Nuotr.: Facebook.com
Nuotr. Facebook.com
  • Marius Runkauskas dar metus planavo praleisti Rumunijoje, tačiau jo klubas žlugo

  • Kol viskas netapo oficialu, su Bukarešto „Steaua CSM Eximbank“ ekipa 2018-2019 m. sezonui sutartis turėjusiems krepšininkams nebuvo leista ieškoti naujų komandų

  • Runkausko karjera galėjo pakrypti į „Pieno žvaigždes“, bet, pasak krepšininko, „Juventus“ išreiškė didesnį norą

  • Gynėjo ir „Juventus“ sutartyje numatyta galimybė gruodį nutraukti kontraktą

Klaipėdietis snaiperis Marius Runkauskas dar vasarą pasakė sau, kad šis sezonas užsienyje jam bus paskutinis karjeroje. „Dar metai ir žaisiu Lietuvoje“, – apsisprendė gynėjas.

Marius Runkauskas

Marius  Runkauskas
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: SG
Amžius: 32
Ūgis: 190 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Taip šeimos ir namų išsiilgęs 32-ejų gynėjas nutarė, kad ne vienus metus krimsta legionieriaus duona netrukus bus padėta į šalį.

Visgi kartais planai griūva net ir tuomet, kai jie, atrodo, būna labai tvirti. Taip dabar gali sakyti ir Runkauskas, neplanuotai anksčiau grįžtantis žaisti į Lietuvą.

Pastaruosius dvejus metus lietuvis gynė Bukarešto „Steaua CSM Eximbank“ komandos garbę. Nėra jokios paslapties, kad Rumunija krepšinio prasme Europoje yra egzotiškas kraštas, tačiau vienas stipriausių šalies klubų Runkauskui sugebėjo pasiūlyti patrauklias sąlygas.

Klaipėdietis 19,6 mln. gyventojų turinčioje šalyje buvo gerbiamas žaidėjas. Su Rumunijos sostinės ekipos marškinėliais jis praėjusį sezoną vidutiniškai pelnė po 12,4 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio, o tritaškius metė 37,4 proc. taiklumu.

Čia jis žaidė dvejus metus iš eilės, o abu sezonus jis su Bukarešto klubu grūmėsi Rumunijos lygos finale. Čia Runkauskas turėjo žaisti ir trečiąjį sezoną, tačiau reikalai pakrypo kita linkme.

Dar praėjusio sezono finiše, kai „Steaua CSM Eximbank“ klubas kovėsi šalies čempionato finalo serijoje, komandos rūbinę pasiekė gniuždantys gandai – klubas netolimoje ateityje gali sugriūti.

Nuotr. Facebook.com

Galiausiai aidas apie tokį scenarijų Rumunijoje ėmė sklisti vis garsiau. Taip garsiai, kad kontraktus su ekipa dar turėję žaidėjai po sezono jau neabejojo, kad formalumai dėl komandos žlugimo bus sutvarkyti vasarą. Tarp tokių vaikinų buvo ir Runkauskas, su „Steaua CSM Exibank“ dar turėjęs metų trukmės kontraktą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
21,0
Pataiko: 21,0
Taiklumas: 51,2%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 21
Daugiausia pataiko: Karolis Guščikas

Bėgo mėnesiai, tačiau komandos žaidėjai ir toliau gyveno nežinioje – kontraktai su vos gyvu klubu naujų karjeros krypčių jiems rinktis neleido. Galiausiai paskutiniai formalumai buvo sutvarkyti tik šią savaitę.

„Taip jau susiklostė, kad vadovybė susipyko tarpusavyje – vieni pasuko į tokią pusę, kad kuriamas naujas klubas, o kiti į niekur, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Runkauskas. – Aš atsidūriau toje pusėje, kuri nežais niekur ir komandos apskritai nebeliks.

Detalių apie tą klubo griūtį net ir pats nežinau. Tiesiog CSM pavadinimas apskritai išėjo iš čempionato, o miestas su pasikeitusia valdžia liks. Gandus apie panašius dalykus girdėjome dar praėjusį sezoną, kai žaidėme finalus. Tiesiog viskas užsitęsė pernelyg ilgai. Visi manėme, kad per vasarą viskas pasitvirtins ir išsispręs, galėsime galvoti kažką kitur. Visgi viskas tęsėsi labai ilgai.

Rumunai vis atkelinėjo sprendimų datas, o tai, kad jau tikrai nieko nebebus sužinojome tik pirmadienį. Kita vertus, mes ir anksčiau buvome apsitarę, kad jei dar taip tęsis, nieko nebelauksime. Buvo nežinia, todėl su agentu jau žinojome, kas mumis domisi ir galvojome apie tas kryptis.“

Nuotr. Fododiena.lt

Dabar Runkauskas turi kitą klubą – šiandien oficialiai informuota apie jo ir Utenos „Juventus“ bendradarbiavimą. Tiesa, reikalai su Rumunijos ekipa Runkauskui dar nesibaigė, mat artimiausiu metu „Steaua CSM Exibank“ klubą jis ketina paduoti į FIBA arbitražo teismą.

Rumunai lietuviui neliko skolingi už praėjusius sezonus, tačiau jam dar priklauso visas kito sezono atlyginimas, o dėl nutrauktos sutarties klaipėdietis pasirengęs bylinėtis.

Antradienio popietę Runkauskas dar nebuvo Utenoje. Tuo metu jis nebuvo kalbėjęs net su „Juventus“ vairininku Žydrūnu Urbonu. 

Pastarasis Runkausko norėjo jau ilgą laiką. Tiesa, pasirinkimų turėjo ir pats snaiperis. Pavyzdžiui, vykti į maždaug 110 kilometrų nuo Utenos nutolusį Pasvalį. „BasketNews.lt“ žiniomis, būtent „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą besirinkdamas naują karjeros stotelę Runkauskas ir atmetė.

„Su uteniškiais derybos buvo ilgos, kurį laiką bendravome su agentais ir sprendėme, kur geriau sukti. Labai ilgai truko ir reikalai Rumunijoje, kur tikėjomės, kad greitai kažkas išsispręs. Reikėjo greitai apsispręsti ir pasirinkau Uteną. Kodėl? Veikiausiai todėl, kad jie to norėjo labiau“, – pasakojo Runkauskas.

Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Snaiperiui naujajame jo kontrakte veikiausiai svarbus yra ne tik finansų punktas. Numatyta, kad gruodžio pabaigoje tiek jis, tiek ir „Juventus“ turės 10-ies dienų terminą, per kurį galės nutraukti bendradarbiavimą. Runkauskas tai padarytų tuo atveju, jei sulauktų pelningo pasiūlymo iš užsienio komandų.

Ar ši galimybė sezono metu rinktis snaiperiui buvo svarbi?

„Man nebuvo gyvybiškai svarbus tas akcentas, kad būtinai keisti komandą sezono eigoje, – atsakė Runkauskas. – Dabar situacija tokia, kad važiuoti į užsienį yra sunkiau, kadangi komandos jau susikomplektavę. Rasti klubą, kuris dar ir norus tenkintų kitoje šalyje dabar yra pernelyg sunku. Taip jau susiklostė, kad situacija Rumunijoje labai vėlavo ir nusprendėme rinktis Uteną. Taip, sutartyje yra toks punktas, kad jei atsiranda rimtas pasiūlymas iš užsienio, aš išvykstu.“

Ar kontrakte numatytas punktas bus realizuotas, kol kas galime tik spėlioti, tačiau dabar aišku viena – „Juventus“ į savo ginklų arsenalą ką tik pridėjo tai, ko šiai komandai gyvybiškai trūko.

Komentarai:
djgaffer
Bet tai keista,kaip taip greitai bankrutavo vienas geriausių rumunų klubų.Iš pavadinimo matosi,kad rėmėjas bankas buvo,tai matyt tapo nemokus ir pasakė viso gero.Už tai Juvei tai į naudą išėjo.Puikų snaiperį įsigijo,kuris taps svarbia dalimi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-26
-9
Atsakyti
Antanas
Jo morda visai sudraskys atchodai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-26
+4
Atsakyti
jei zali nesugaude net pasvalio storuliuko, tai baisu net pagalvoti kaip runkauska gaudys
2018-09-26
+14
Atsakyti
kontraktai
Na cia panasiai kaip ir su gecevicium

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-25
-1
Atsakyti
juve
Na dar cia neaisku kaip cia viskas susiklostis gruodi ar atsiras pelningesniu pasiulymu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-25
+1
Atsakyti
simtukas
Gruodi jau Juve netures jo, 100%
2018-09-25
-1
Atsakyti
Anonimas
Utena už Pasvali pasiulė didesnius pinigus ir tiek.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-25
-1
Atsakyti
q
nu jo, Utena cia super laimiki nugvelbe kaip taip velai. jei nebutu to gruodzio menesio punkto is vis tobula butu.
2018-09-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.