Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis

Vilniaus „Ryto“ treneriu paskirtas Dainius Adomaitis kartu su vadovybe pradėjo dėlioti komandos gaires kitam sezonui. Specialistas tinklalapiui „24sek.lt“ teigė, jog ekipos formavimas įsibėgės, kai paaiškės išpirkos galimybes savo sutartyse turinčių žaidėjų likimas, bet tuo pačiu bus stebimi potencialūs kandidatai sustiprinti ekipą. 

Šį sezoną metamos baudos

78%
14,1
Pataiko: 14,1
Taiklumas: 78,5%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 36
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Loukas Mavrokefalidis

Pagrindiniai jų – Lietuvos rinktinės nariai, kuriems vadovauja pats Adomaitis. Pasak jo, nacionalinės komandos žaidėjų prisiviliojimas palengvintų ir paties 44-erių stratego darbą sostinėje.

„Būtų galima kažką pritaikyti ir klube, ir rinktinėje, – kalbėjo Adomaitis. – Bet legionierių skaičius priklausys nuo to, kaip pavyks prisivilioti Lietuvos krepšininkus. Lietuvos žaidėjai mums yra prioritetas, jau turime kandidatų sąrašus ir juos pildome, bet reikės žiūrėti, kokia bus situacija.

Mums sunku dalyvauti pirmajame žaidėjų turguje. Nesame didžiausio biudžeto komanda. Bet yra dalykų, kuriuos galime pasiūlyti. Tai yra ilgalaikė vizija, klubo norai ir siekiai, žaidimas Europos taurėje. Yra daug įdomių dalykų.“

Kaip visa tai įteikti žaidėjams, anot Adomaičio, puikiai žino „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza. Susižavėjimo pastarojo darbu neslėpęs Lietuvos rinktinės treneris džiaugiasi, jog prie sudėties dėlionės teks dirbti su tokiu žmogumi.

„Kleiza tikrai yra žinomas žmogus krepšinio pasaulyje. Jam paprasta bendrauti tiek su agentais, tiek su vadovais, tiek su pačiais žaidėjais. Jis daro gerą darbą. Mūsų galutinis tikslas turi būti bendras, išdirbtas, surinkus visą informaciją apie norimus žaidėjus. Svarbus kiekvieno indėlis, bet svarbiausia, koks tai žmogus, koks jis žaidėjas, ką gali padaryti, ar gali padaryti, ko iš jo norėsi“, – pasakojo Adomaitis.

Jis kol kas negalėjo pasakyti, ar permainos palies ir trenerių štabą bei ar bus siekiama pratęsti sutartis su legionieriais Chrisu Krameriu, Louku Mavrokefalidžiu, Jimmy Baronu ir Travisu Petersonu.

Komentarai:
dugno pramusimas
pasmerktas klubelis be strategijos kai rodos jau ima kapanotis is dugno vel ima ji ir pramusa eilini karta...:DDDD
2018-06-25
-4
Atsakyti
mmm
Kaip suprantu jie dar netgi neturi realių kandidatų kitam sezonui, na apart kasmetinio kandidato geceviciaus :), jie net nzn kiek kainuos nutraukinėjami kontraktai su dabartiniais žaidėjais. Reiškias nzn kokių pozicijų žaidėjų reikia, neaišku į kokius žaidėjus fokusuotis (turbut fokusuojasi į visus :D ) galiausiai koks biudžetas liks po nutrauktų sutarčių... nu ir pravalas, o dar šitiems žaidimams naudojami vilniecių mokesčiai, gal pradžiai bent jau reiktų sertifikuoti klubo veiklą kokiu nors iso9001 jei jau naudoji mokesčių mokėtojų pinigus ar savivaldybe afigeni specai klubo valdyme ir viską sukontroliuoja :) ? Kitas sezonas vėl bus pravalas.... :)
2018-06-25
-4
Atsakyti
Bendzius, cepukaitis, gecevicius, skucas, babrauskas, jomantas, buterlevicius, sisknius visas elitas nores lkl eit i tokia prasmirduse komanda ir zaisti kibiro taurei
2018-06-25
Atsakyti
Klp
Kokie gražūs žodžiai apie lietvagy o gal prisimintu ką kalbėjo po Barano perviliojima į tą niekšų šūtvę?
2018-06-25
-1
Atsakyti
djgaffer
Įdomu,kas gali būti tie rinktinės nariai.Gal tik kokį Juškevičių gali prigriebti,bet abejoju ar jis lips į balą antrą kartą.Plius turkijoje geras bapkes gauna.Iš legiono graiką pasilikt,dar Petersoną.Ir ieškot kitų žaidėjų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-25
-1
Atsakyti
Asas
Skamba labai gresmingai pasakius kad nori lt rinktines nariu , bet su visa pagarba jei viskas butu kitaip tie zmnes lt rinktinei juj ir nezaistu ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-25
+3
Atsakyti
Anonimas
Dabar tinktines reikalai, o ne sis projektelis turi but aktualus...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.