Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Po nuviliančio sezono permainų vyriausiojo trenerio poste besiėmusios Toronto „Raptors“ vadovybės akys buvo nukrypusios ir į Šarūną Jasikevičių. Trenerį, kuris dar pats vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius negailėjo patarimų tuomet tik į vyrų krepšinį įžengusiam Jonui Valančiūnui, dabar tapusiam vienu iš „Raptors“ vedlių.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
11,7
Pataiko: 11,7
Taiklumas: 36,0%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Kyle Lowry

Lietuvoje atostogaujantis JV tinklalapiui „24sek.lt“ atskleidė, jog kanadiečių parodytas dėmesys Šarui nustebino ir jį patį bei į situaciją žvelgė pozityviai, nepaisant to, jog „Raptors“ pasirinko kitą specialistą.

„Būtų buvę žiauriai malonu turėti šalia lietuvį, į kurį žiūrint augau, su kuriuo turėjau garbės žaisti. Susiklostė kitaip, bet gal ateityje?“ – retoriškai klausė Valančiūnas.

Jasikevičius buvo finaliniame keturių specialistų sąraše, iš kurio Toronto ekipa pasitikėjimą išreiškė sistemoje nuo 2013-ųjų dirbančiam asistentui Nickui Nurse'ui. Pats JV teigė, jog toks ėjimas galėjo būti atliktas vien dėl Nurse'o patirties dirbant NBA komandoje, kurios Jasikevičius kol kas dar neturi.

„Tai būtų rizikingas, bet stiprus sprendimas, – pripažino JV. – Taip, Europos krepšinis yra kitoks nei NBA, kur lyga, atrodo, labiau skirta žaidėjams nei treneriams. Gal ir treneriai ten ramesni nei Šarūnas (šypsosi). Tačiau jo žinios, krepšinio supratimas ir situacijų skaitymas... – tai būtų sudėtingas, bet geras sprendimas.“

Nurse'o paskyrimą Valančiūnas įvertino palankiai, mat būtent šis specialistas asmeniškai dirbo su Lietuvos rinktinės centru bei būtent su jo palaiminimu uteniškio žaidimo arsenale buvo įvesti tolimi metimai ir prasiveržimai.

Komentarai:
djgaffer
JV kaip tik patobulėjo pastaraisiais metais ir daugiau individualiai dirba bei mažiau žvejoja.Tapo vienu kertinių komandos žaidėjų,kontraktas geras,tai ko jam skųstis ir eiti kitur?Šiltą vietą turi ir vargo nemato.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-20
-4
Atsakyti
Dr
O tai kur Jonui eiti su geru kontraktu? Jis gal ir baisiai nepatobulėjo (šįmet jau trapakus svaidė, to iš jo neatimsi), bet small ballerių lygoje tokiam centrui galimybės yra kiek ribotos, O dėl Sabonio tai jam, pripažinkime, tiko komanda. Jei vėl jį iškeis kur, visiškai gali būti ir taip, kad jį tiek pat išnaudos kiek išnaudodavo su Westbrooku.
2018-06-19
-9
Atsakyti
Oj pernelyg jau taip stipriai iškeltas. Kiek apypelijo jis toje NBA o tiksliau raptors. Duomenis fantastiniai bet va tas lietuviškas charakterio būdas ji žlugdo. Sėdi sėdi Toronte tyli jokių pretenzijų nekelia tai ale viskas ok. Va turkas Kanteris kadaise žaidė Jutoje jo netenkino vaidmuo komandoje pasiprašė būti iškeistas nėr problemų. O čia kaip tarnaitė nuolankiai vykdo kiekvieną komandą ką raptors sugalvoja. Jam reikia eiti dirbti individualiai 26m metai o realiai nieko dar neįrodė. Sekančiame sezone Sabonis bus dar labiau patobulėjes o Valančiūno statiška vėl mažės jei liks Toronte. Ooo buvo toks talentingas ir perspektyvus jaunuolis gal visgi reikėjo kad Cavs būtų pakvietus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-19
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Jonas  Valančiūnas
MIN: 22.66
PTS: 12.94 (62.18%)
REB: 8.78
AS: 1.07
ST: 0.38
BS: 0.97
TO: 1.53
GM: 87