Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Pastaruosius metus Toronte didelių permainų vėjų nebuvo, tačiau jie stipriai papūtė šią vasarą, kai buvo iškeista pagrindinė komandos žvaigždė DeMaras DeRozanas.

Pastarasis nuo šiol rungtyniaus San Antonijaus „Spurs“ komandoje, o į Kanadą vietoje jo keliasi Kawhi Leonardas. 

Šie mainai įvyko gana greitai, o tuo didelį nepasitenkinimą greitai parodė ir pats DeRozanas. Šįkart jis apie šį savo karjeros posūkį prabilo viešai ir pasidalijo mintimis su tinklalapiu ESPN.

Pokalbio metu DeRozanas paaiškino, kad jį ypatingai siutino ne tik pats mainų faktas, tačiau ir tai, kad „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri nutylėjo apie derybas su „Spurs“, o DeRozanas informaciją sužinojo tik tuomet, kai sprendimas buvo priimtas.

DeRozanas nusivylė, kad tokia situacija susiklostė jam su Ujiri turint puikius santykius bei po devynerių klube praleistų metų.

„Po praėjusio sezono kaltinami buvome tik aš ir treneris Dwane'as Casey, mes buvome vieninteliai du atkentėję po tos serijos su „Cavaliers“. Bet tiesa yra ta, kad atkrintamosiose pralaimime tik vienai komandai, o ta pati komanda kiekvienais metais žaidžia NBA finaluose. 

Visgi galiausiai šiai komandai esu atidavęs viską, ką galėjau. Tai įrodo ir komandos bei mano asmeninis progresas. Dabar Ujiri kalba apie suteiktas galimybes ir panašiai. Man tai skamba kaip nesąmonė.

Žinote, kai pokalbyje su tavimi žmogus vartoja tokius žodžius kaip brolis ar šeima, tu lieki su tais terminais. Jie buvo su manimi. Bet kas, kas nutiks, nesvarbu, būsiu patenkintas ar ne, bet tai reikia pasakyti iš anksto.

Nuotr. AP – Scanpix

Suprantu, kaip visa tai veikia, kaip veikia verslas. Mano požiūris buvo visuomet likti žaisti Toronte, bet aš niekada nebuvau naivus. Tiesiog reikėjo mane informuoti. Štai dėl ko esu nusivylęs ir manau, tai parodžiau – tiek fanams, tiek sau. Tiesiog informacijos, tai yra dalykas, kurio aš norėjau.

Niekada nesakiau, kad komanda negali manęs iškeisti ar kažko panašaus. Ne, tiesiog norėjau išankstinės informacijos, žinoti situaciją. Nusipelniau to, nes komandai daviau labai daug. Visi žino, kad esu kone mažiausiai dėmesio reikalaujantis vaikinas pasaulyje. Tiesiog norėjau žinoti padėtį ir pats rikiuotis savo naują karjeros puslapį. Šios galimybės negavau“, – pasakojo DeRozanas.

Gynėjas taip pat papasakojo, kad jam mainų naujiena buvo šokiruojanti. Pati dabar jau buvusi „Raptors“ žvaigždė neįtarė, kad jam klubą gali tekti palikti jau šią vasarą.

„Aš buvau priblokštas. Kurį laiką net negalėjau apie kažką pagalvoti, net net nemaniau, kad tai tikrai vyksta. Kita vertus, sunku tikėtis kažko kito, jei būčiau kažką nujautęs, taip nebūčiau sureagavęs. Kažkaip tam pasiruoščiau. Visgi mane tai išmušė iš vėžių, nes buvau įsitikinęs, kad tai tik dar viena vasara.

Mes judėjome į priekį, kiekvieną dieną kalbėjome su komandos vaikinais, kaip reikia tapti geresniais. Dvi dienas prieš faktą apie mainus buvau skambinęs klubui paklausti, ar kažkas vyksta, nes pasirodo vis rimtesni gandai. Praėjo tos dvi dienos ir dabar esu čia“, – kalbėjo DeRozanas.

Žurnalistas Chrisas Haynesas DeRozanui taip pat priminė, kokia sunki „Raptors“ buvo 2016 metų vasara, o būtent tuomet gynėjas nusprendė pratęsti sutartį su krypties ieškojusiu klubu.

Tą vasarą daug kalbų virė ir apie tai, kad DeRozanas gali grįžti į savo gimtąjį miestą – Los Andželą. Visgi tuomet jis liko Kanadoje ir dabar paaiškino, kodėl.

„Dar tada, kai buvau pašauktas naujokų biržoje, „Raptors“ jau turėjo savotišką etiketę: niekas nenorėjo ten žaisti, niekas nenorėjo žaisti Kanadoje, jokios superžvaigždės. Nuo pat pirmosios dienos aš buvau susikoncentravęs tik Torontui, norėjau pakeisti visą tą Toronto mitą ir požiūrį į šią organizaciją. 

Štai, kodėl taip sunkiai dirbau, aukojausi ir nesusitikinėjau su kitomis komandomis. Niekada negalvojau apie kitą komandą, niekada neminėjau kitų ekipų. Mylėjau Torontą, tai buvo mano antrieji namai“, – sakė DeRozanas.

Nuotr. AP – Scanpix

Į Vakarus traukiantis gynėjas Toronte palaikė gerus santykius ne tik su „Raptors“ organizacija, bet ir komandos draugais, o pirmiausiai – su Kyle'u Lowry.

Dabar DeRozanas prisiminė, kaip jis pribloškusias naujienas pasakė savo geram bičiuliui.

„Sužinojau viską būdamas Los Andžele vidurnaktį, o Kyle'as tuo metu buvo Filadelfijoje, ten tuo metu buvo 3 valanda ryto. Skambinau jam. Telefonas skambėjo ilgai, bet skambinau, kol atsilieps ir jis tai padarė. Kyle'as labai nustebo. 

Supratau, kad aš vis dar esu komandoje, tačiau kitą rytą – nebebūsiu. Gavau daug žinučių, ir vieną parašė Kyle'as. Tai buvo ilga žinutė. Tai buvo neįtikėtina. Lowry man davė patarimų, dėl kurių galėjau iškęsti tas sunkias dienas, kaip tam pasiruošti. Tuo sunkiu metu jis buvo su manimi. Aišku, kad tai tiek pat paveikė ir jį, smagu, kad Kyle'as tuo metu buvo su manimi“, – bičiuliui dėkojo DeRozanas.

Komentarai:
Zalias
Bet tai koks susireiksminimas ir aukos vaizdavimas.. skaitau tai atrodo kas artimas zmogus i kita pasauli iskeliavo, o cia jis tik komanda pakeite. Uzdirba milijonas darydamas tai apie ka kiti tik svajoja, o cia myza kaip vaikas saldainio negaves. Is kitos puses galima suprast zmogu (tipo aukojosi komandai miestui ir bla bla bla ir pan.) Bet visgi juokingai atrodo.. Totali puikybe nieko daugiau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
+8
Atsakyti
Uzteks
Bliauti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
+5
Atsakyti
djgaffer
Galima jį suprasti-žmogus visą laiką Toronte žaidė,ten jau šaknis buvo įleidęs,visą save atidavė.Tai toks klubo ėjimas jį šokiravo.Tačiau galima ir Ujiri pasveikinti su tokiu ėjimu,kuris parodė,jog nebijo imtis ryžtingų veiksmų.Sunkų ir jam buvo,tačiau jau reikėjo kažko drąstiško.Su Kawhi atėjimu parodė,kad ir Toronte gali žaisti superžvaigždė.O tai ateitį gal leis ir kitų žvaigždžių pasikviesti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
-4
Atsakyti
aaa
jam uz darba buvo mokami dideli pinigai, biski juokingai atrodo sios visos dramos
2018-07-25
Atsakyti
Anonimas
normalus zaidejas, aisku pergyvena ir tia yra zmogiska, bet manau, kad spursuose atsiskleis neblogai :)
2018-07-25
Atsakyti
antanas
Pamate kad narkomanas tai ir ismete

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
-7
Atsakyti
Mar
Ujiri tiesiog dyrba savo darba ir px jam tie Derozano jausmai. Susireiksmino princese, neleis Popas jam plytas Spurs'uose metyt ;))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
+4
Atsakyti
"...DeRozanas informaciją sužinojo tik tuomet, kai sprendimas buvo priimtas"

Tai ko jis tikejosi? Labai naivu tiketis, kad komandos prezidentas jam pasakos apie kiekviena mainu pokalbi. Zinot, suprantu kad jis ten praleio daug laiko ir atsisake del komandos kazkiek pinigu, bet galu gale rezultatu nebuvo. Ujiri dirba savo darba, Derozanas savo.
2018-07-25
-3
Atsakyti
pravel
dar viena dramu karaliene, per daug susireiksmines, per daug patogiai jautesi toronte, o kai privalejo palikti komforto zona, pradejo abejoti savo galimybemis, buvo priprates prie Casey, kuris leisdavo daryti bet ka ir metai is metu nieko nenuveikti atkrintamosiuose, iskrisdavo ir jokiu veiksmu nesiimdavo, treneris tik pasakydavo "lauksim kada LeBrono era baigsis", nu tai su tokiu poziuriu nieko niekada nepasieksi. Kalba, kad jam demesio nereikia, matosi kaip nereikia.. Kalba koks istikimas klubui, kaip nebus istikimas, kai jam siulo tokius kontraktus, nors pats buvo nutraukes sutarti, kad pasirasytu dar pelningesnia sutarti. Kaip bebutu, Raptors padare teisinga ejima ir nuo to komanda tik sustiprejo. Nors greiciausiai kita sezona Kawhi paliks kluba, bet bent jau bus atsikrate inkaro ir atlaisvine pinigu, su kuriais gales pasikviesti i komanda kita all star zaideja, o kas cia zino, gal Kawhi pamatys, kad gali su torontu laimeti cempionu ziedus, tai gal ir pasiliks, nors nemanau, kad jam tai rupi, tiesiog kaip maza mergaite nori zaisti los angele ir viskas, daryk ka nori.
2018-07-25
-7
Atsakyti
labas
Nothing personal, it's just business.
2018-07-25
-5
Atsakyti
Jonas Valanciunas is vidaus
Taigi, DeMarai. Nereikia mums tokio lyderio kaip tu. Pasakymas, kad pralošiam komandai, kuri pastoviai žaidžia finale, pasako ir tavo galimybes bei motyvaciją. Toje serijoje tu buvai išnykęs tiesiogine ta žodžio prasme. Mesti po vos apie 15ppt yra gėdinga. Net nepavadinčiau to superžvaigžde. Superžvaigždės day in and day out daro savo 30ppt, nesvarbu prieš ka žaidžai, ir kokios jie nuotaikos tą dieną. Čia tas pats, kas sakyti: "Mama, gavau 5 iš testo, bet tu nesijaudink, visi kiti gavo po 4, tai čia aš dar gerai gavau". Su tokiu požiūriu DeMarai, su visa pagarba, ir liksi tiesiog scoreris, nes toks tik ir esi. Man, puikiam centrui, reikėjo ne vienus metus kentėti komandoje, kol svaidei savo balionius per rankas, kai dengia trys žaidėjai, ačiū die, tas baigėsi. Liko tik Lowry suvaldyti...
2018-07-25
-4
Atsakyti
retro
sudo gabalas, dar lowry galetu praspirt, nes per juos ir prapisa playoffsuose
2018-07-25
+9
Atsakyti
vv
kazi kas kontraktą nutraukė 2016, kad pasirasytų didesnį. jeigu toks jau ištikimas....

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
+1
Atsakyti
kunigas
Gaila man jo,kai atiduodi visa sirdi o tave mausto-nusvyra rankos.Jautrus vyrukas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-25
+4
Atsakyti
tiesiog besmegenis
susireikšminęs durnelis. dema deras dero deza denas. yra tikroji pavardė šito hidrocefalo
2018-07-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.