Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

Kontraktą su Denverio „Nuggets“ sudaręs Isaiah Thomasas siekia iš naujo įrodyti savo vertę. 175 cm ūgio įžaidėjas per ilgai užsibuvo aikštelėje atstovaudamas Bostono „Celtics“ bei per anksti grįžo ant parketo vilkėdamas Klivlando „Cavaliers“ marškinėlius – tai stipriai numušė gynėjo rinkos vertę.

„Tu gali visada galvoti apie tai, kas būtų, jeigu būtų. Aš buvau apgautas daugybę kartų, žinoma, kad apie tai galvoju. Aš juk žmogus“, – ESPN žurnalistui Adrianui Wojnarowskiui sakė Thomasas.

29-erių atletas tikėjo, jog šią vasarą sudarys maksimalios vertės sutartį su „Celtics“, vietoj to jis gavo 2 mln. JAV dolerių veterano minimumo pasiūlymą iš „Nuggets“.

„Žmonės prisibijo manęs dėl mano klubo traumos, – teigė Thomasas. – Aš privalau būti realistiškas. Turiu suvokti, jog šią vasarą kalba nesisuka apie pinigus. Man reikia įrodyti visiems, kad aš galiu žaisti, kad galiu tą daryti aukščiausiame lygyje. Ir aš tą įrodysiu.“

Prieš 18 mėnesių Thomasas tapo „Celtics“ herojumi. Pelnęs 53 taškus gynėjas pasiekė klubo rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose varžybose, negana to, įžaidėjas tą padarė per neseniai tragiškai mirusios sesers gimtadienį.

Nuotr. AFP – Scanpix

Thomasas tą sezoną dominavo ketvirtuose kėliniuose, kaip niekas kitas lygoje, o NBA užkulisiuose buvo kalbama, kad gynėjas sulauks bent 150 mln. JAV dolerių kontrakto. Vis dėlto nežinojęs kada sustoti, krepšininkas patyrė traumą, o vėliau buvo išsiųstas į „Cavaliers“ mainais už Kyrie Irvingą.

„Jei aš nebūčiau žaidęs tų metų atkrintamosiose, man viskas būtų buvę gerai, – dėstė Thomasas. – Dabar man būtų mokamas didelis atlyginimas, bet aš privalėjau būti savimi. Tuomet man niekas negalėjo pasakyti, kad aš turėčiau nežaisti ir sėdėti ant suolo. Nemanau, kad Bostonas galvoja kitaip.

Tai buvo sudėtingas laikotarpis. Aš mylėjau savo sesę, kuri man buvo vienas artimiausių žmonių, o krepšinis buvo vienintelis išsigelbėjimas iš šios sudėtingos situacijos. Aš žaidžiau iki kol nebegalėjau to daryti. Tai nebuvo geras sprendimas verslo prasme – žiūrint į ilgesnio laikotarpio perspektyvą, bet aš tuomet žiūrėjau į situaciją „čia ir dabar“. Toks aš buvau.

Manau, kad „Celtics“ mane vis tiek būtų iškeitusi. Tačiau būčiau atsidūręs situacijoje, kurioje galėčiau įrodyti savo vertę, o to padaryti pernai jau negalėjau.“

Kai kas šią Thomaso vasarą vadina katastrofa, pats krepšininkas tai įvardina, kaip nusivylimą. Jis šį tarpsezonį turėjo tik vieną tikrą pasiūlymą – Denverio „Nuggets“, o tai krepšininkas vadina nepagarba jam.

Thomasas praėjusį sezoną praleido septynis mėnesius, o į aikštelę sugrįžo sausio pradžioje. „Tai buvo per anksti, – prisiminęs sakė krepšininkas. – Turėjau palaukti bent iki „Visų žvaigždžių“ savaitgalio.“

Tuomet Thomasas buvo vėl išmainytas, šįkart – į „Lakers“. Krepšininko sezonas baigėsi vasario pabaigoje, kuomet jo įsisenėjusi trauma reikalavo operacijos. Atletas dabar baiginėja reabilitaciją ir bus pasiruošęs rungtyniauti rugsėjo pabaigoje.

Nuotr. AFP – Scanpix

Nuo 29 taškų vidurkio Bostone iki antrojo įžaidėjo rolės „Nuggets“ komandoje – klubo trauma Thomasui pakeitė viską.

Krepšininkui šią vasarą baigėsi 2014-aisiais sudarytas ketverių metų 27,5 mln. JAV dolerių kontraktas. Per šį laikotarpį Thomasas dukart žaidė „Visų žvaigždžių“ mače, kartą pateko į antrąją sezono komandą. Galiausiai, buvo nustumtas į pavėsį.

„Aš suprantu tai, bet to nepriimu, – sakė Thomasas. – Daugybė krepšininkų patiria traumas, bet sulaukia progų atsistatyti. Jie sulaukia didelių atlyginimų, net jei yra traumuoti. Tokių atvejų yra daugybė. Mano situacijoje tai buvo tiesiog netinkamas laikas. Jūs niekada nematėte NBA lygoje tokio mažo vyruko, kaip aš, kuris uždirbtų daugybę pinigų. To niekada nebuvo.

Žmonės žino, kad nusipelniau maksimalaus kontrakto, o vienintelė priežastis, kodėl to negavau – mano trauma. Aš priimu šią realybę. Man šią vasarą svarbiausia buvo sulaukti geriausios progos parodyti save ir kad esu sveikas.“

Šios progos Thomasas sulaukė Artūro Karnišovo diriguojamame „Nuggets“ klube. Ar dar prieš sezoną NBA siautėjęs mažylis sugebės lygai priminti apie save?

Komentarai:
Bomba už Atlanto: Renaldas Seibutis keliasi į Los Angelo Clippers https://www.youtube.com/watch?v=Tz8qALiX...
2018-07-24
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.