Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Kinaitis
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Kinaitis
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Kinaitis
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Kinaitis

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos starte turėjo pripažinti Vitorijos „Baskonia“ pergalę, o žalgiriečius labiausiai skandina klaidos gynyboje, mano žalgiriečių puolėjas Edgaras Ulanovas.

Foto galerija

Pats krepšininkas per 23 minutes pelnė 9 taškus (3/3 trit., 1/2 trit.), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, triskart prasižengė, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 8 naudingumo balus.

„Skaudus pralaimėjimas. 40 minučių rungtynės, kuriose buvo ir gerų, ir blogų momentų. Galbūt momentais tie blogi momentai persvėrė svarstykles į blogąją pusę. Keli metimai ir varžovams palankesni švilpukai buvo skaudūs psichologiškai. Visko nenurašysime ant teisėjavimo, tiesiog kalbu apie psichologinę būseną. Klaidų yra. Sezono pradžioje sunku, nerandame geriausio žaidimo. Buvo tų klaidų, kurių bandome išvengti visą sezono pradžią“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Ulanovas.

– Blogiausių momentų buvo trečiajame kėlinyje?
– Žinoma. Tos rungtynės nebuvo labai rezultatyvios, o jie padarė spurtą, po kurio išlaikė (persvarą – aut.). Buvo klaidų, buvo ir pirmoje pusėje klaidų, kai nekontroliavome tempo, bėgome be galvos į priekį ir prarasdavome kamuolius. Gal pirmoje pusėje kažkiek buvome šiek tiek geresni, bet varžovai laikėsi ant atkovotų kamuolių ir greito puolimo. „Baskonia“ lengvai įėjo į rungtynes, žaidėjai gerai pasijuto, o galiausiai pataikė ir sudėtingus metimus.

– Kokia „Žalgirio“ problema yra didžiausia?
– Gynyboje yra tikrai nemažai problemų. Rotacija, pražangų atlikimas... Turime rungtynių planą, bet galbūt gale dėl nuovargio pamirštame savo taisykles. Tokio lygio komandos baudžia. Tuo pačiu puolime kartais žaisdavome be galvos, kai nesuvaikščiodavo kamuolys ir bandydavome žaisti vienas prieš du ar tris. Žvelgiant į kitą pusę, „Baskonia“ šiandien su kamuoliu žaidė labai gerai, kamuolys vaikščiojo labai gerai ir buvo sunku apsiginti. Tikrai buvo sudėtinga.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
21
Tritaškiai
71%
5/7
Rezultatyvūs perdavimai
4

– Antanas šiandien žaisti negalėjo, o Paulius Jankūnas greitai susirinko pražangų. Kiek tai apsunkino situaciją?
– Sunku. Žinote, sunku ir Laurynui (Biručiui – aut.), tai pirmosios rungtynės. Aišku, jis išėjo su gera energija, iš po krepšio sumetė savo metimus. Nėra lengva psichologiškai, jam kartais būna sudėtinga gynyboje. Reikės labai daug dirbti. Pernai pradžioje irgi buvo sunku. Viskas priklausys nuo mūsų – reikės daug darbo ir pastangų.

– Pradžioje Nate’as Woltersas surinko 12 taškų, o vėliau šiek tiek sustojo. Varžovai labiau akcentavo gynybą prieš jį?
– Akcentavome, kad jis gali atakuoti. Nate’as tai išnaudojo, atliko gerus metimus. Rungtynių eigoje varžovai turi kažką keisti. Gal kažką pakeitė. Sudėtinga vienam visas rungtynes taip žaisti. Negalima visko statyti ant vieno žmogaus pečių. Tai komandinis darbas. Ypač reikia gerinti komandinę gynybą. Tikėkimės, kad bus geriau.

Ulanovo mintys po rungtynių:

Komentarai:
veteranas
Pirmiausia reikia gintis asmeniskai, juk ne po 48 minutes be keitimu turi atzaisti ir ne Westbrokai, Hardenai pas oponentus zaidzia.

Zalgiris vakar tingejo, gynyboje kiaurai atrode, i puolima niekas netrauke, cia jau kelintas sezonas sita problema, kai butu galima isplesti Zalgirio puolimo ivairove, tai vistiek susirenka tingius pirmu pozicijus zaidejus.
2018-10-13
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vitorijos Baskonia
58%
29/50
Metimai iš žaidimo
54%
32/59
21
Atkovoti kamuoliai
32
17
Rezultatyvūs perdavimai
18
4
Perimti kamuoliai
9
0
Blokuoti metimai
3
12
Prarasti kamuoliai
12

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
19 PTS
8/12 FG
3/4 FT
Jayson  Granger
15 PTS
5/7 FG
0/0 FT
Brandon  Davies
4 REB
3 DREB
1 OREB
Ilimane  Diop
8 REB
5 DREB
3 OREB
Nate  Wolters
5 AS
1 TO
27 MIN
Vitorijos Baskonia
Keli žaidėjai
4 AS
Nate  Wolters
27 EFF
73% 2P%
0% 3P%
Jayson  Granger
21 EFF
- 2P%
71% 3P%