Nuotr.: V.Petrikas
Nuotr. V.Petrikas
  • Palangoje vyksiančiame BWBL turnyre užsiregistravo trys Lietuvos komandos, bet dalyvaus tik viena – Ukmergės „Vilkmergė“

  • „Šiauliai-Universitetas“ pranešė vegetuojantis – komandai daugiau nei perpus sumažintas finansavimas

  • Už 25 km nuo Palangos įsikūręs „Fortūnos“ klubas, pasak atstovų, nesugebėjo laiku surinkti komandos

Rugsėjo 10-13 dienomis Palangos sporto centro salėje vyks trečiasis tarptautinis Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras. Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) organizuojamose varžybose dalyvaus šešios komandos iš Baltarusijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos. 

Pagal pirminį planą, mūsų šalies atstovių turėjo būti trys komandos, bet galiausiai liko tik viena – Ukmergės „Vilkmergė“.

„Pasirengimą naujajam sezonui pradėjome rugpjūčio 29 dieną. Šiuo metu dar deriname darbą lauke ir salėje. Specialiai turnyrui nesirengiame. Mūsų tikslas – pažiūrėti, kaip atrodo naujos žaidėjos aikštėje, – sakė „Vilkmergės“ vyriausiasis treneris Gitautas Kievinas. – Prieš naująjį sezoną komandą papildė labai daug jaunų žaidėjų. Norime suteikti joms galimybes žengti žingsnius link moterų krepšinio.“

Apie savo dalyvavimą turnyre buvo patvirtinusi Šiaulių ekipa „Šiauliai-Universitetas“, bet paskutiniu momentu ji atsisakė vykti į Palangą.

„Į turnyrą nebevyksime. Esame sudėtingoje situacijoje. Finansavimas mums nupjautas daugiau nei perpus, komandos daugumą sudaro moksleivės ir studentės, o ir treneris dėl užimtumo darbo dienomis nebegali išvažiuoti. Paprasčiausiai vegetuojame“, – sakė klubo direktorius Mindaugas Stankevičius.

„Į turnyrą buvo kviestos ir Vilniaus „Kibirkštis“, Kauno „Aistės“ bei Klaipėdos „Fortūna“. Pirmieji du klubai turi kitokių planų, o uostamiesčio klubas taip ir nesugebėjo laiku suburti komandos, nors iš pradžių ir pritarė idėjai turnyrą rengti už 25 km nuo Klaipėdos esančioje Palangoje. Pasirodo, kai kurioms Lietuvos moterų krepšinio komandoms nereikia nei ikisezoninių turnyrų, nei tarptautinės patirties“, – neslėpė nuostabos pagrindinis turnyro organizatorius, BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas. 

A grupėje žais turnyro nugalėtojos titulą ginsiančios Baltarusijos čempionės „Cmoki-Minsk“ krepšininkės, Latvijos ekipa „Liepaja/LSSS“ ir pastarųjų dviejų BWBL čempionatų nugalėtoja Kursko „Inventa“ (Rusija).

B grupėje – praėjusį sezoną Eurolygos varžybose trečią vietą iškovojusi Rusijos vicečempionė Kursko „Dinamo“ komanda, Baltarusijos čempionato bronzos laimėtoja Gardino „Olimpia“ ir Ukmergės „Vilkmergė“. Tiesa, „Dinamo“ turnyre rungtyniaus be savo legionierių.

Rusijos vicečempionių gretose bus keturios žaidėjos, kurios praėjusį sezoną tapo Eurolygos prizininkėmis: Natalija Žedik, Jelena Kirilova, Ksenija Levčenko ir Tatjana Vidmer. Palangoje taip pat žais trys 2017 metų pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionės: Olga Stoljar („Dynamo“), Olesia Safonova ir Valentina Kožuhar (abi – „Inventa“). 

Pirmą, antrą ir trečią varžybų dieną rungtynės vyks 15.00 ir 17.00 val., o ketvirtą – nuo 10.00 val. Įėjimas nemokamas. 

„Vilkmergė“ rugsėjo 10 dieną susitiks su „Dinamo“, rugsėjo 12 dieną – su „Olimpia“, o rugsėjo 13 dieną žais dėl galutinės vietos turnyre.  

Į Ukmergės ekipą iš Kauno „Aisčių-LSU“ atvyko Klaudija Serkevičiūtė ir Goda Vašurenkaitė, iš Vilniaus „Kibirkšties“ – Kamilė Žiedelytė. „Vilkmergės“ marškinėlius vilkės Goda Kuzminskytė ir Patricija Sribikytė, kurios šią vasarą su Lietuvos rinktine tapo Europos jaunių (iki 18 metų) B diviziono čempionato nugalėtojomis. „Vilkmergės“ komandoje ateinantį sezoną rungtyniaus amerikietė Kourtni Perry.

Praėjusį sezoną Nyderlanduose žaidusios 188 cm ūgio vidurio puolėjos turnyre Palangoje nebus. Ji, panevėžietė Dovilė Perevičiūtė ir dar dvi žaidėjos prie komandos prisijungs vėliau. 

Pirmajame Daktaraitės ir Rupšienės turnyre dalyvavo aštuonios, o antrajame turnyre pernai – keturios komandos. 

Daktaraitė – pirmoji lietuvė, tapusi pasaulio krepšinio čempione (1959 m.). Ji iškovojo ir du Europos pirmenybių aukso medalius (1960 ir 1962 m.). Rupšienė (Jankūnaitė) – dukart olimpinė (1976 ir 1980 m.), dukart pasaulio (1971 ir 1975 m.) ir triskart Europos (1972, 1976 ir 1978 m.) krepšinio čempionė.

Komentarai:
Nba cempionatas su 4 komandom
Bwbl turnyrui reik pradet rasyt apie save pirmiausiai. Psrnai sezone cempionate zaide 4 komandos. Wow ivasauskui. Wow.

Turnyras daromas rugsejo pradzioj kai visos komandos Lietuvoj dar tik pasiruosimo etape. Lauke. Salej tik pirmus kartus kamuoli ciupineja. Pohui.

Daro turnyra darbo dienom. Pirmadieni-ketvirtadieni. Irgi wow. Gal nuo saves pradet reikia? Ar rusai atleke ir fsio. Susilyde?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-06
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.