Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Mindaugas Lukauskis vėl dėmesio centre. Vyriausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas vakar pasiekė istorinę ribą – pelnė 5000-ąjį tašką per karjerą LKL.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
78,0
Pelno taškų: 78,0
Taiklumas: 48,5%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 100
Blogiausias pasiekimas: 53
Daugiausia pelno: Mike Bruesewitz

Prienų „Skycop“ puolėjas tapo vos penktu krepšininku lygos istorijoje, perkopusiu 5000 taškų ribą.

Kiti keturi – karjeras jau baigę Rolandas Matulis, Žydrūnas Urbonas, Dainius Šalenga ir Virginijus Sirvydis.

„Be abejo, tai reikšmingas skaičius, turintis vietą mano, kaip krepšininko, karjeroje, – LKL.LT pripažino 39-erių Lukauskis, tapęs pirmos šio sezono „Betsafe–LKL“ savaitės naudingiausiu krepšininku. – Kad ir kaip būtų, rezultatas liks Lietuvos krepšinio istorijoje. Labai malonu ir džiugu, kad įdėtas darbas duoda vaisių ir palieka pėdsaką istorijoje.“

Lukauskis 5000-ąjį tašką pelnė baudos metimu į „Šiaulių“ krepšį pirmajame rungtynių kėlinyje.

„Prieš rungtynes ar per jas nežinojau apie pasiekimą, – atskleidė Lukauskis. – Po rungtynių namo važiavau ne su komanda, o atskirai, šią informaciją pamačiau socialinėje erdvėje.“

Dabar Lukauskio sąskaitoje – 5005 pelnyti taškai per karjerą LKL ir tai penkta vieta. Laipteliu aukščiau – vos 3 taškais daugiau pelnęs Sirvydis.

„Skycop“ krepšininkas neslepia, kad norėtų dar šį sezoną pakilti į trečią vietą, o galbūt – ir užkopti į viršūnę.

„Galimybių visada yra, – pripažino 19-tą sezoną LKL rungtyniaujantis Lukauskis. – Visi klausia, kiek žaisiu, tad atsakau tą patį – kol nebūsiu pirmas pagal amžių, tol nebaigsiu. Bet iš tiesų visada sprendžiu po sezono. Vis dėlto tikslas išlieka – kodėl gi nepavijus.“

Lukauskis praėjusį sezoną pakilo į pirmą vietą pagal sužaistas rungtynes LKL istorijoje – dabar puolėjo sąskaitoje 585 rungtynės (antras – Matulis su 554 rungtynėmis).

 

 

Krepšininkas norėtų tapti vyriausiu visų laikų LKL krepšininku. Lukauskis gegužę minės 40-ąjį gimtadienį. Tačiau norėdamas aplenkti vyriausią visų laikų žaidėją Algimantą Pavilonį (žaidė būdamas 42 m., 3 mėn. ir 15 d.), Lukauskis turėtų pradėti dar bent tris naujus LKL sezonus.

Komentarai:
Antanas
To klajoklis. Man atrodo kad tu impo.tentas arba tiesiog dur.chatos paziba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-04
+2
Atsakyti
kunigas
Su tokia forma dar gali kitais metais tiketis kontrakto is ryto :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-04
-2
Atsakyti
Anonimas
Mus rekorda sitas tikrai iki 45 metu zais :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-04
-2
Atsakyti
Lukas
Puikus žaidėjas, labai gerai išlaikęs fizinę formą. Greitai bėga į puolimą, aukštai šoką, staigus. Kaikurie 10 metu jaunesni nėra tokios fizinės formos kaip Mindaugas. Be to traumu dideliu neturėjas, todėl drąsiai gali iki 42m žaisti, svarbiausia kad noro neprarastu ir del kontraktu susitartu.
2018-10-04
+6
Atsakyti
anonimas
tai kur jis baigs, kai už 80% lkl žaidėjų geriau žaidžia...
2018-10-04
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.