Nuotr.: Fotodiena.lt
Jonas Valančiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt
Jonas Valančiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas

LKL finalo serijoje triumfavęs Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijos salėje kalbėjo su žurnalistas, o tuo metu už sienos jo kariauna linksminosi klausant „Margaritos“, „Švieski man vėl“ ir kitų dainų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
29
Naudingumas
42
Atkovoti kamuoliai
8
Baudų metimai
79%
11/14

Šaras po tokio sezono ne kartą juokaudamas norėjo kilti iš savo kėdės ir prisijungti prie komandos, tačiau atsakė ir visus klausimus bei tuomet plojimais buvo išlydėtas į rūbinę.

Treneris pasidalino mintimis apie ilgą sezoną, finale dominavusį Brandoną Daviesą, Pauliaus Jankūno sveikatos problemas ir savo apsisprendimą dėl ateities.

„Sveikiname visus su titulu, o svarbiausia fanus. Sveikiname žaidėjus, kuriems sezonas buvo ilgas ir alinantis. Puiku“, – teigė Jasikevičius.

– Sezonas buvo labai ilgas. Ko labiausiai trūko finalinėje serijoje?
– Trūko visko. Trūko visko. Mūsų žaidimas nebuvo panašus į tą, kurį rodėme visą sezoną. Didžiulė pagarba vyrams, kad jie ištraukė seriją. Tai ir reikėjo padaryti – ištraukti. „Lietuvos rytas“ mus baudė už visas klaidas, tai yra labai gerai treniruota komanda, su daug gerų veteranų. Gaila, kad neparodėme geriausio savo krepšinio, bet čempionai neteisiami.

– Daviesas dominavo visoje serijoje.
– Jis visą sezoną neturi problemų su energija, jis eina ir aria keliais. Tai vienas žaidėjų, kurių reikalauji nuimta gazą. Jis dėl didelio užsivedimo pridaro daug klaidų. Tai dėl begalinio noro visiems padėti. Jis toks hyper aktyvus, nori visur būti vienu metu. Aišku, krepšinio komandos turi savo taisykles ir taktikas. Duok Dieve, kad visi tokie būtų. Kiti nebėga, o jis bėga į tris puses. Jam dar nedaug metų, tikiu, kad jis dar pataisys tai.

– Jis atliko ir perdavimų nežiūrint į komandos draugus. Jūs jį pamokėte?
– Jis tai jau mokėjo. Jo talentas yra didžiulis. Jeigu stebėjote jį pernai, tai Brandonas Monake labai dažnai žaisdavo pasiėmęs kamuolį. Jis pats mesdavo tritaškius atšokęs. Mes jo arsenalą mažiname dėl komandos gerumo. Jis įgūdžių arsenalą turi didžiulį. Jo pėdų darbas yra fantastiškas, jis fantastiškai žaidžia futbolą. Jis dabar galbūt turėtų būti kažkur Rusijoje (kur vyksta pasaulio futbolo čempionatas). Tai fantastinis futbolo žaidėjas. Jis turės galimybę didžiuliais žingsniais eiti pirmyn.

Aš nežinau, ar jam naujas kontraktas padėjo. Gal. Bet jie nėra vaikai. Vienas jau sėdi Stambule, kitas jau Barselonoje. Na ir kas? Jeigu esi kovotojas, tai ateini ir atžaidi. Juk nori būti čempionas. Keista, kad subyrėjome serijoje, bet mums to užteko.

– Kaip tai kontroliuoti, kad vienas jau yra Barselonoje, kitas – Stambule?
– Procesas jau vyksta. Mes norime turėti daugiausiai lietuvių, nes jie labiausiai nori laimėti, bet šiais metais matėme Beno pasirodymą, kuris eina ir žaidžia. Jis būtų buvęs geresnis, nes turėjo traumų.

- Kiek finalinėje serijoje trūko Pauliaus Jankūno sėkmingesnio žaidimo?
– Tai jums pasakys Paulius arba medikai. Jam reikės kurį laiką pabūti be sporto. Gerokai. Vėlgi, turime suprasti Pauliaus karjerą. Buvo eilę metų, kai jis baigdavo sezoną „Žalgiryje“ ir tuoj pat vykdavo į rinktinę. Tai yra be galo sunku. Bet mes vis tiek po Belgrado turėjome būti geresni. Visgi yra ką švęsti – sezonas istorinis. Buvome per vieną gerą kėlinį nuo Eurolygos finalo.

– Kiek svarbu išlaikyti žaidėjus?
– Aš žinau, kad netreniruoju komandos, kuri permuštų pinigais. Mes esame pasiruošę visokioms situacijoms, nereikia viską daryti kitą dieną. „Žalgiris“ yra kitoks, tai elitinis Europos klubas. Skaičiuojant prie elito, ne viskas susideda iš pinigų. Tai fanai, bazė, sirgaliai. Nesakau, kad visada eisime link ketverto, bet turime visas galimybes būti dešimtuke ar aštuonetuke.

– Per kiek laiko planuojate apsispręsti dėl ateities?
– 2-3 dienas pagalvosiu, nusiraminsiu ir priimsiu sprendimą. Šnekame su agentais, galbūt tik reikia atitrūkti nuo streso ir visiems priimti geriausią sprendimą ateičiai.

– Vienas iš gražių akcentų – po pergalės jums reikėjo labai daug vaikų sukelti. Kaip jums tas momentas?
– Visada švęsti reikia šeimoje. Esame artimi su krepšininkais, su jų žmonomis ir šeimomis. Tai yra viena didelė šeima.

Komentarai:
Kaip ten antanas?
Vakar juk prisiekinejo kad jam lengvus pinigus pastoviai atnesa raudono meslo kruva. Dabar gyvas sito forumo adaptas ar jau virve issimuilavo? Sitas varkiu meistras per visa sezona prasiko visas savo gyvenimo santaupas.

2018-06-18 14:59

antanas

To as. Valkata as jau snd 1000eur uzmeciau ir garantuoju kad rytas man kels bapkes,nes jie bus ziauriai supyke po netiketos zalgirio pergales vilniuje. Poryt,kai rytas prateses serija los 6rungtynes mestelsiu net 2000eur,taip toliau varkes prasuksiu,o penktadienis bus mano sloves diena nes rytui laimejus 6rungtynes as ant 7rungtyniu ant ryto mesiu 3000eur. Tai gan didele rizika bet manau prasuksiu sia sunkia varke.

2018-06-18 12:53

antanas

Snd nepagailejau 1000eur uz ryta nes kitaip sesiu i minusa ir lkl finale. Rytas snd bus pikti ir motyvuoti tad gan lengvai laimes,beto manau dar rytas gali ir serija laimet jeigu los taip kaip moka.
2018-06-19
+7
Atsakyti
Sveikinu Žalgirį su eiliniais čempionų žiedais. Sveikinu Lrytą su geru žaidimu. Tačiau labiausiai man rūpi kaip mūsų krepšinio valdininkai mato mūsų trenerius. Aš matau tris. Jasikevičių, Maksvytį toliau tobulėjančius ir Kurtinaitį, kuris įrodė dar turi parako... Kas mato Adomaitį tai jų reikalas. Jis man primena mokinį mokantį nusirašinėti... tik kas toliau, ar sugebės kažką savo sukurti?

Šaras turi teisę eiti bet kur... graikų Olimpiakosas gali pakviesti ar kiti... tačiau būtų įdomu pasižiūrėti, kaip jis surinktų, sukurtų dar vieną Žalgirį... ar nepagailės pinigėlių klubas, Matijošaitis?.. na ir mums reikėtų susimesti...
2018-06-19
-15
Atsakyti
to antanas
Tu dar nepasikorei, bomze, prasikes kruvas pinigu?
2018-06-18
-6
Atsakyti
antanas
Jo ateitis prie kontiko su makalo buteliu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-18
+9
Atsakyti
butu idomu ziuret i kitu metu komanda jei saras liktu nes net jei kazkas isvaziuos,didele tikimybe kad pas mus atvaziuotu neka prastesni :)

p.s. o apie serija teisybe,per kraujus paimtos pergales nes kaikas jau pradejo atostogas
2018-06-18
+5
Atsakyti
Praktiškai nėr jokių abejonių Jasikevičius lieka bent sezonui Kaune. Barsa nesiruošia skirtis su esamu treneriu Macabi galbūt net ar verta??

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-18
-11
Atsakyti
xxx
Jei,liks tai gerai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-18
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vilniaus Rytas
54%
27/50
Metimai iš žaidimo
45%
27/60
34
Atkovoti kamuoliai
29
26
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
7
21
Pražangos
28
1
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
29 PTS
9/13 FG
11/14 FT
Loukas  Mavrokefalidis
20 PTS
7/10 FG
5/5 FT
Brandon  Davies
8 REB
5 DREB
3 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
5 REB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 AS
Chris  Kramer
10 AS
3 TO
34 MIN
Brandon  Davies
42 EFF
69% 2P%
- 3P%
Loukas  Mavrokefalidis
22 EFF
75% 2P%
50% 3P%