Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Galbūt Kroatijos rinktinė penktadienį namuose neturės pajėgiausios savo sudėties, tačiau šalies krepšinio federacijos atstovai yra patenkinti tautiečių atsidavimu.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
15
Rezultatyvūs perdavimai
5
Baudų metimai
75%
3/4

Kroatijos rinktinei kelias pasaulio čempionato atrankos turnyre nėra rožėmis klotas, o pirmajame etape apskritai egzistavo reali galimybė būti eliminuotiems.

Patekę į naujai suformuotą grupę, kroatai vis dar yra toli nuo ribos, kai ši komanda galėtų būti rami dėl vietos planetos pirmenybėse. Iš keblios situacijos kroatus traukti pasiruošę šalies žaidėjai iš NBA.

Dario Šaričius, Ivica Zubacas, Bojanas Bogdanovičius ir Ante Žižičius – tai ketvertas žaidėjų iš pajėgiausios planetos krepšinio lygos. Tiek krepšininkų iš šio fronto rugsėjo lange neturės nė viena kita Europos rinktinė.

Tuo metu Lietuvos rinktinė neturės nė vieno NBA atstovo – Jonas Valančiūnas leidžia paskutines dienas Lietuvoje, o Domantas Sabonis jau dabar lieja prakaitą Indianapolyje.

Kroatijos rinktinės treneris Draženas Anzulovičius papasakojo, kaip jo šalis prisikvietė tiek NBA krepšininkų.

„Svarbu tai, kad mūsų vaikinai nori žaisti rinktinėje. Jie patys pirmiausia turėjo įtikinti savo klubus NBA, kad žūtbūt turi čia atvažiuoti, o mums, federacijai, beliko sutvarkyti popierius. Esame labai laimingi, nes turime keturis iš šešių savo NBA krepšininkų“, – tinklalapis „krepsinis.lt“ cituoja Anzulovičių.

Strategas savo arsenale galėjo turėti ir dar du žaidėjus iš NBA – Mario Hezonją bei Draganą Benderį. Jų rinktinėje šįkart nebus, tačiau Anzulovičius atviravo situaciją suvokiantis.

„Jų abiejų nėra dėl objektyvių priežasčių. Kalbėjomės su Fynikso „Suns“: šis klubas turi naują trenerių štabą, naujas komandos strategas norėjo Benderio treniruotėse kuo anksčiau. O Hezonja persikėlė į naują klubą (Niujorko „Knicks“), todėl jo situacija – irgi panaši.

Žinoma, esame maža šalis, todėl kiekvienas praradimas mums atsiliepia. Tikiuosi, ateityje visi NBA žaidėjai atstovaus rinktinei“, – tas pats šaltinis cituoja Anzulovičių.

Komentarai:
Gerai trenreiams ir valstybei kai federacija proteguoja rinktine ir rupinasi rinktines reikalais , kaip jai ir pridera , o ne pataikauja kazkuriam klubui ar klubams ,... kaip pas mus...
2018-09-13
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kroatijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
45%
26/58
Metimai iš žaidimo
46%
29/63
38
Atkovoti kamuoliai
31
13
Rezultatyvūs perdavimai
12
4
Perimti kamuoliai
6
22
Pražangos
27
12
Prarasti kamuoliai
9

Rungtynių žaidėjai

Bojan  Bogdanovic
22 PTS
6/17 FG
6/6 FT
Eimantas  Bendžius
16 PTS
5/8 FG
2/2 FT
Dario  Saric
6 REB
5 DREB
1 OREB
Mindaugas  Kuzminskas
6 REB
6 DREB
0 OREB
Dario  Saric
5 AS
2 TO
36 MIN
Mantas  Kalnietis
5 AS
1 TO
27 MIN
Dario  Saric
17 EFF
50% 2P%
40% 3P%
Mantas  Kalnietis
15 EFF
60% 2P%
50% 3P%