Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Tik pasibaigus 2017-2018 m. sezonui, Kauno „Žalgiris“ oficialiai patvirtino jau kurį laiką žiniasklaidoje slandžiusią žinią apie Thomaso Walkupo įsigijimą.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
81,3
Pelno taškų: 81,3
Taiklumas: 50,8%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 64
Daugiausia pelno: Kevin Pangos

25-erių metų įžaidėjas Lietuvos čempionų taikiniu tapo pačiame sezono įkarštyje, kai Šarūnas Jasikevičius vadovavo savo komandai lemiamų kovų metu, bet tuo pačiu ir žvalgėsi į potencialius kandidatus pakeisti išvykstančius Keviną Pangosą ir Vasilije Micičių.

„Šarūnas turi įžvalgą, kaip ir kur šis žaidėjas rungtyniaus, – portalas „24sek.lt“ cituoja „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas. – Mato jo galimas rungtyniauti pozicijas. Nenorime pakviesti žaidėją vien tik dėl jo talento. Tikriname ir asmenybę. Stipriosios Thomaso savybės – aukštas, labai atletiškas, komandiškas. Daug turi gerų savybių.

Prieš pirkdami žaidėją, apklausiame ir buvusios jo komandos draugus, trenerius. Juk „Žalgiris“ yra šeima. Nenorime jos sugadinti. Nenorime į šeimą priimti kokio konfliktiško žaidėjo, kad jis imtų ir pradėtų ardyti komandą. Ar jis vienija komandą, ar ne, ar tylesnis, ar ramesnis – tai neturi didelio skirtumo. Pirmiausia „Žalgirio“ komandos narys turi būti ne tik geras krepšininkas, bet ir geras žmogus.“

Daugiau „Žalgirio“ naujokų gali paaiškėti jau labai greitai arba viskas gali užsitęsti, tvirtina Javtokas. Šaras kartu su Kauno ekipos vadovais yra užmetęs tinklus ant tam tikrų krepšininkų, tačiau juos dar gali nugvelbti už „Žalgirį“ galingesni klubai. 

Taip pat kol kas lieka neaišku, kiek krepšininkų liks „Žalgiryje“ po pasakiško sezono, kadangi tai labai priklausys nuo paties Jasikevičiaus sprendimo. Kol jis dar nėra žinomas, pustrečių metų Kauno klube dirbęs jaunasis specialistas stengiasi Lietuvos grando labui.

„Kaip bebūtų, jo mąstymas, įžvalgos, nepakenks nė vienam treneriui, kuris ateis po jo. Paliekam ir kitam treneriui šansą kompletavimo procese, bet Šarūnas nerenka komandos tik sau. Jis renka komandą „Žalgiriui”. Tikrai nepadarys minuso, jei išeis, o žaidėjai jau bus nupirkti“, – situaciją komentavo Javtokas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.