Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Jonas Valančiūnas Druskininkų sporto centre pasitempęs stebėjo Lietuvos jaunimų rinktinės treniruotės pradžią. Jaunimo rinktinės treniruočių aprangomis pasidabinusius žaidėjus akimis rikiavęs Toronto „Raptors“ centras atpažino ne vieną žaidėją.

„Bent tris tikrai prisimenu“, – šyptelėjo uteniškis.

Jau nuo pirmadienio Kaune su nacionalinės ekipos treniruočių marškinėliais Valančiūnas lakstys ir pats – prasideda viso labo kelias dienas truksianti Lietuvos rinktinės treniruočių stovykla.

Jau du kartus iš eilės, lapkritį ir vasarį, Valančiūnui to padaryti nepavyko, mat FIBA languose nei NBA, nei Eurolygos žaidėjai rungtyniauti negali. 

Visgi dabar, kaip pats krepšininkas sako, tą nostalgišką jausmą jis galės prisiminti.

„Chebra žaidžia, o tu sėdi namie. Buvo nostalgija, bet žinojau, kad jei sveikata leis, tikrai galėsiu, dalyvausiu rinktinėje dabar. Ir tai įvyko“, – sakė Valančiūnas.

Grupės kovas lietuviai užbaigs dvikovomis su Lenkijos ir Vengrijos rinktinėmis. Apie tai, naujienų sūkurį iš už Atlanto ir savo vasarą JV pasidalijo mintimis su žurnalistais.

– Ar jau spėjote atsigauti po sezono?
– Jis buvo neblogas. Baigėsi, kaip baigėsi, ne tokios pabaigos norėjome. Bet sezonas nebuvo blogas, turėjome daugiausiai pergalių, buvome pirmoje vietoje. Bet pralaimi 0-4 ir tai nusibraukė. Galime dabar vienas į kitą badytis pirštais, bet patys kažko nepadarėme.

– Nejaugi LeBronas turi išeiti iš Rytų konferencijos, kad „Raptors“ pagaliau pakiltų?
– Jis labai geras žaidėjas ir šiais metais atkrintamosiose žaidė aukščiausiu lygiu, kokį esu matęs. Jis geras žaidėjas, bet gali kažkas įvykti ir komandos gali laimėti prieš jį.

Šį sezoną metami tritaškiai

43%
12,3
Pataiko: 12,3
Taiklumas: 43,0%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Eimantas Bendžius

– Ar jums nėra neramu dėl tokių įvykių Toronte, kalbant apie paties ateitį?
– Kaip jau seniai sakau, tu to niekada nežinai, galbūt dabar mane keičia. Tai didžiulis verslas. Dabar reikia ruoštis kitam sezonui, pailsėti, išsigydyti smulkias traumas. Turėjome nemažai pasikeitimų trenerių štabe. Bus kitas žaidimas.

– Kaip sutikote žinią apie naują trenerį?
– Su Nicku Nurse’u mano santykis yra geras. Aš su juo visada dirbau individualiai. Smagu matyti, kad jis perėmė vairą. Dabar galbūt dar labiau laukiu sezonu. Esu patenkintas, su gera nuotaika laukiu sezonu, nes žinau, koks yra braižas. Rasime bendrą kalbą.

– Ar jums maloniau, žinant, kad naujasis „Raptors“ treneris yra iš jūsų klubo sistemos?
– Taip, buvo nemažai kandidatų. Esu patenkintas dėl dabartinio trenerio. Į kitą sezoną einu su gera nuotaika, nes Nicką labai gerai žinau, pažįstu jo braižą, ką kaip žaidžia ir kaip jis nori matyti komandą. Manau, rasime benrą kalbą.

– Ką galite pasakyti apie komandą palikusį Dwane’ą Casey?
– Aš laimingas, kad sutikau šį žmogų. Jis man daug davė. Turėjau pagrindus, tai buvo pirmasis mano treneris. Ir šiemet daug iš jo gavau. Daug ko pasiekėme. O galiausiai tai yra krepšinis – treneriai ir žaidėjai keičiasi. Nesmagu būti atleistam, bet tai yra gyvenime. Sėkmės jam Detroite nelinkėjau, bet buvome susitikę ir jam padėkojau.

– Kokia yra jūsų nuomonė dėl tokios FIBA tvarkos, kai sezono metu rinktinės garbę gina vieni, o vėliau – jau kiti žaidėjai?
– Manau, tai yra neteisinga kitų atžvilgiu, kai kauniesi, bet vyksta kiti žaidėjai į čempionatą. Gaila, bet tai ne mūsų galioje kažką keisti. Galime garsiai pasisakyti, bet gal bus permainų. Dabar turime, ką turime. Daug galime kalbėti, bet reikia daryti.

– Galbūt jau turite planų ir dėl rugsėjo mėnesio lango?
– Dabar planas pirmadienį pasiruošti prie rinktinės ir per gana trumpą laiką pasiruošti varžovams. O kas bus po to, galvosime vėliau.

Komentarai:
berunkelis
Geras žaidėjas, viskas ok, tegul tobulėja toliau, bet jau toks dundukas atsakinėjant į klausimus, baisu. Pameta klausimo mintį, atsakinėja bendrom frazėm, kurios yra vėjai. betrūksta tik kad užveltų ką nors apie plokščią žemę ar pan.
2018-06-20
-5
Atsakyti
Mister_81
Subrendo, Jonukas, subrendo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-20
-13
Atsakyti
djgaffer
Prie Nurse'o gal dar labiau JV atsiskleis.Ir pagaliau laiko daugiau gaus bei žais lemiamais momentais,vistiek puikiai abu sutaria.O dėl langų jau nieko nepakeisi.Yra kaip yra,senai su tuo susitaikyta bei prisitaikyta.Taip jau FIBA sugalvojo,taip tenka ir žaisti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-20
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.