Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix
  • Van Gundy įsitikinęs, jog Howardas tebėra labai geras krepšininkas, tačiau nepakankamai įvertintas

  • Treneris nemano, jog vidurio puolėjai yra praeitis, nes jie pasižymi efektyvumu

  • Praėjusiame sezone Howardas pelnė po 16,6 taško ir atkovojo po 12,5 kamuolio

  • Tuo metu Van Gundy treniruojamoje „Magic“ jis sužaidė karjeros sezoną, kuriame rinko po 22,9 taško ir sugriebė po 14,1 kamuolio

Dwightas Howardas kitą sezoną pradės Vašingtono „Wizards“ komandoje, kuri jam bus penktoji per pastaruosius šešerius metus po to, kai aukštaūgis paliko Orlando „Magic“.

Tokiu krepšininko karjeros smigimu žemyn liko nustebęs jo buvęs vyriausiasis treneris Stanas Van Gundy, su kuriuo Howardas bendradarbiavo „Magic“ gretose.

„Tai – neįtikėtina. Pastaruoju metu stebėti jo žaidimą nebuvo smagu, nors kadaise jis ilgą laiką buvo geriausias lygos centras. Jis tebėra labai geras, tačiau nepakankamai vertinamas“, – teigė Van Gundy.

„Ši problema nėra tik Dwighto – prisitaikymas prie naujų lygos tendencijų tapo sunkiu iššūkiu visiems vidurio puolėjams.

Dabar visi nori centro, kuris gali bėgti, gintis, gintis prieš pikenrolą, atkovoti kamuolius, būti pavojingu po krepšiu. Howardas toks ir yra. Turbūt nėra istorijoje krepšininko, kuris turėtų geresnius įgūdžius šiose srityse“, – aukštaūgio privalumus išvardijo jo buvęs treneris.

Vis tik Van Gundy rado atsakymą, kas galimai lėmė Howardo bei kitų vidurio puolėjų nesėkmes.

„Problema yra ta, jog visi vidurio puolėjai nori daugiau. Jie nori sugrįžti į tas dienas, kai jiems buvo įmetamas kamuolys į baudos aikštelę ir jie galėdavo žaisti savo žaidimą. Aš tai suprantu. Jis yra puikus žaidėjas, norintis parodyti, ką sugeba, tačiau žaidimas pasikeitė.

Vidurio puolėjų prisitaikymas vyksta itin sunkiai. Nemanau, kad vidurio puolėjai yra praeitis, nes jie ir dabar yra itin efektyvūs krepšininkai. Jie tiesiog turi problemų prisitaikant prie rolės, kuriose juos norima išnaudoti“, – tikino specialistas.

Howardas praėjusiame sezone vidutiniškai rinko po 16,6 taško ir atkovojo po 12,5 kamuolio. Tuo metu karjeros sezoną jis sužaidė, vadovaujant Van Gundy ir 2010-11 m. sezone vidutiniškai pelnydavo po 22,9 taško ir sugriebdavo po 14,1 kamuolio.

Komentarai:
mirka3
galėtų už dėjimą užskaityt 3 tsk., po krepšiu prasidėtų razborkės, o ne taip kaip dabar, kai kas nors deta, tai palieka.
2018-08-26
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.