Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Kawhi Leonardo ir San Antonijaus „Spurs“ drama tęsiasi jau nuo praėjusio sezono vidurio, o pasak kelių šaltinių pats krepšininkas apsisprendė palikti dabartinę komandą. Kaip bebūtų, Leonardas vis dar priklauso Teksaso klubui, o apie realius mainų pasiūlymus girdėti nebuvo.

„Bleacher Report“ apžvalgininkas Ricas Bucheris siūlo apžvelgti, kokie faktoriai lemia tokią stagnaciją.

Leonardą pakalbinti norėtų daugelis ekipų, tačiau tarsi po devyniais užraktais slepiamas krepšininkas yra praktiškai nepasiekiamas ir tai yra viena didžiausių problemų.

„Komandos daro viską, jog sužinotų, kur jis treniruojasi ar ką jis veikia. Mes nežinome labai daug“, – teigė neįvardintas klubo direktorius iš Rytų konferencijos klubo.

Klausimų sąrašas tęsiasi. Praėjusį sezoną puolėjas sužaidė vos 9 rungtynes, taigi pagrindinis klausimas yra ar jis yra sveikas ir pasirengęs žaisti? Leonardas taip pat deklaravo norą prisijungti prie Los Andželo „Lakers“. Taigi kitoms komandoms tenka svarstyti, ar verta organizuoti mainus su „Spurs“, žinant, jog Leonardas galimai paliks klubą, kuomet po kito sezono baigsis jo kontraktas. Galų gale, kokią įtaką krepšininko apsisprendimui daro jo dėdė ir verslo vadybininkas Dennisas Robertsonas?

Nuotr. AP – Scanpix

Prieš prasidedant NBA Vasaros lygai Las Vegase, beveik tuzinas klubų direktorių teigė, jog jie sutiktų gauti Leonardą mainų būdu, nepaisant to, jog nebūtų jokių garantijų dėl tolimesnio jo išlaikymo. Taip mąstyti komandų vadovus verčia neseniai įvykusi Paulo George‘o situacija.

Iš ankstesnių laikų prisimenama Chriso Webberio istorija, kuomet jis buvo išmainytas į Sakramento „Kings“, o po sezono sudarė naują 7 metų trukmės ir 122,7 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

„Nepasakyčiau, jog esame labai išsigandę tartis dėl mainų, nes nėra jokių vilčių, jog Kawhi nepasirašys naujos sutarties. George‘as tai padarė. Chrisas Webberis tai taip pat padarė“, – teigė vienas iš klubo vadovų.

Dar vienas kabliukas yra Leonardo agentas Mitchas Frankelas. Frankelas be Leonardo nereprezentuoja jokių kitų krepšininkų ir neturi glaudaus ryšio su ekipų vadovais. O pasitikėjimas šiuo atveju itin svarbus, mat jis klubams leistų žinoti ar Leonardas sutiktų pratęsti sutartį pasibaigus sezonui.

Taip pat derėtų nepamiršti, jog puolėją išlaikyti bandys ir patys „Spurs“, kurie gali pasiūlyti didžiausią kontraktą. Jis siektų 219 mln. JAV dolerių per penkerius metus. Tokia situacija atbaido klubus, mat jei į sandorį būtų įtraukti tam tikri žaidėjai, bet Leonardas apsispręstų likti San Antonijuje, tuomet santykiai su galimai mainomais krepšininkais tikrai suprastėtų.

Keli neįvardinti komandų vadovai atkreipė dėmesį ir į susiklosčiusią Tony Parkerio situaciją. Po 17 metų San Antonijuje, prancūzas kitąmet rungtyniaus Šarlotės „Hornets“ ekipoje. Pasak ankstesnių pranešimų, Parkeris buvo vienas aršiausių Leonardo kritikų dėl jo demonstruojamo elgesio.

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

„Spurs“ bando sukurti įspūdį, jog jiems nereikia mainyti Leonardo, – teigė vienas komandos vadovas iš Vakarų konferencijos klubo. – „Spurs“ mėgsta derėtis tik tada, kai jie turi ženklų pranašumą. Dabar jie bando jį susikurti.“

„Susidaro įspūdis, jog visi krepšininkai talpina vaizdo įrašus, kaip jie treniruojasi. Jeigu Kawhi padarytų tą patį, jis iš karto surinktų 35 tūkst. peržiūrų, o pusė iš jų priklausytų NBA komandų vadovams.

Kaip gali dėl kažko susitarti ar net pradėti derybas, kai nežinai ar jis gali žaisti? Jis turi būti pamatytas. Jeigu jis sužais prieš sezoninėse rungtynėse ir ten pasirodys gerai, tuomet be jokios abejonės jis pritrauks dėmesio“, – samprotavo neįvardintas ekipos vadovas.

Leonardas paskutinį kartą ant parketo išbėgęs buvo sausio 13-ąją, kuomet ant parketo praleido 28 minutes ir per jas pelnė 19 taškų. Iš viso puolėjas sužaidė 9 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 16,2 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio ir atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
mirka3
arba leonardas tikrai tragiskos formos, todel spurs ji nori ismainyt ir slepia, arba spurs kaip organizacija slyksti ir susikalus su zaideju (visi tie stumimai) tiek, kad sis nieko nekomentuoja, bet tuo paciu nenori kad spurs gautu is jo naudos iki iseis (nes jaucia pykti, bet nenori koliotis viesai nes tai beprasmiska). bent is situ trupiniu, labai panasus butent antrasis scenarijus - spurs visaip per savo zurnalistus juodino zaideja ilga laika, kai sis buvo traumuotas. veliau panasu isijungi principas eikit jus nx., kad spurs nepatiko. bet kai suprato kad leonardas nejuokauja siusdamas nx., susisgribo kad reik kazka daryt, nes pinigai velniop eina ir tai kvaila, bet leonardui ne motais tie spurs pelnai. Panasu kad ir ateinanti sezona tesis, kol galiausiai taps laisvu.
2018-07-11
-1
Atsakyti
Dd
Speju todel jog niekas nenori mainais jo imti kai jo kontraktas bera 1 metam ir po to jis laisvuoju agentu tampa. Ir atiduoti kelis zaidejus arba draft pickus ateities uz zaideja vieniem metam tai nematau tikslo, ypac kai neaisku kaip jia beatrodys po sio sezono

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-10
+1
Atsakyti
Finalas
Nu suzaide jis viena gera sezona pries pora metu, bet veliu gi nieko neparode, ko visi del jo os proto eina...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-10
-1
Atsakyti
...
nes jis yra myznius ir nieks nenori uz ji daug atiduot kadangi po sezono vis tiek pabegs kitur.
2018-07-10
-3
Atsakyti
djgaffer
Viską savo rankose laiko Spurs.Jie maksimumą siūlo,o dėl tos nežinomybės kiti klubai bijo rizikuoti.Kitas dalykas,gal išvykus Parkeriui pasikeitė ir pačio Kawhi nuomonė.Išvyko jį peikęs žmogus,tai ko nepasilikti ir tapti klubo veidu.Jau greit sužinosim,kaip bus,o kol kas tik spėlionės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-10
+1
Atsakyti
Rafaelis
Nes jis is tikruju ne Leonardas, o Donatelas.. Hahahahahahahaha .
2018-07-10
-3
Atsakyti
Ernestas
Spurs organizacija takstiska ir protynga , jei pats leonardas nori buti ismainytas jie tikrai neismainys i bet ka , o jei jis pats kitais metais neisbegtu i aikstele savo noru pats sugadintu savo karjera

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-10
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.