Artūras Gudaitis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Valdas Adamkus Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Mantas Kalnietis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Rimantas Kaukėnas ir Dainius Zubrus Nuotr.: fotodiena.lt/J. Auškelis
„Ryto“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Artūras Gudaitis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Valdas Adamkus Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Mantas Kalnietis Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Rimantas Kaukėnas ir Dainius Zubrus Nuotr.: fotodiena.lt/J. Auškelis
„Ryto“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
  • Lietuvos rinktinė Vilniuje 80:97 nusileido Latvijos krepšininkams

  • Varžovai šiame susitikime iš toli atakavo 48 proc. taiklumu

  • Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidęs Edgaras Želionis pelnė 15 taškų, 13 iš jų – ketvirtajame kėlinyje

  • Latvijos rinktinėje Janis Timma, Rihards Lomažs ir Martins Meiers surinko po 18 taškų

  • Statistika

Lietuvos rinktinė vienintelėse ketvirtojo FIBA lango draugiškose rungtynėse neatsilaikė prieš kaimynų Latvijos krepšininkų žaidimą. „Siemens“ arenoje vykusiame mače Dainiaus Adomaičio kariauna latviams nusileido 80:97 (19:23, 18:22, 19:23, 24:29).

Foto galerija

Susitikime Lietuvos rinktinė vertėsi tik su 10 krepšininkų. Jai nepadėjo Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis. Abu jie tik šiandien iš klubų grįžo į Lietuvą ir mačą stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Šiame mače mūsiškiams labiausiai nesisekė stabdyti Latvijos krepšininkų snaiperius. Oponentai realizavo 15 tritaškių iš 31 (48 proc.).

„Esame laimingi, bet mums tai nieko nereiškia. Mes pataikėme daug tritaškių, o vieną dieną gali juos pataikyti, o kitą – ne. Esu patenkintas, kaip mes žaidėme. Atlikome gerą darbą“, – teigė Latvijos rinktinės treneris Arnis Vecvagars.

Po dviejų kėlinių Lietuvos rinktinė atsiliko 8 taškais, tačiau trečiojo kėlinio pradžia žadėjo pakilimą – po Edgaro Ulanovo ir Manto Kalniečio tritaškių deficitas ištirpo iki 2 taškų. Visgi čia šeimininkų gynyba vėl pabiro – 9 Latvijos taškai leido svečiams susigrąžinti dviženklę persvarą.

Latviai nemažino apsukų ir trečiojo kėlinio pabaigoje jau pirmavo 15 taškų atstumu, o ketvirtojo kėlinio viduryje švieslentėje degė 20 taškų latvių pranašumas – 81:61.

Tai buvo momentas, kai Adomaitis į aikštę išleido visą antrąjį penketą. Būtent šis penketukas geriausiai atrodė puolime, o tai labiausiai lėmė Edgaro Želionio žaidimas.

Puolėjas vieną po kito pataikė metimus ir iš viso per paskutines 6 minutes surinko 13 iš 15 savo taškų.

Lietuviai susitikime įmetė 44 proc. dvitaškių (15/34), 33 proc. tritaškių (10/33) ir 80 proc. baudų (20/25). Latviai buvo kur kas taiklesni: 48 proc. dvitaškių (16/33), 48 proc. tritaškių (15 iš 31) ir 80 proc. baudų (20/25).

Šias rungtynes stebėjo tik apie 4 tūkstančiai žiūrovų. „Siemens“ arena krepšinio rungtynėse talpina 10 tūkst. aistruolių.

Lietuvos rinktinė: Edgaras Želionis 15 (3/4 dvit., 2/3 trit., 3/4 baudos), Mantas Kalnietis (3/5 trit.) ir Mindaugas Kuzminskas (1/6 trit.) po 11, Eimantas Bendžius 9 (5 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 8, Evaldas Kairys ir Artūras Gudaitis (7 atk. kam.) po 7.

Latvijos rinktinė: Janis Timma (4/10 trit.), Rihards Lomažs (3/5 trit., 7/8 baudos, 5 rez. perd.) ir Martins Meiers (6/6 baudos, 10 atk. kam.) po 18, Janis Strelnieks ir Aigars Škėlė po 10.

Dainiaus Adomaičio interviu:

Mindaugo Kuzminsko komentaras:

Manto Kalniečio komentaras:

Komentarai:
...Galima tik ačiū pasakyti FIBA'i už krepšinio žlugdymą. Žinoma su tuo pustažandžiu išsprogtakiu net ir pilną sudėtį turint nelaimėtų. Bet nėra visiškai jokio azarto stebėti rinktinės. Po pirmo kėlinio perjungiau kanalą, jausmas lyg stebėtum visiškai nežinomos rinktinės krepšinį, kuris gan prasto lygio. Jei ne Eurolyga, manau ši sporto šaka mirtų po kelerių metų Lietuvoje.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Prie ko čia FIBA jei visada rinktinės lošdavo rugsėjo mėn.???
2018-09-11
+14
Atsakyti
...
Galima tik ačiū pasakyti FIBA'i už krepšinio žlugdymą. Žinoma su tuo pustažandžiu išsprogtakiu net ir pilną sudėtį turint nelaimėtų. Bet nėra visiškai jokio azarto stebėti rinktinės. Po pirmo kėlinio perjungiau kanalą, jausmas lyg stebėtum visiškai nežinomos rinktinės krepšinį, kuris gan prasto lygio. Jei ne Eurolyga, manau ši sporto šaka mirtų po kelerių metų Lietuvoje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
+10
Atsakyti
rexas12
kaip smagu pažiūrėt kaip visi čia bliauna. Bet šeip aš tik treneri kaltinu. Niekada Adsomaičiu netikėjau ir galvojau kad prastas pasirinkimas. Deja, neklydau.
2018-09-10
-4
Atsakyti
bangladesietis
man perlo vaikai graziau zaide uz sita rinktine. ant tiek neidomios rinktines varzybos pasidare, kad baisu. nera nei vieno zaidejo i kuri butu idomu paziuret kiek patobulejes ir pns, nes ir taip aisku, kad niekas is ju netapo geresniais per vasara.
2018-09-10
+21
Atsakyti
voodoo
ko noret kai susirenki vidutiniokus pusiau veteranus kurie visa gyvenima zaide luzeriu komandose ir nezino kaip reikia laimet. as esu isitikines, kad tokiu nenusiteikimu nebutu jei surinktu jaunus zaidejus echoda, kulboka, sedekerski, valinska, biruti. akivaizdus skirtumas tarp tu kurius as isvardinau ir to ka surinko adomaitis, nes sitie gali praktiskai viska daryt aiksteje, o dauguma dabartiniu yra tiesiog role playeriai, kuriu uzduotis nubegt i vieta ir laukt perdavimo. jus man atsakykit kaip sita rinktine gali laimet kai dauguma surinktu zaideju net nera pasiruose priimt tokia atsakomybe kaip zaidimas uz rinktine? pries kroatus laukia simtaprocentinis pralaimejimas, tiesiog nematau sansu su tokiu zaidimu ir nemotyvuotais kazka irodyt zaidejais.
2018-09-10
+10
Atsakyti
lvl
kas labai krito i akis, tai latviai individualiu meistriskumi tiesiog deda i pavesi lietuvius. net atsarginiai, driblinguoja, bet kada gali suzaist vienas pries viena veidu i krepsi ir uzbaigt arba iskist perdavima. sakykim lietuviam baisiai nekrito, neuzsivede. Bet as ko pasigendu, nu nera gebanciu zaist veidu i krepsi zaideju, apsivest savo zmogu. tada ir belieka taktines gudrybes, deriniu ispildymas ir fizinis pasiruosimas. pamirsau ta rinktine su macu syska sarunir stomba kur savaite atgere gali ateit ir zaisdami be kamuolio sumusimo tik pasais suvartyt latvius ar suomius per kelias minutes. tada net budqvo neidomu. pora minuciu 14-2. ir eini kazko uzkast, parukyt. dbr yra panasiai tik i kita puse.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
+9
Atsakyti
anti-anonimas
Manau, kad viskas darosi aišku su šita LKF, turiu idėja (grynai spekuliacija čia, ne rimti bezdalai, pragalvota istorija), kad Sėdi diedukai valdžioje, ir renkasi draugelius, kas bus rinktinėje, ko nebus, komentatoriai toks jausmas bijo žodį pasakyti ant lkf, ant trenerio, pasiruošimo nebuvo, visai nebuvo, žaidėjai, visai nėra visi, kurie galėjo žaisti, pakviesti kažkokie asmeniniai favoritai, reikėtų numesti savo vidinius principus, visiems, žaidėjams, treneriams ir federacijos vadovams, ir daryti viską skaidriai, o ne sakyti "kad kurčio nekvietėm, nes jau adomaičiui pasiūlėm". Mano akimis, kol bus tokie federacijoje žmonės, kaip sabonis (su visa pagarba jam, krepšininkas neeilinis buvo) bet ir turėjo likti jis buvusiu krepšininku ir reklamos veidu, o ne dirbti federacijoje, mano svajonė, kad visi kvietimai į rinktinę, kaip, kas buvo pakviestas, telefonu, laišku, sms'u, fb žinute, skype callu ir pan, būtų viešinami žiniasklaidoje, ką kvietė, kaip kvietė, kokie atsakymai buvo, kada atsakė.. ir t.t. O dabar, kažkoks adomaitis (duok die jis sprendimus čia daro su žaidėjais, i think not) pasiima gailiu, rimtai gailiu, kairį, (nepykit, bet kai bus rimtas čempas, tai gersit alų prie teliko, o ne čempe dalyvausit) ir motiejunas, kuris aiškiai komentavo vasara, kad nori but rinktinėje, pats turbut vakar alu gere (dzin išsikalinėjo jis ar ne, bet žaidėjas top klasės, galėtų barcelonoje, pao, reale, gal dar ir nba kai kur pažaisti starte...)

Aplamai visa šita "langų sistema" tampa parodija, ir didelė gėda, kad lkf, kaip krepšinio tradicijas turinti šalis, mes apsimyžome prieš fiba poną, ir nieko nedarėme, reikėjo vyriškai paiimti, dėti šliosą ir pasakyti fibai garsiai ir aiškiai, ne, nebent susitarsite su Eurolyga ir NBA. Bet paėmė į subinę tą fibos pono šliosą kažkas... ir taip grandinine reakcija, kas geriau lubrikuoja šliosą, tas ir turi vietą lkf'e...
2018-09-10
-18
Atsakyti
Www
Su visa pagarba treneriui , po sito pasaulio atrankos tikiuosi pats suprasi kad dar per silpnas esi rinktinei

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
-11
Atsakyti
Jonas
Nelabai suprantu, o ko tiketis is trenerio, kuris treniruodamas 1-teles europios krepsinio salies krinktine ir turedamas geriausia kovotoja del atsokusiu ir geriausia pasu skirstytoja bei gan lygia sudeti nesugeba patekti atrp 8 pajegiausiu Europos komandu... baikit jus... nieko krepsinyje budamas treneriu nepasiekes ir viena karta su LT vidutinioke bluksteles Adomaitis netraukia iki tokio lygio...

+ tiems kas sako sudetis bloga, vyrai tik susirinke... na taip, o latviai jau puse metu sia pajegiausia sudetimi treniruojasi, ir tai siemense turbut 3xd.... atsibuskit bl... fiasko
2018-09-10
-26
Atsakyti
to-Tday
Nu koks KAIRYS turi zaisti LIETUVOS RINKTINEI.Kaip pamaciau kad ji isleido,net nuotaika nukrito.KAIRYO lygis pas SEIBUTI komandoi zaisti,rodosi PALANGOS KURSIAI.Laksto kaip beprotis pirmin -atgal,pirmin-atgal,daugiau neko nemoka,o MEYERIS kaip vaika ispiso ta KAIRY,o TIMMA metimai per KAIRYO rankos,kaip KAIRYS laksto prie tritaskiu zonos,ka jis ten daro?Baisu kad sitas lavonas zaidzia,o D-MO,KUPSAS,EHODAS,BIRUTIS,sedi ir ziuri per TV,kaip LATVIAI juokesi is musu komandos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
+15
Atsakyti
Gudaitis pamirso,kad ne uz milana zaidzia,o gal jau iaugo,kad neduok dieve atmesti kamuoli.tokiu siauru paziuru lavonelis,kad baisu.

Gailius nezinau del kokiu priezasciu jis patenka i rinktine i 3 numeri galima perkelti is taip vietos nerandancio kuzminsko giedraitis ulanovas.nepanaudoti lieka kulboka

Kairys labai net ne rinktines ir sakyciau net ne ryto lygis.

O toliau zesim ka marionete adomaitis pasiulys nes ego labai auksto iq turi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
+7
Atsakyti
uz latvius!!!
Latviu krepsinis jau auksciau uz ltu, kuris juda tik zemyn

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
-10
Atsakyti
Vanga
Absoliutus chaosas!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
+5
Atsakyti
beto palei susumuotus rezultatus ,taip iseina kad kuncaicio vaikai is NKL lygos geriau pasirode, nei adomelio vyru rinktine :) nes pan. skirtumu kuncaitis pralaimejo suomiams ,o suomiai visgi nugalejo latvius ;)
2018-09-10
-13
Atsakyti
lrytas
Arvydas sabonis apie rinktynes bedas ka turime sakyti ? Tai reikalaukime zaideju ir is NBA

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-10
-8
Atsakyti
Motiejus buvo rinktinėj tuščia vieta, o ir prikviesti jį - didelės problemos. Todėl jo ir nėra.
2018-09-10
-13
Atsakyti
rrAdo ginyba yra tragiška.Jai jis nepataiko, tai iš jo naudos nulis. Tik laksto paskui savo žaidėją rankas iškėles.
Irgi teisybė - jis yra daugiau mėtytojas.
2018-09-10
+13
Atsakyti
rrJau neatsimenu kad paskutinį kartą nebaigiau žiūrėti mačo. Buvo tiesiog gėda žiūrėti. Ne dėl rezultato, bet dėl visiško žaidimo nebūvimo. Padrikas lakstymas, ir čia manau kažkieki trenerio problema. Pora žaidėjų, tokių kaip Kairys ar Gailius visiškai natraukia net tokios rinktinės lygio.Kodėl nėra Kulbokos? Kodėl vietoje Echodo paimtas Kairys? Ir su Donatu kažkokios nesamonės vyksta. Daug klausimų iškyla.
O treneris kuris galėtų ką nors daugiau padaryti su tokia chebra? Nieko. Dar tik ką tik susirinkę, nepamiršk. Gal ir reikėjo vietoj Kairio pabandyti Echodą, nes Kairys buvo - tuščia vieta: be jėgos, be jokio darbo atlikimo.
2018-09-10
-15
Atsakyti
rr
Ado ginyba yra tragiška.Jai jis nepataiko, tai iš jo naudos nulis. Tik laksto paskui savo žaidėją rankas iškėles.
2018-09-10
-2
Atsakyti
Žalgiris pakišo koją - neleido žaidėjo, kniso protą kaip sugebėjo, o vietoj kalniečių ir lukučių geriau reikėjo imti Girdžiūną.
2018-09-10
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Želionis
15 PTS
5/7 FG
3/4 FT
Adas  Juškevičius
8 REB
7 DREB
1 OREB
Lukas  Lekavičius
4 AS
2 TO
21 MIN
Edgaras  Želionis
12 EFF
75% 2P%
67% 3P%