Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Žaidėjams kasmet reikia įrodyti savo vertę, o po nesėkmingo sezono tai yra būtina norint sugrįžti į geriausiųjų sąrašus arba gauti geresnį kontraktą. Visi sulaukia daugiau ar mažiau kritikos ir dažniausiai tai veikia kaip motyvacija įrodyti, jog kritikai klysta. 

Praėjusį sezoną nemažai NBA žaidėjų dėl traumų, nenusisekusių atkrintamųjų varžybų ar kitų priežasčių pasirodė prastai.

„Bleacher Report“ apžvelgia penkis žaidėjus, kurie pasirodė visai neblogai, tačiau turi pakeisti apžvalgininkų nuomones bei užtildyti kritikus. 

Karlas-Anthony Townsas (Minesotos „Timberwolves“)

Karlas-Anthony Townsas pabaigė pirmąją savo atkrintamųjų seriją trimis dvigubais dubliais, tačiau tai nedžiugino jo trenerio. Tomo Thibodeau nuomone, Townsas neįdeda pakankamai pastangų. 

„Jis turi būti aktyvesnis“, – teigė treneris. Kritiką apie puolėjo pasyvumą išsakė ir Shaquille'as O'Nealas bei Scottie Pippenas.

Nuotr. AP – Scanpix

Townsas nebuvo vienintelis, kuris gavo kritikos. Atkrintamųjų serijos metu Minesotos klubas buvo prastai pasiruošęs Hjustono „Rockets“ gynybos sistemoms ir kamuolys retai pasiekdavo Townsą. 

Puolėjas geriau užbaigė atkrintamąsias nei jas pradėjo, todėl mažą aktyvumą galbūt galima nurašyti patirties stokai, bet tai nėra pirma kritika krepšininko atžvilgiu. „Timberwolves“ žvaigždė Jimmy Butleris dar prieš atkrintamąsias viešai teigė, jog nepratęs kontrakto su klubu būtent dėl netinkamo Townso nusiteikimo.

Pastūmus į šalį kritiką, Townsas jau dabar yra vienas geriausiai puolančių aukštaūgių lygoje, tačiau jam būtina tapti aktyvesniam ir pagerinti savo asmeninę gynybą. Tik taip jis pakils į kitą lygį. 

Su motyvacija pradėjęs ketvirtuosius savo metus lygoje, jis turėtu užtildyti kritikus 2018-2019 metų sezone.

Nuotr. AP - Scanpix

Gordonas Haywardas (Bostono „Celtics“)

Blogesnį sezono startą turbūt sunku sugalvoti. Pirmieji Gordono Haywardo metai Bostono „Celtics“ klube prasidėjo ir užsibaigė pirmosiomis rungtynių minutėmis.

2018-2019 metų sezoną jis pasitinka labiau su abejonėmis nei kritika. Haywardas savo vertę turės įrodyti ne tik apžvalgininkams, bet ir savo klubui. Jaysonas Tatumas ir Jaylenas Brownas jo nebuvimą išnaudojo savo augimui. Tatumas tapo Bostono taškų rinkėju atkrintamosiose, o Brownas tapo svarbia „Celtics“ klubo dalimi. 

Haywardas sėkmingai sveiksta, socialiniuose tinkluose įkeltuose vaizdo įrašuose jis atrodo stiprus ir pasiruošęs žaisti, tačiau sugrįžęs į aikštelę privalės duoti apčiuopiamos naudos komandai. Haywardas turės užsitarnauti savo minutes ir konkuruoti su Tatumu ir Brownu, kurie norės didinti savo roles komandoje. 

Lengva pamiršti, tačiau prieš traumą Gordonas buvo vienas naudingiausių lygoje. Jis buvo vienas iš devynių žaidėjų, kurie nuo 2014-2015 m. iki 2016-2017 m. sezono pelnė bent po 19 taškų, atkovojo bent po 5 kamuolius ir atliko bent po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Vienas naudingiausių žaidėjų prieš traumą visoje lygoje grįš 2018-19 metų sezone ir bandys išsklaidyti abejones.

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Markelle'as Fultzas (Filadelfijos „76ers“)

Sužinoti, kaip Markelle'o Fultzo pirmuosius metus lygoje paveikė jį užgriuvusios bėdos, turbūt neįmanoma. Kokio rimtumo jo peties trauma? Kiek jo metimo procentą paveikė fizinės problemos? Kiek psichologinės?

Nesužinosime, kiek visa tai jį paveikė, bet artėjantis sezonas Fulztui bus labai svarbus. Jis turės įrodyti savo vertę. Įžaidėjas tikrai turi nemažai įgūdžių, kurie parodo, kodėl jis naujokų biržoje buvo pašauktas pirmuoju šaukimu. 

Sprogstantis, su geru kamuolio valdymu, gebėjimu atakuoti iš bet kurios aikštelės vietos, labai greitas, prieš jį sunku gintis. Artėjančiame sezone jis visus įgūdžius bandys parodyti kaip antrametis.

„Žvaigždė. Jeigu jis sugrįš pasiruošęs šimtu procentu, jis tikrai bus žvaigždė. Aš žinau, kad tai drąsus pareiškimas, tačiau aš daug dirbu su lygos žvaigždėmis ir žinau, ką kalbu“, – sakė apžvalgininkas Evanas Danielsas. 

Fultzas artėjančiame sezone bandys visus priversti juo patikėti.

Nuotr. AP – Scanpix

Kawhi Leonardas (Toronto „Raptors“)

Devynerios rungtynės. Tiek girdėjome iš krepšininko, kuris 2016-2017 metų sezone MVP rinkimuose liko trečioje vietoje. Praėjęs sezonas Leonardui nebuvo labai geras dėl traumos ir nesutarimų su San Antonijaus „Spurs“ klubu. Tuo metu artėjantys metai su Toronto „Raptors“ klubo apranga taip pat sunkiai nuspėjami.

Galbūt jis niekada nebebus toks, koks buvo? Praėjusio sezono atgarsiai kelia abejones dėl jo elgesio, diskutuojama, jog Leonardui sunku įtikti.

Optimistiniu atveju, jis bus visiškai sveikas ir nesutarimai kilo tik dėl traumos. „Raptors“ klubas turės patikėti, jog tai tebuvo didelis nesusipratimas su „Spurs“ ir tai daugiau nepasikartos, nors San Antonijaus klubo organizacija yra laikoma viena tvirčiausių visoje lygoje ir kritikos sulaukia retai.

Leonardui esant sveikam, Torontas turi rimta kandidatą į naudingiausio žaidėjo titulą ir galimybę nužygiuoti iki finalo bei jame neblogai pakovoti. 

Kawhi yra 27 metų, lygos žvaigždė, kuri turi pakankamai sveikatos, jog galėtų treniruotis su tituluotomis NBA žvaigždėmis. Artėjantis sezonas – puiki proga Leonardui įrodyti savo vertę ir tai, jog jis nekaltas dėl jam mestos kritikos.

Nuotr. AFP - Scanpix

Lonzo Ballas (Los Andželo „Lakers“)

Lonzo sulaukia labai daug dėmesio ir kritikos nuo pat pirmųjų dienų lygoje. Tėvo įtaka ir skambios frazės jam tikrai nepadeda, tačiau nežiūrint į tai, šis jaunuolis yra tikrai geras žaidėjas.

Ballas buvo produktyvus savo pirmaisiais metais ir pagal tai nusileido tik Benui Simmonsui. Jis yra svarbi  „Lakers“ dėlionės dalis, su juo komanda pelno daugiau taškų, tačiau jo pataikymas siekia vos 44,4 proc. 

Jis puikiai dalina kamuolius ir puikiai kovoja dėl kamuolių. Praėjusiais metais jis buvo trečias tarp įžaidėjų pagal atkovotus kamuolius.

Nekoks metimas ir prastas atakų užbaigimas sumažino jo pasirinkimus puolime, papildomą įtampą kelia tėvo pareiškimai, o tai padidina kritiką ir pačiam Lonzo.

Artėjantį sezoną Lonzo Ballas suvienys jėgas su LeBronu Jamesu, kuris irgi turi intuicija žaidimo kūrimui. Paprasti gerbėjai ir kritikai dažnai nevertina Lonzo gynybos, bet Jamesas ją įvertins ir tai jam suteiks daugiau pasitikėjimo savimi.

2018-2019 metų sezone Lonzo reikės atsiriboti nuo dalykų, kurie nuo jo nepriklauso ir susikoncentruoti į savo žaidimą, ypač puolime. Artėjantis sezonas parodys, ko vertas Ballo ir Jameso duetas.

Komentarai:
djgaffer
Townso charakteris kažkoks bjaurus pasidarė.Savo karjeros pradžioj nebuvo apie jį kalbama,kaip kažkokį nesukalbamą.Bet praeitą sezoną dauguma jo draugų komandoje prabilo apie jį,kaip gana tingų žaidėją.Kas jam pasidarė,velnias žino.Gal supyko,jog Butleris lyderiu nori būti komandoje,principus pažeidė kažkokius Townso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-25
Atsakyti
Spectre
Nu ok 1-2 simons/mitchel. 3-4balas/tatum. Bet esme, ka jam reikia irodyt? Antrameciui su tikrai neblogu sezonu pirmajame, reikia saut i virsu su LBJ komandoje? Ar kadangi lavaras sake kad jo sunus mvp, tai lonzo turi irodinet tevo zodzius?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-25
+1
Atsakyti
To spectre
Gal Lavaro sapnuose ir buvo jis trečias. Tai tavo galva jis geriau už Tatum ar Mitchel pasirodė?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-24
+1
Atsakyti
Spectre
Ballas tures irodyt savo verte nes tevas per daug snekejo? :D show basketnews daro kartu su lavaru. Mano galva lonzo liko 3 roty

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-24
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.