Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Būsima Lietuvos rinktinės varžovė pasaulio čempionato atrankoje Kroatijos komanda šiandien renkasi į treniruočių stovyklą Zagrebe, o šios šalies krepšinio sirgaliai turi ne vieną priežastį pasidžiaugti.

Visų pirma, į nacionalinę stovyklą sutiko atvykti 4 iš 6 šalies NBA krepšininkų: Bojanas Bogdanovičius iš Indianos „Pacers“, Dario Šaričius iš Filadelfijos „76ers“, Ivica Zubacas iš Los Andželo „Lakers“ ir Ante Žižičius iš Klivlando „Cavaliers“.

Dėl klubų pageidavimų į rinktinėje nežais Mario Hezonja ir Draganas Benderis, tačiau ir be jų kroatai surinko rekordinį skaičių NBA krepšininkų. Tiek daug žaidėjų iš NBA Kroatijos rinktinėje dar nebuvo niekada.

Antra, kroatai džiaugiasi tuo, kad būsimoji varžovė Lietuvos rinktinė neturės trijų svarbių žaidėjų – Jono Valančiūno, Domanto Sabonio ir Jono Mačiulio.

„Dabar mums bus lengviau laimėti“, – rašo tinklalapis „germanijak.hr“.

Visgi šalies krepšinio federacijos vadovas Stojko Vrankovičius pažymi, kad į Kroatiją atvyksta itin pajėgus varžovas.

„Turime pabrėžti, kad Lietuva yra stipri varžovė, kuri yra tarp 10 geriausių pasaulio komandų. Tai krepšinio šalis, kurioje ši sporto šaka yra numeris vienas. Laukiame sunkaus mačo“, – teigė Vrankovičius.

Lietuviai, kaip ir kroatai, turėjo į pasiruošimo stovyklą susirinkti šiandien, tačiau mūsiškių treneris Dainius Adomaitis nusprendė startą nukelti į rugsėjo 6 dieną. Dėl to oponentai pasiruošimui turės savaite ilgiau.

NBA žaidėjų sulaukusi Kroatijos komanda sužais ir draugiškas rungtynes. Ji rugsėjo 5-ąją susikaus su Slovėnijos krepšininkais.

Tuo metu rugsėjo 14 dieną jie namie Osijeko mieste jau oficialiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse priims Lietuvos rinktinę, o po trijų dienų svečiuose kausis su Lenkija.

Pasaulio rupėje su 6 pergalėmis Lietuva užima pirmąją vietą, o Kroatai laimėjo triskart ir tiek pat kartų suklupo. Tiesa, mūsiškiai pasaulio čempionato atrankoje pirmąjį kartą susidurs su tokiu galingu varžovu. Pirmajame etape Adomaičio kariauna skynė pergales prieš Lenkijos, Kosovo ir Vengrijos komandas.

Kroatijos rinktinės kandidatai:

Gynėjai: Bojanas Bogdanovičius, Krunoslavas Simonas, Rokas Stipčevičius, Josipas Bilinovacas, Mate Kalajžičius, Filipas Krušlinas, Jakovas Mustapičius, Karlo Uljarevičius.

Puolėjai: Dario Šaričius, Hrvoje Peričius, Tomislavas Zubčičius, Domagujus Bošnjakas, Ivanas Ramljakas.

Vidurio puolėjai: Darko Planiničius, Ivica Zubacas, Ante Žižičius.

Lietuvos rinktinės kandidatai:

Pasaulio čempionato atrankos J grupė:

Pos
Komanda
GM
W
L
HW
HL
Diff
1 Lietuvos rinktinė 6 6 0 3 0 26.7
2 Italijos rinktinė 6 4 2 2 1 11.5
3 Nyderlandų rinktinė 6 3 3 3 0 3
4 Lenkijos rinktinė 6 3 3 2 1 4.3
5 Kroatijos rinktinė 6 3 3 1 2 2
6 Vengrijos rinktinė 6 3 3 2 1 -1.2
Komentarai:
Žales
+ Adomaitis man vienas yra iš įdomiausiu treneriu kuris meluoja su Motiejūnu lygiais tas pats buvo kniso prota grynai jis niekada tiesos nesako dielto įdomus treneris pasakytu tiesa ir viskas blemba ir tiek čia pykstas be prasmės ir tiek tegu būtu Motiejūnui pasake kad taves reikia rinktinėj ne jis bando įrodyt kad nereikia beprasmės pyktis šeip normalus treneris jis bet beprasmės meluoti jam.
2018-08-29
Atsakyti
Žales
neperdaug džiauges Kroatai :D bus viel jiem su tom traumom arba žaidėju tinginevimu arba suspendavimu žaidėju
2018-08-29
+1
Atsakyti
Tomas
Pacers Bogdanoviciu išleidžia... o sabonio ne??? Tai gal sabonis net neprašė:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-29
+7
Atsakyti
gal ko
kaip krepsininkui man butu geda veliau bendrauti su ziniasklaida ar draugais nes SAVO NORU neatvariau i rinktine ir nepadejau jai kai krotai triuskino mus ... visiskas lietuvos ir savo profesijos negerbimas
2018-08-29
+3
Atsakyti
Gaila
Kroatai man patinka, tai gali ir laimėti. Jiems būtinos pergalės. Mums užtenka ir vienos.

Bet buvo puiki proga nepraleisti Kroatų į čempionatą - kam ten dar vieni konkurentai!!! Be abiejų pergalių prieš Lietuvius, jiems būtų sunku prasimušti.
2018-08-29
-1
Atsakyti
Mindaugas
Tegul džiaugiasi šitam lange sužais su NBA žaidėjais laimės prieš Lietuvą namie kur neaišku ir tai par būtume laimėję, o kas bus kai reikės žaisti be NBA žaidėjų vėl bus tas pats ką atspindi dabartinė lentelė. Taip, kad nieko jie čia tom keliom varžybom nelaimės.
2018-08-29
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.