Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
  • Turkijos rinktinė 89:80 pranoko Čekiją

  • Čekai ketvirtąjį kėlinį pralaimėjo 10:33, o po dviejų kėlinių pirmavo 51:30

  • Nugalėtojų gretose po 24 taškus pelnė Cedi Osmanas ir Scottie Wilbekinas

Atrankai į pasaulio čempionatą besiruošianti Čekijos rinktinė patyrė itin apmaudžią nesėkmę. Roneno Ginzburgo auklėtiniai namuose 80:89 (28:14, 23:16, 19:26, 10:33) nusileido Turkijos krepšininkams.

Čekai po dviejų kėlinių savo varžovus triuškino 51:30, o prieš prasidedant paskutiniam ketvirčiui taip pat turėjo itin solidų pranašumą (70:56).

Vis tik situacija aukštyn kojomis apsivertė itin greitai. Semihas Erdenas surinko 4 taškus paeiliui, Cedi Osmanas, Furkanas Korkmazas ir Scottie Wilbekinas smeigė po tritaškį ir 18:0 spurtą surengę turkai išsiveržė į priekį 71:70.

Tokį nokdauną gavę čekai ir toliau sunkiai rinko taškus, o Turkija laimėjo dar vieną atkarpą 8:0 bei įgijo dviženklį pranašumą (82:72). Šeimininkai per likusį laiką rimtesnio iššūkio mesti nebesugebėjo ir turėjo taikstytis su pralaimėjimu.

Atrankoje į pasaulio čempionatą Čekija sužais su Rusija bei Bosnija ir Hercegovina, o turkai kausis su Juodkalnijos ir Slovakijos rinktinėmis.

Čekijos rinktinė: Patrikas Auda 18, Vojtechas Hrubanas 15, Janas Vesely 14 (11 atk. kam.).

Turkijos rinktinė: Scottie Wilbekinas (5/8 trit.) ir Cedi Osmanas (5/11 trit.) po 24, Ersanas Ilyasova ir Semihas Erdenas po 12.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.