Nuotr.: Fotodiena/J. Elinskas
Nuotr. Fotodiena/J. Elinskas

Utenos „Juventus“ klubas pasiekė dar vieną tarpsezonio laimėjimą – išsaugotas komandos kapitonas Arvydas Šikšnius, kuris Utenoje lieka dar mažiausiai sezonui.

30 metų 196 cm ūgio krepšininkas Utenos klube rungtyniavo ir 2014-2015 metų sezone, kuris „Juventus klubui – ryškiausias istorijoje. Tame sezone puolėjas buvo vienas ryškiausių komandoje ir padėjo uteniškiams pirmą kartą klubo istorijoje iškovoti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalius.

Trečiąjį sezoną „Juventus“ gretose rungtyniausiantis Šikšnius praėjusiame sezone buvo vienas iš komandos lyderių. „Betsafe-LKL“ čempionate puolėjas vidutiniškai pelnydavo po 11,7 taško, atkovodavo 2,8 kamuolio, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 11,2 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje „Juventus“ kapitonas turėjo šiek tiek kuklesnę statistiką. Įmesdavo po 10,3 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,8 naudingumo balo.

Praėjusiame sezone Šikšniui pavyko pakartoti savo karjeros rezultatyvumo rekordą, rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ aukštaūgis surinko 25 taškus.

„Arvydas yra mūsų komandos kapitonas ir svarbiausių pergalių klubo istorijoje liudininkas, todėl, be jokios abejonės, pratęsti sutartį su šiuo krepšininku buvo vienas svarbiausių mūsų tarpsezonio tikslų. 

Esame labai laimingi, kad Arvydas ir toliau vilkės baltai raudonus „Juventus“ klubo marškinėlius. Tai yra dar viena mūsų pergalė tarpsezonio rinkoje, dėl kurios tiek klubo nariai, tiek ir komandos sirgaliai, turėtų būti labai laimingi“, – įvertino „Juventus“ kapitono išsaugojimo svarbą klubo direktorius Eimantas Skersis.

„Kol kas šios vasaros planai vyksta tiksliai pagal mūsų planą ir tikimės, kad labai netolimoje ateityje galėsime paskelbti apie dar keletą pasirašytų sutarčių“, – komentavo tarpsezonio situaciją direktorius.

Be Šikšniaus, sutartis su „Juventus“ klubu artėjančiam sezonui taip pat turi Kenny Gainesas, Dovis Bičkauskis, Aleksandras Zacharovas, Ugnius Nikitinas ir Karolis Guščikas.

Į pirmąją fizinio parengimo stovyklą, kuriai vadovaus naujasis klubo fizinio parengimo treneris Mindaugas Saulevičius, „Juventus“ krepšininkai rinksis rugpjūčio 15 dieną.

Utenos „Juventus“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 23 191
PG Ugnius Nikitinas 18 188
SG/SF Kenny Gainesas (naujiena) 24 191
SF Aleksandras Zacharovas (naujiena) 25 202
SF/PF Arvydas Šikšnius (naujiena) 30 196
PF Karolis Guščikas (naujiena) 26 206
Treneris Žydrūnas Urbonas (naujiena
Sutartys
baigėsi:
Simas Buterlevičius (negrįš), Anthony Irelandas (negrįš), Dino Pita (negrįš), Arvydas Šikšnius, Laurynas Samėnas, Karolis Guščikas, Maksimas Kornijenka, Mindaugas Kupšas
Domina: Gytis Radzevičius
Komentarai:
a
gaines ne SG/SF, ugio truksta
2018-07-22
+1
Atsakyti
Kenny Gainesas back ! super naujienos , vienas megstamiausiu LKL zaideju bus
2018-07-22
+7
Atsakyti
su tokiu amzinai perspektyviu tarzanu, tai auksciau bambos neiissoks, vel bus aiskus sezonas
2018-07-22
-4
Atsakyti
to LKL
Gerai kad tokie kaip tu nekomplektuoja komandu :) Juk pasilieka geriausius zaidejus is praejusio sezono, o atsisako prastesniu. Pasilieka kovotojus o ne tinginius. Ir susizaisti maziau laiko reiks. Pernai dar ir traumos kamavo, o tie, kuriuos pasilieka, beveik nebuvo traumuoti. Kai Petrauskas nebevadovavo ir traumos nekankino - komanda zaide labai gerai (buvo pasieke 5 vieta lentelej). O tai, kad uzime tik 7 vieta, galbut ir leidzia issaugoti zaidejus, nes kainos taip nesukilo, kitaip nei jei butu uzeme 3-5 vietas.
2018-07-22
-3
Atsakyti
LKL
Kokia prasme islaikyti ta pacia sudeti su kuria buvo uzimta tik 7 vieta. Turetu buti atvirksciai, parodytos visiems durys.
2018-07-22
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.