Lukas Lekavičius Nuotr.: FIBA.com
Domantas Sabonis Nuotr.: FIBA.com
Domantas Sabonis Nuotr.: FIBA.com
Luko Lekavičiaus gynyba Nuotr.: FIBA.com
Lukas Lekavičius Nuotr.: FIBA.com
Domantas Sabonis Nuotr.: FIBA.com
Domantas Sabonis Nuotr.: FIBA.com
Luko Lekavičiaus gynyba Nuotr.: FIBA.com

Keturias dienas Gdanske praleidusi Lietuvos rinktinė šeštadienio vakarą pasiekė Vengrijos sostinę Budapeštą, kuriame sekmadienį žais paskutines pirmojo pasaulio čempionato atrankos etapo rungtynes.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
19
Atkovoti kamuoliai
8
Rezultatyvūs perdavimai
3

Kartu su rinktine atvyko ir Arvydo Sabonio žmona Ingrida bei atžalos Tautvydas, Aušrinė ir Žygimantas, taip pat Jono Valančiūno žmona Eglė.

Lietuva su penkiomis pergalėmis jau yra užsitikrinusi pirmąją vietą, tačiau šis mačas mūsiškiams lieka svarbus, kadangi visi iškovoti taškai persikels į kitą etapą. Tuomet C grupės trys stipriausios komandos kovos su geriausiomis D grupės ekipomis.

„Viskas pagal planą. Turėjome tokį patį pasiruošimą, kaip ir pirmosioms rungtynėms. Rutina buvo ta pati, skrydis geras, viskam pasiruošėme. Turime būti pasiruošę prieš vengrus žaisti su žymiai didesniu fiziniu kontaktu. Jie gynyboje turi kažkokių panašumų su lenkais, bet tai yra labiau fiziškai žaidžianti komanda ir daug naudojanti derinį du prieš du. Jų lyderis yra Davidas Vojvoda ir jam turėsime skirti didžiausią dėmesį“, – prieš rungtynes kalbėjo treneris Dainius Adomaitis.

Vengrijos rinktinė nuo pastarojo susitikimo su Lietuva nė kiek nepasikeitė. Visas dvyliktukas, žaidęs su Dainiaus Adomaičio auklėtiniais, galės išbėgti ant parketo ir rytojaus dvikovoje.

Tuo metu Lietuvos komandos gretose iš pirmųjų langų sudėties liko penki krepšininkai: Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Marius Grigonis, Eimantas Bendžius ir Rokas Giedraitis.

– Ar vėl galima tikėtis žaidimo per priekinę liniją? – žurnalistai viešbutyje paklausė Adomaičio.
– Manau, kad taip. Aukštaūgių pozicijose visada turėsime persvarą (šypsosi). Galbūt dabar dar daugiau pranašumų turėsime trečioje pozicijoje. Bandysime ja pasinaudoti, bet svarbiausia yra gynyba.

– Vengrija turėjo sunkias rungtynes su Kosovu. Ką galima iš jų pasiimti?
– Tose rungtynėse viskas labiau buvo apie Kosovą – jie žaidė siaura rotacija ir dėl to laikėsi tol, kol pavargo. Kai tai įvyko, vengrai juos iškart perlaužė ir laimėjo.

– Kuo ypatinga Vengrijos gynyba?
– Tai yra vienas jų žaidimo aspektų, kuris yra labai svarbus. Jie labai gerai kontroliuoja rungtynių rimtą. Tai ne ta komanda, kaip tarkime lenkai, kurie labai bėgą į greitą puolimą ir jau 6-8 atakos sekundę nori pelnyti taškus. Jie yra žymiai drausmingesnė ekipa, tad jeigu turi persvarą, tai baudžia greitais taškais, tačiau taip pat žaidžia labai disciplinuotai.

Aišku, tai yra komanda, kuri kartu žaidžia skirtinguose klubuose, juos treniruoja tas pats strategas, jie turi savo braižą ir tikrai gerai žaidžia.

– Komanda įpratusi žaisti didelėse arenose, o dabar rungtyniaus mažoje 2 tūkst. sirgalių arenoje. Ar tai turės įtakos?
– Ne, turime prisitaikyti ir viskas. Turėjome dvi treniruotes labai mažoje salėje šalia „Ergo“ arenos. 

– Vengrai išlaikė tą pačią sudėtį, o ar į savo žaidimą įvedė naujovių?
– Ne, jie turi savo braižą ir juo naudojasi. Jie tik paruošia siurprizų, žaidžia specialias situacijas, kažkiek pakoreguoja žaidimą.

C grupė

Pos
Komanda
GM
W
L
HW
HL
Diff
1 Lietuvos rinktinė 5 5 0 3 0 27.4
2 Vengrijos rinktinė 5 3 2 2 0 3.2
3 Lenkijos rinktinė 5 2 3 2 1 -1.4
4 Kosovo rinktinė 5 0 5 0 2 -29.2
Komentarai:
dadu
juokia kelia adomaitis...kalba apie lenkus vengrus lyg cia be trenerio butu be sansu laimeti pries tokius varzovus...pastatytu maximos kasininka manau butu labiau laimeja pries lenkus...nes tik idiotas gali leisti tokius grybus kaip kalnietis.maciulis i starta ir poto stebetis kodel pradzioj komanda strigo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-30
+5
Atsakyti
djgaffer
Nu jei vengrai vėl fuksų neprimėtys,kaip pirmose rungtynėse,tai daug lengvesnės rungtynės turėtų būti.Vėl daug reikės per priekį žaisti,kur mūsų pranašumas ryškus.Nebus Hangos,bet ir be jo vengrai gerai žaidžia.Tas pats branduolys likęs,tai geriau susižaidę.Bet,meistriškumas mūsų pusėje ir pergalė turi būti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-30
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vengrijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
33%
20/60
Metimai iš žaidimo
52%
24/46
21
Atkovoti kamuoliai
46
11
Rezultatyvūs perdavimai
24
6
Perimti kamuoliai
2
36%
16/45
Dvitaškiai
66%
23/35
46%
6/13
Baudų metimai
75%
24/32

Rungtynių žaidėjai

Akos  Keller
12 PTS
5/9 FG
0/0 FT
Jonas  Valančiūnas
15 PTS
6/8 FG
3/6 FT
Rosco  Allen
7 REB
5 DREB
2 OREB
Artūras  Gudaitis
13 REB
11 DREB
2 OREB
Andras  Rujak
4 AS
0 TO
20 MIN
Mantas  Kalnietis
5 AS
1 TO
15 MIN
Akos  Keller
12 EFF
43% 2P%
100% 3P%
Domantas  Sabonis
19 EFF
63% 2P%
- 3P%