nesakė, bandau jį spausti, kad toks būtų.

Mindaugas puikiai valdo kamuolį, meta į krepšį, jei turėtų pasitikėjimo, jis yra geras žaidėjas. Šiandien jis nusprendė rungtynių baigtį“, – Girdžiūną gyrė „Lietuvos ryto“ vyr. treneris.

Antrąkart paeiliui „Neptūną“ pusfinalio serijoje įveikę vilniečiai nuo etapo, kuriame komanda nežaidė pastaruosius dvejus metus, atsidūrė per vieną laimėjimą. Sostinės klubo tikslas – jį įsirašyti pirmadienį vyksiančiame ketvirtajame mače „Švyturio“ arenoje.

„Žinome, kaip Klaipėdoje yra nelengva žaisti. Laukia sunki kova, – pabrėžė Girdžiūnas. – Reikia tiesiog sužaisti tokias rungtynes, kaip sužaidėme Klaipėdoje ir šiandien, tada bus pergalė.“

Komentarai:
R
Prostitutas! Ne viskas gyvenime pinigais matuojama. Karma yra. Pamatysi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-03
+2
Atsakyti
djgaffer
Pakrito metimai svarbiu metu,šaltus nervus turi Girdžiūnas.Neveltui ir rinktinėje žaidžia,patirtis praverčia.Bet su tokiu driblingu ir metimu galėjo aukščiau kilti.Jau 29 m.žmogui,pats pikas,o kažkaip nesimato,kad koks stipresnis klubas juo domėtųsi.Negi čia jo lubos?Nu,gal dar ne.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
-1
Atsakyti
geda
ziurke ir llieka ziurke, nesvarbu kaip ji zaidzia...
2018-06-02
+2
Atsakyti
Cbn
Minde!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Lietuvos rytas
Klaipėdos Neptūnas
47%
27/57
Metimai iš žaidimo
41%
25/61
33
Atkovoti kamuoliai
33
15
Rezultatyvūs perdavimai
15
7
Perimti kamuoliai
6
82
Naudingumas
66
18
Pražangos
19

Rungtynių žaidėjai

Loukas  Mavrokefalidis
21 PTS
9/13 FG
2/4 FT
Renaldas  Seibutis
15 PTS
5/13 FG
4/4 FT
Rokas  Giedraitis
9 REB
7 DREB
2 OREB
Edgaras  Želionis
9 REB
5 DREB
4 OREB
Chris  Kramer
7 AS
3 TO
35 MIN
Brandon  Fields
4 AS
3 TO
26 MIN
Loukas  Mavrokefalidis
22 EFF
73% 2P%
50% 3P%
Edgaras  Želionis
21 EFF
80% 2P%
0% 3P%