Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas „Betsafe–LKL“ sezono pradžioje pergalių kol kas ieško sunkesniu keliu. Aukštaitijos klubas per penkerias pastarąsias rungtynes laimėjo kartą ir kol kas rikiuojasi antroje turnyrinės lentelės dalyje.

Pergalių sąskaitos Gedimino Petrausko vadovaujami pasvaliečiai neatsidarė ir rungtyniaudami prie savo sirgalių. Pastarąsias tokias rungtynes „Pieno žvaigždės“ pralaimėjo praėjusį savaitgalį, kai 60:74 nusileido Alytaus „Dzūkijai“.

„Dzūkai yra pasiekę gerą sportinę formą, nereikia jų taip jau nuvertinti, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ apie minėtą mačą pasakojo puolėjas Tomas Lekūnas. – Tose rungtynėse atrodė, kad kovojome labiau prieš save nei su „Dzūkija“.

Iki galo nesudėliojame savo akcentų. Galbūt jie šiuo metu yra geriau susižaidę. Sutinku, šįkart jie mus prigavo. Gal sezono eigoje viskas apsisuks?“

„Pieno žvaigždžių“ komandos puolėjas neslepia – tokia sezono pradžia iš tikrųjų reiškia, kad žaidime problemų netrūksta.

Lekūnas komandos bėdų net nepradeda vardinti, mat pasak jo, klaidų kol kas yra gausybė.

Krepšininkas yra vienas iš vos dviejų žaidėjų, kurie vasarą liko Pasvalyje. Antrus metus komandoje žaidžiantis Lekūnas prisiminė ir „Pieno žvaigždžių“ pasirengimo sezonui etapą.

Nuotr. V.Mikaitis

Tuomet į treniruotes susirinkusi komanda greitai išvyko į Kiniją, kur jai padėti negalėjo neatvykę du svarbūs žaidėjai – pagrindinis atakų organizatorius (Lance’as Jeteris) ir centras (Emmanuelis Omogbo).

Ar tai banguotam sezono startui įtakos turėjo? Lekūnas pasiteisinimų ieškoti nelinkęs.

Šį sezoną metami tritaškiai

27%
6,2
Pataiko: 6,2
Taiklumas: 27,0%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 9
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Gytis Sirutavičius

„Galima sakyti, kad prie to prisidėjo toks ikisezoninis ritmas, gal kažkiek pritrūko bendro laiko kartu, kai kam reikia laiko priprasti prie sistemos. Iš kitos pusės, manau, kad visko nesuplanuosi. Išėjo kaip išėjo, bet nemanau, kad viskas tik blogai. Tragedijos kol kas nematau, nereikia panikuoti.

Nenoriu išskirti konkrečių mūsų bėdų, nes jų yra nemažai. Visgi matau ir pozityvo, todėl nereikia galvoti apie sezono laidotuves. Reikia spręsti savo problemas, nes viskas mums dar įmanoma. Nereikia daryti išvadų jau dabar“, – kalbėjo puolėjas.

Lekūnas prakalbo ir apie asmeninį startą. Krepšininkas žaidė visose penkeriose „Pieno žvaigždžių“ rungtynėse ir per vidutiniškai 24 minutes rinko po 8,4 taško, atkovojo po 3,2 kamuolio bei atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Žaidėjas nesislėpė kalbėjęs ne tik apie komandą, bet ir apie save.

„Man ši sezono pradžia irgi nėra ypatinga, nes tikėjausi kiek geriau, – atviravo Lekūnas. – Iš kitos pusės, įsibėgės komanda, bus lengviau ir pačiam. Manau, tie reikalai išsijudins sezono eigoje ir viskas bus gerai. Svarbiausia – gerinti susižaidimą.“

Komentarai:
Mrrrr
Šaunuolis
2018-10-10
-3
Atsakyti
Mrrrr
Šaunuolis, parodyk ką gali.
2018-10-10
+4
Atsakyti
Anonimas
Praeitą sezoną kažkas panašaus su Juventus buvo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-09
Atsakyti
duobe
Malačius Lekūnas, susitvarke,surimtejo, o atrode kad gali būti kaip su Rediku, Dyliu ir t.t

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-09
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Tomas Lekūnas

Tomas  Lekūnas
Tomas  Lekūnas
MIN: 24.1
PTS: 8.4 (45.83%)
REB: 3.2
AS: 1.2
ST: 1.4
BS: 0
TO: 1.6
GM: 5