Nuotr.: V.Skroblas
Nuotr. V.Skroblas

Suformavę gynėjų liniją, „Šiauliai” stiprina aukštaūgių gretas ir į komandą pakvietė Nacionalinėje krepšinio lygoje dominavusį Marijampolės „Sūduvos-Mantingos” vidurio puolėją Antaną Udrą. Sutartis su juo pasirašyta pagal formulę „1+1+1”. 

Antanas Udras

Antanas  Udras
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: C
Amžius: 26
Ūgis: 203 cm
Svoris: 101 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

203 cm ūgio krepšininkas praėjusiame sezone ne sykį buvo pripažintas naudingiausiu savaitės krepšininku, o jam pasibaigus – išrinktas į simbolinį viso NKL čempionato penketą, į kurį pateko ir dar vienas „Šiaulių” naujokas Rokas Stankevičius.

Marijampolės ekipai antrame pagal pajėgumą Lietuvos čempionate 26 m. Udras vidutiniškai pelnydavo po 16,7 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,1 varžovo metimo, rinkdamas po 21,5 naudingumo balo. Pagal pastarąjį statistikos rodiklį jis lygoje buvo nepralenkiamas.

„Antano žaidimą sekėme jau kurį laiką, todėl pakvietėme į mūsų organizuotą mini stovyklą, kurioje jis paliko gerą įspūdį. Tai – tvirtai sudėtas priekinės linijos krepšininkas, galintis pataikyti iš toli, statantis geras užtvaras ir negailintis savęs kovoje po lenta.

Su treneriais nutarėme, kad toks žaidėjas yra tinkamas mūsų stiliui. Nacionalinėje lygoje jis nebeturi ką įrodyti, todėl laikas jam vėl sugrįžti tarp pajėgiausiųjų Lietuvos komandų”, – apie naujoką kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Didžiąją savo karjeros dalį praleidęs NKL lygoje, Udras 2013 m. kelis mėnesius atstovavo Prienų „TonyBet” (dab. „Vytautas”) LKL čempionate. Taip pat ragavo legionieriaus  duonos Vokietijoje, kur žaidė antrosios lygos Niurnbergo „Falcocs” gretose.

Penktąją vietą praėjusiame „Betsafe-LKL” sezone užėmusi Saulės miesto komanda sudėties komplektacijos nebaigė, priekinę liniją tikimasi sustiprinti dar pora aukštaūgių.

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai” sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

„Šiaulių“ sudėtis:

„Šiauliai“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Christianas Terrellas (naujiena) 22 196
PG Kristupas Žemaitis 21 192
PG/SG Diego Kapelanas (naujiena) 31 190
SG Evaldas Šaulys 25 191
SG Karolis Lukošiūnas (naujiena) 20 195
SG Mantvydas Žukauskas 19 192
SF Ignas Vaitkus (naujiena) 25 197
PF/SF Giedrius Stankevičius 21 205
PF/SF Rokas Stankevičius (naujiena) 23 200
PF Rytis Pipiras 23 204
PF/C Antanas Udras (naujiena) 26 203
PF/C Arminas Urbutis 32 206
C Šarūnas Beniušis 25 206
Treneris Antanas Sireika
Sutartys
baigėsi:
Laurynas Birutis (negrįš), Vytautas Šarakauskas (negrįš), Akeemas Wrightas (negrįš), Troy Tayloras, Donatas Sabeckis (nutraukė sutartį)
Komentarai:
Anonimas
siauliu sudetis

pg terrel , zemaitis

sg kapelan , saulys.

sf vaitkus , stankevicius , lukosiunas

pf urbutis , ?

c ? udras(pf) , beniusis.

kolkas komplektacija neispudinga na bet jauni zaidejai kaip zemaitis , saulys bus stipriai paprogresave ir manau tikrai daug geriau atrodys nei pernai plius priekine linija vel turetu but viena stpriausiu lkl na o sf paziciha manau viena sulpniausiu nebent vaitkus zais kaip universijadoi o lukosiunas bus dar lsbiau patobulejas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-24
+5
Atsakyti
O KUR
Zeislofas?
2018-07-24
-4
Atsakyti
Bomba už Atlanto: Renaldas Seibutis keliasi į Los Angelo Clippers https://www.youtube.com/watch?v=Tz8qALiX...
2018-07-24
-10
Atsakyti
Zinantis
25 jam

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-24
+13
Atsakyti
Lenteleje 23m , o straipsnio aprasyme 26 metai , apsispreskite.
2018-07-24
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.